Автор Тема: Амортизери, Спирали, Суспензија  (Прочитано 562043 пати)

Отсутен biber

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 61
Одг: Амортизери, Спирали, Суспензија
« Одговори #1920 на: 11 Септември 2018, 11:17:21 am »
Vo ponedelnik ke odam da vidam sto ke mi ponudi, ako mi se somnitelni ke si gi zemam parite I ke odam na drugo mesto. Da I mene mi rece ne smee da se zadrzuvam vo servisot, ete I zosto za da podmetne, no sega rece ke pocekas da gi smenime I ke si ja zemes kolata, duri I ke sum gi videl dali mi se svigaat, ako ne mi vratel pari.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #1921 на: 11 Септември 2018, 11:26:11 am »
Не чекај ништо, земај пари и бегај.

Ако му дозволиш да смени амортизери и притоа му веруваш дека се е во ред, е исто како да се плеткаш со женска која има дечко, раскинува со него за да биде со тебе, и ти со цел памет очекуваш тебе да ти е 100% верна.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #1922 на: 11 Септември 2018, 11:28:40 am »
Чекај, не функционираат дечко-девојка врските така? Треба да раскине, па да иде у манастир, па после да се фати со тебе? :D  (чисто аналогијава ја разглабам, инаку и ја мислам дека треба пари назад и да си брка среќа на друго место).
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #1923 на: 11 Септември 2018, 11:31:20 am »
Ако го вара дечкото со тебе, а ти очекуваш да ти е верна тебе, тоа е малце налудничаво размислување...

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1924 на: 11 Септември 2018, 11:35:37 am »
Тебе те вара со дечко и?!

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #1925 на: 11 Септември 2018, 12:39:09 pm »
Јас мислам дека треба во МВР да оди. Ме чуди како овластениот продавач на Монро во МКД не се заинтересирал или продавачот не се замарал јел не е газда нели.
Оваа работа треба поозбилно. Знам дека само гледаш да завршиш работа ама мора да се размислува колективно. Ти имаш докази, документација (се надевам не му ја врати) за да се тераслучајов како што треба.
Ако сакаме напредок во државава и така да почнеме да се однесуваме.
Јас, би поднел пријава во полиција (и од нив да добиеш документ, пошо исти.!. се и они) па потоа и меил до сите весници итн.
Мора да се почне да се размислува малку поколективно.

п.с. Без разлика каде ќе купите Монро, гаранцијата е секогаш од кај Авто лидер. Секогаш е така кога има еден увозник овластен за МК.

Отсутен biber

• Јуниор
  • **
« Одговори #1926 на: 11 Септември 2018, 14:08:45 pm »
Avtolider e ovlasten za monro no mi rekoa deka imalo uste nekoj, ne bea sigurni, mega auto parts go spomnaa

Отсутен biber

• Јуниор
  • **
« Одговори #1927 на: 11 Септември 2018, 15:20:51 pm »
Ke mi gi vrati parite, idam malku vo zaguba no svesno, podobro sega da go resam problemot otkolku pak da me zezne. Ke treba da platam samo montaza vo servis sto ima dogovor so avtolider za da udri pecat, a toa e 800den za dvata

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
« Одговори #1928 на: 11 Септември 2018, 15:30:22 pm »
Не си во загуба.
Во загуба ќе беше ако не ја откриеше преварата.

Отсутен biber

• Јуниор
  • **
« Одговори #1929 на: 11 Септември 2018, 22:27:40 pm »
Не си во загуба.
Во загуба ќе беше ако не ја откриеше преварата.
Во право си. Ги купив амортизерите денес, дечките ми дадоа и 10% попуст, ќе ги монтирам во понеделник и ќе пишам импресии. Благодарам за поддршката

Отсутен biber

• Јуниор
  • **
« Одговори #1930 на: 20 Септември 2018, 22:34:54 pm »
Готово ги мотирав, нема споредба со фејкот, одлична мека но стабилна вожња ко што си беше порано, монро рефлексот се супер. И да типот што ме зезна е тој на илинденска кај што се стеснува од десна страна, веќе го знаете повеќето.

Отсутен zabiste

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
« Одговори #1931 на: 27 Октомври 2018, 02:09:58 am »
Дечки ако може некој да ме упати. Треба да сменам задни амортизери на опел астра х 1,4. Какви треба да земам, каде може да ми ги сменат во Скопје (некој добар сервис што го знаете), и дали ги менуваат од местото кај што ќе се купат или јас да си земам амортизери и да ги носам на мајстор да ми ги смени? И како што читам неколку страни наназад, дали менувањето оди целокупно амортизер спирали итн...?

Отсутен is200

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 244
« Одговори #1932 на: 27 Октомври 2018, 03:38:31 am »
Дечки ако може некој да ме упати. Треба да сменам задни амортизери на опел астра х 1,4. Какви треба да земам, каде може да ми ги сменат во Скопје (некој добар сервис што го знаете), и дали ги менуваат од местото кај што ќе се купат или јас да си земам амортизери и да ги носам на мајстор да ми ги смени? И како што читам неколку страни наназад, дали менувањето оди целокупно амортизер спирали итн...?

дали ти требаат и спирали, зависи од тоа колку долго си возел со лоши амортизери. Понекогаш е препорачливо. Но, како што реков, зависи.
Made in Japan ☮

Отсутен zabiste

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
« Одговори #1933 на: 27 Октомври 2018, 23:21:08 pm »

дали ти требаат и спирали, зависи од тоа колку долго си возел со лоши амортизери. Понекогаш е препорачливо. Но, како што реков, зависи.
Врска немам дали ќе требаат, не се разбирам. Амортизерите што ги имам сега се возени нецели 30000км. Па пријател кој се разбира но не е од Скопје ми кажа дека задните се слаби и треба да се сменат.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1934 на: 05 Ноември 2018, 02:00:14 am »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.