И да не бидам оффтопик...највеќе од се во сообраќајов ме нервираат точаци.На прво место старци,надрвени со по неколку чашки ракија и коски пред кршење,се шантра лево десно појма нема кај тера ни како треба да вози по улица,на второ место ми се оние "профи" возачи,пред некој ден идам накај водно,и се облекле во 500 евра облека,точакот дупло од тоа,мислиш готово тур де франс ќе ја фаќаат,и возат еден до друг,двајца.Им свирам,и ми мафта со раката имаш друга лента,нормално не отидов у спротивна лента и пак им свирам,пак не се трга копитото,па возев уз нив,го испоопцув и продужив,пошто бев со моите,а сигурно ќе се силеше.И задњо што ми се има десено,мајка,татко,и две деца,на булеварот за накај Ново Лисиче,возат у десна лента,еден до друг.
А најтрагично е што скоро сегде има тротоари(јебем ти стаза за точаци,вози ако ти се вози не замарај со европски правила) а уште по трагично е што,кејот го спојува цел град,или барем скоро цел град.Ем нема гужва,ем побрзо се стига,ем на секој 300 метри имаш кај да се исклучиш.