Добро вечер клабери, денес на Фиестата ги сменив сите 4 амортизери и уште од старт возењето не ми беше баш смут, како да возам чамец и иако немам морска болест ми се слоши т.е. како убрзувам се повеќе нишање имаше колата гратис што и патиштата ни се со нерамнини, но од друга страна амортизерите се мн. подобри од фабричките (иако сум заборавил 6 години поминаа одкако биле нови) но во секој случај помалку лупање се осеќа на дупки, шахти, качувањето на тротоар скоро и да не се осеќа.
Прашањето ми е, да чекам неколку дена - треба да налегне нешто или има сериозен проблем, поради тоа што ми нема логика да треба да чекам нешто да налегне со денови, часови а во меѓувреме да треба да повраќам после 10 минути возење. Никаква друга примедба немам, кочењето е многу подобрено но наместо да се навалува колата нанапред и кога ќе дојде во мртва точка наназад да се стабилизира нишањето во кабината, она продолжува уште еднаш нанапред, прецизноста со остро вртење на кривини е исто така подобрена, но како што реков ко да јавам коњ или возам чамец на бранови кога возам на рамен пат при поголеми обртаи од 2000 и над 40/50 на саат и не веруем дека ќе се навикнам или ќе налегнат, али да чујам искуство пред да го замарам сервисерот и он да се жали во ауто лидер.