Автор Тема: Амортизери, Спирали, Суспензија  (Прочитано 508000 пати)

Отсутен biber

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 61
Одг: Амортизери, Спирали, Суспензија
« Одговори #1905 на: 06 Септември 2018, 14:03:01 pm »
Еве како изгледа оргинал монро рефлекс

a eve mene sto mi stavil,so nekoja  isprintana nalepnica so los kvalitet

« Последно менување: 06 Септември 2018, 23:32:49 pm biber »

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #1906 на: 06 Септември 2018, 14:22:22 pm »
РЕНАУЛТ СЕРВИС СКОПЈЕ драги мои
не знам уште идиотот како работи и лаже луѓе со години
Имам едно така поново искуство со дилајлата, купував Меган 3 купен од Скопје и при разговор со продавачот ми рече има ставено чип, го распрашав што како продавачот ми рече не знам ама оригинал рено е. Ок си помислив нема да распрашувам многу ќе видам на лице место за што се работи. Одам да го видам меганот и што да видам отварам хауба и прво нешто што ме пречекува е ова:

Одма знаев дека е он и одма прашав. Човекот беше зачуден како знам дека е од таму. Ако беше меганот таму сервисиран немаше да го купам. Кола што е сервисирана таму не ни ја гледам.
Идиотот залепил рено лепенка како кај сите ОЕМ делови на Race chip кој нема везе со рено. Одкога ке куцнете Part nuмberot e за свеќица> и тоа X10 НЕВИДЕН БЕЗОБРАЗЛУК
https://www.google.com/search?tbm=isch&sa=1&ei=hSORW72oM-3NrgSntKwI&q=7700500180&oq=7700500180&gs_l=img.12...0.0.0.6571.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1c..64.img..0.0.0....0.ruV5vOREN18
Првото мое прашање беше дали дотичниот го чепкал меганот без негово присуство тоест, дали меганот бил кај него на неколку дена или подолго време бидејќи ако бил меганот е без катализатор. По извршениот преглед се установи дека катализаторот е тука.
« Последно менување: 06 Септември 2018, 15:05:32 pm Prcot »

Отсутен biber

• Јуниор
  • **
« Одговори #1907 на: 06 Септември 2018, 14:30:10 pm »

Nema da mu pomine drugar, jas moze ne sum mehanicar ama ne sum glup. Ima institucii vo drzavava kade sto moze da se intervenira, na kraj I tuzba za izmama pa ke gi plati so kamata

Отсутен Prcot

• Сениор
« Одговори #1908 на: 06 Септември 2018, 15:01:15 pm »

Nema da mu pomine drugar, jas moze ne sum mehanicar ama ne sum glup. Ima institucii vo drzavava kade sto moze da se intervenira, na kraj I tuzba za izmama pa ke gi plati so kamata

Провери дали уште катализаторот ти е на место можно е да го здипил. Иначе не плаќа туркото не секирај чим работи со превари со години нема зима за него.

Отсутен biber

• Јуниор
  • **
« Одговори #1909 на: 06 Септември 2018, 15:16:06 pm »
Катализаторот за да го извади треба да го сече лонецот, кај мене беше здрав, ако го вадел ќе се види. Колата беше во сервис два саата не знам дали може за тоа време да и да ја изврши таа операција

Отсутен Prcot

• Сениор
« Одговори #1910 на: 06 Септември 2018, 15:19:38 pm »
Немаш гајле тогаш.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #1911 на: 06 Септември 2018, 15:51:48 pm »
Прч, каде е тој рено сервис? Чаир?
Бибер, кажи го сервисот за амортизери :)

Отсутен Prcot

• Сениор
« Одговори #1912 на: 06 Септември 2018, 16:03:46 pm »
Прч, каде е тој рено сервис? Чаир?
Бибер, кажи го сервисот за амортизери :)

Крај на илинденска на самиот почеток кога почнува да се сетеснува карпош 4 ќе му дојде, во истиот двор и ровери поправаат ако добро се сеќавам. И бибер има менувано и купено амортизери од кај Тахир Ренаулт Сервис.

Отсутен biber

• Јуниор
  • **
« Одговори #1913 на: 09 Септември 2018, 15:17:40 pm »
Sega se vrativ od majstor katalizatorot ne e cepkan. Sizikov sto me prevari se slozi da mi stavi orginal I pred ds gi montiral da gi vidam dali mi se svigaat, ako.ne ke mi vratel pari. Ke sum pocekal eden saat dodeka gi.montirale I ke sum ja zemel kolata. A prethodno ne smeese da se zadrzuvam vo sercisot, znaci jasbo mu e deka e otkrien. Btw dobabuvavoc takvi mu donel, ne bil negova vina. I kravata leta I ima krila neli 😂

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55137
  • Махер
« Одговори #1914 на: 09 Септември 2018, 15:19:40 pm »
Сликај се убаво КАКО ШТО Е СЕГА. И после сликај се убаво КАКО ШТО ЌЕ ТИ НАМЕСТАТ.

Потоа стави ги тука сите слики откога ќе се заврши работата.

Да не приметњше ќе си цепеше.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44483
  • Il Moderatore
« Одговори #1915 на: 09 Септември 2018, 16:25:24 pm »
Нормално дека приметил:

.... но сомнително ми е што не добив којзнае колку подобрување на амортизацијата иако левиот ми беше истечен скроз и чудно ми е што логото на амортизерите кои ми ги монтирале не е исто со логото на сајтот на монро за рефлексот. Изгледа ко налепницата некој сам да ја ставал.
.....
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10323
« Одговори #1916 на: 09 Септември 2018, 16:28:45 pm »
Кога сме кај преваранти, не знам дали нешто се сменило во работењето кај Авто-Мобил во Бутел, но пред 20 год. кога менував на југото, ми бапна различни на сите тркала.
Случајно приметив на задните, едниот амортизер имаше пониско данце од другиот, па ги проверив и предните....па приметив и дека колата е малку навалена на една страна...
Ме убедуваше дека така ми се чинело :) тој бил инж. итн...едвај ја оправив работата, да не објаснувам што, како ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20827
« Одговори #1917 на: 09 Септември 2018, 16:47:44 pm »
Мене пред некои 4 години ми сврте филм дека задните ми биле отидени, а предните при крај. Ги проверив во АМСМ, преку 70% беа сите. Ја продадов таа кола две години после тоа, сеуште си беа добри амортизерите, а не знам дали новиот газда у меѓувреме ги мењал или не, и дали уопште имал потреба да ги мења.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен biber

• Јуниор
  • **
« Одговори #1918 на: 09 Септември 2018, 18:45:00 pm »
Ako si ja znaes kolata ne mozes da ne primetis amortizacija, osobeno ako eden amortizer ti e istecen celosno. Vo amsm mi kazaa deka ne cini iako jas posledniov mesec primetiv deka ne e stabilna,premnogu skokase prednicata. A samo toplo sakam da im poracam na site prevaranti deka so aram pari ne biva, koga togas ke naebat. Najverojatno ke si gi baram parite nazad, bidejki mi mirisa deka sega ovoj mi kova nova prevara, znaes koga ke se izgoris duvas I na ladno. Taman dobile vo avtolider 7000den dvata, ke idam svesno vo zaguba pooso ke treba za raka da platam za promena no barem ke znam deka sum stavil toa sto sum go platil

Отсутен Prcot

• Сениор
« Одговори #1919 на: 10 Септември 2018, 18:56:26 pm »
Pobaraj si gi parite nazad nema sto uste muabet pravenje so doticniot. Mene za malku ke mi podmetnese set remeni dayco kako original Renault. Mi bese somnitelno toa sto me brkase od servis koga ke rabotel pa si pobarav da vidam sto ke stava i mi izvadi edna arabat renault kutija koja licese na kutijata so cevli sto mi sedi zabatalena vo podrum, vo nea imase set dayco. Bezobrazieto bese so toa koga go prasav neli original set? Mi rece nema sto ti na mene da ni kazuvas sto da stavam jas. Druze naj dobronameren sovet zemaj si gi parite ako nejke zakana so DPI, kupi si amortizerite i pravec kaj Viktor-Vitaleda servisot. Ke mu kazes deka jas sum te pratil i ke imas mnogu fina i korektna usluga.
Inace najtaze info mi e ovoj bil brat na Oto trejd gazdata sto e na bitpazar.