Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2701748 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9099
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #3390 на: 11 Декември 2012, 21:50:17 pm »
таксисти се возат со летни гуми и тоа залижани убаво  и летаат како санки. За тие бре задолжително треба да е зимски гуми бе каде со тој памет леле не ми се верува

Отсутен викацот

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 342
« Одговори #3391 на: 11 Декември 2012, 21:56:58 pm »
таксисти се возат со летни гуми и тоа залижани убаво  и летаат како санки. За тие бре задолжително треба да е зимски гуми бе каде со тој памет леле не ми се верува
к*р ги боли... прееска ми се погоди зборлест таксист....за првпат слушнав дека зимале коли на користење.... и као договорот за рентање на колата бил 9000 месечно да даваат за колата,а се што е над тоа да е за возачот (иако не ми беше јасно како ќе извади уште барем 9000,ама ајде)
и ми објасни дека му ја дале колата форд ескорт со поминати 250 000 километри со несменети фабрички гуми и дека он непланирал да ги мењал се додека не почнале сами да се кинат....на тоа ,јас само му побарав да застане ,си платив,и после пропешачив малку повеќе,ама знаев дека животот не ми е на ризик...
Фиат Типо

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
« Одговори #3392 на: 11 Декември 2012, 22:06:01 pm »
Имам едно малецко за гребење, и едно како ромиве што мијат коли. Реков, претежно ги чистам сите стакла, али некат у брзање, па само предно стакло. Плус еднаш да застанам на семафор, и додека врне, на задно стакло ми се лепи снег како ненормален оти не работи задниот грејач, т.е не сум сигурен дали работи или не, пошто жиците што се на него, господ знае каде завршуваат, немам прекинувач за да знам од каде почнуваат.
Исто така и со предно стакло имам проблем, во вожња додека возев, почна да ми замрзнува снегот и џабе работеа брисачите, јбг нема колава греачи баш онаму кај што се најпотребни

Денес 50 че беше оптимална брзина.

Ее кажи му ;D Ја вака сам неможам да се разберам, дајте малку поддршка, ајде, шо е ова само модератори и администратори да подржувате :D

Нема шо да се докажуваш, законски у нормални услови 50 е максимална камоли на снег.

Да беше Алфиста ќе ги сотревме ко бебе пелени, ама вака опелџија, шо би се рекло кој те е*е ;D :D ;D

Епа незз дали си прочитал дека алфа 147 1.9 јтд многу ми праи мерак, и да иам сеа пари, одма би зел, бива така, пола алфист пола опелџија  ;D
E pa togash koga veke romite samo so toa perat koli so toa sto ne odis vo peralna kako gospodin. da si ja peresh kolata a ne so prlava kola ko od nekoe selo. simnat da vozis

Отсутен викацот

• Јуниор
  • **
« Одговори #3393 на: 11 Декември 2012, 22:27:00 pm »
Имам едно малецко за гребење, и едно како ромиве што мијат коли. Реков, претежно ги чистам сите стакла, али некат у брзање, па само предно стакло. Плус еднаш да застанам на семафор, и додека врне, на задно стакло ми се лепи снег како ненормален оти не работи задниот грејач, т.е не сум сигурен дали работи или не, пошто жиците што се на него, господ знае каде завршуваат, немам прекинувач за да знам од каде почнуваат.
Исто така и со предно стакло имам проблем, во вожња додека возев, почна да ми замрзнува снегот и џабе работеа брисачите, јбг нема колава греачи баш онаму кај што се најпотребни

Денес 50 че беше оптимална брзина.

Ее кажи му ;D Ја вака сам неможам да се разберам, дајте малку поддршка, ајде, шо е ова само модератори и администратори да подржувате :D

Нема шо да се докажуваш, законски у нормални услови 50 е максимална камоли на снег.

Да беше Алфиста ќе ги сотревме ко бебе пелени, ама вака опелџија, шо би се рекло кој те е*е ;D :D ;D

Епа незз дали си прочитал дека алфа 147 1.9 јтд многу ми праи мерак, и да иам сеа пари, одма би зел, бива така, пола алфист пола опелџија  ;D
E pa togash koga veke romite samo so toa perat koli so toa sto ne odis vo peralna kako gospodin. da si ja peresh kolata a ne so prlava kola ko od nekoe selo. simnat da vozis
суки,искрено да ти кажам,скоро секој втор ден на ромите на семафор им оставав по 20-30 денари за тоа бришење..... не само за да ми биде чиста шофершајбната ,туку зашто и они се луѓе,ги сфаќам на минус температури да работиш за некој денар.....
Фиат Типо

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #3394 на: 11 Декември 2012, 22:31:41 pm »
Глупаците дури во 6 ипол ми уклучија стреуја, потоа во 7 пак снема, и тек сега пред 1 час дојде...

Отсутен викацот

• Јуниор
  • **
« Одговори #3395 на: 11 Декември 2012, 22:43:59 pm »
Глупаците дури во 6 ипол ми уклучија стреуја, потоа во 7 пак снема, и тек сега пред 1 час дојде...
цццц....јас лани со тие рестрикции 7 дена немав по 10 саата струја дома...а да ти покажам колкави сметки плаќаме,ќе речеш не е возможно...
Фиат Типо

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #3396 на: 11 Декември 2012, 23:42:21 pm »
Ако нешто ме вади од кожа зимно време е неисчистени коли од снег кои учествуваат во сообраќај. Ради таков идиот што го мрзело да ја исчисти колата, лани си го пукнав браникот.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9099
« Одговори #3397 на: 11 Декември 2012, 23:45:07 pm »
Ако нешто ме вади од кожа зимно време е неисчистени коли од снег кои учествуваат во сообраќај. Ради таков идиот што го мрзело да ја исчисти колата, лани си го пукнав браникот.
I mene isto. Otvoril edno krugce na sofersajbna i vozi ni staklaa ni svetla nisto. Idiotska rabota

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6185
  • 69
« Одговори #3398 на: 11 Декември 2012, 23:55:19 pm »
Друга ситуација, мајка и дете ќе поминува со трчање на пешачки, ај што трча се лизга надвор како лудо, па и ние со коли треба нагло да кочиш да не ја лупнеш, а немоеш да докочиш. До толку ли да се нема памет :S абе со дете си мори гуско

Луѓево откако падна снегов, или изгубиле памет, или не им е мил животот...

Одат по сред улица, а бе како не размислуваат дека некој ке ги собере од позади... Врв ми се оние кои одат паралелно со улицата, и тоа на коловоз, и од еднаш ке му текне да помине улица ...

Што би кажал Дени, море марш бре у пизду материну тамо на тротоарот!!!

Луѓето немаат каде да се движат...Нема чиста пешачка патека...
Да видиш во Германија прво се чистат пешачките и велосипедските патеки, се фрла гранулат, и после се чистат улици...Затоа што недај боже некој да скрши нога, има прави дури и државата да ја тужи...И нормално може да си добие на суд и да му биде платена оштета.
Кај нас целиот снег се фрла на пешачка патека. Не ме чуди што има толку народ со искршени нозе ова време... + денеска видов мајки со колички кои немаат каде да се движат. А и ме чуди како тоа сте толку нервозни за пешаци, кога гледате колку е лошо времето?
Како можеш да не закочиш??Прво на пешачки ако има пешаци се застанува, прво и основно се учи тоа. Ако брзината си ја прилагодиш на условите на патот, во секое време ке си застанеш..Нормално ако возиш 80, нема ни на суво да застанеш, а камоли на снег...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5079
« Одговори #3399 на: 11 Декември 2012, 23:56:52 pm »
Таков народ сме ја за малце ке искршев глава дека некој господин приодот до двор го напраил со косина ама нели го мрзи 2 метра должина да исчисти, подмрзнало тоа среќа се задржав некако ќе се убиев

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4008
  • MadaFunker
« Одговори #3400 на: 12 Декември 2012, 00:00:36 am »

Сузуки што да ти прават кога седиш Иванидол :D, се зезам треба некој тужба да им стегне - те оставаат в зима без струја..идиоти
New blood of old school

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #3401 на: 12 Декември 2012, 00:51:13 am »
250.000 со фабрички гуми ?

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7339
« Одговори #3402 на: 12 Декември 2012, 01:04:23 am »
Друга ситуација, мајка и дете ќе поминува со трчање на пешачки, ај што трча се лизга надвор како лудо, па и ние со коли треба нагло да кочиш да не ја лупнеш, а немоеш да докочиш. До толку ли да се нема памет :S абе со дете си мори гуско

Луѓево откако падна снегов, или изгубиле памет, или не им е мил животот...

Одат по сред улица, а бе како не размислуваат дека некој ке ги собере од позади... Врв ми се оние кои одат паралелно со улицата, и тоа на коловоз, и од еднаш ке му текне да помине улица ...

Што би кажал Дени, море марш бре у пизду материну тамо на тротоарот!!!

Луѓето немаат каде да се движат...Нема чиста пешачка патека...
Да видиш во Германија прво се чистат пешачките и велосипедските патеки, се фрла гранулат, и после се чистат улици...Затоа што недај боже некој да скрши нога, има прави дури и државата да ја тужи...И нормално може да си добие на суд и да му биде платена оштета.
Кај нас целиот снег се фрла на пешачка патека. Не ме чуди што има толку народ со искршени нозе ова време... + денеска видов мајки со колички кои немаат каде да се движат. А и ме чуди како тоа сте толку нервозни за пешаци, кога гледате колку е лошо времето?
Како можеш да не закочиш??Прво на пешачки ако има пешаци се застанува, прво и основно се учи тоа. Ако брзината си ја прилагодиш на условите на патот, во секое време ке си застанеш..Нормално ако возиш 80, нема ни на суво да застанеш, а камоли на снег...

Сале, воопшто немам проблем да застанам на пешачки премин, многу почитувам луѓе кои поминуваат на обележан премин, и секогаш им застанувам и чекам, со исклучок на едно место во Куманово каде што не поминува народ, туку стока.

Имам проблем кога некој во коловоз во кој се одвива сообраќај во 2 насоки, оди 1 метар од ивичњакот, во средината на мојата лента.
Разбирам снег и студ, ама, тргнувам од себе.
Едно од првите правила за пешаци...
Ако не можам да одам по тротоар(ова само во екстремни услови), секогаш одам на спротивната страна од лентата на движење, каде што возилата ми доаѓаат директно и ги гледам, никако да ми доаѓаат од зад грб во овие услови. Одам до самиот раб, а не на сред улица. Гледаат дека возило им се приближува, и не се тргаат... Е, ова ја зоврива водата во лончето.
Возам 30-40 максимум во овие услови, со доволно време и растојание од возилото пред мене за застанување.

Но, ако некој кретен, на кој не му е мил животот, решил да скокне од зад паркирана кола директно на коловоз, без да види дали наидува кола, заслужува да го прегазиш.
Нема да можеш да застанеш и на сув коловоз возејки 30 кога некој ке ти излезе на тој начин. Кретени!
Нема никогаш да имам разбирање за луѓе кои вртат грб на сообраќај кој директно иде на нив во услови лизгави и замрзнати патишта.

Си ми реплицирал на мојот пост за непропуштање на пешачки, а никаде не реков дека не треба да се пропуштаат пешаци на премин.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #3403 на: 12 Декември 2012, 01:10:22 am »
Nisto ne me nervira nedelava:
- Skrateno rabotno vreme od 9:30 do 15h.
- 50 denari parking cel den kaj Olimpiski..

Like a boss.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7339
« Одговори #3404 на: 12 Декември 2012, 01:11:44 am »
Nisto ne me nervira nedelava:
- Skrateno rabotno vreme od 9:30 do 15h.
- 50 denari parking cel den kaj Olimpiski..

Like a boss.

Кај работиш? :)