Автор Тема: Амортизери, Спирали, Суспензија  (Прочитано 493554 пати)

Отсутен Sum.1411

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
Одг: Амортизери, Спирали, Суспензија
« Одговори #1860 на: 25 Мај 2018, 08:21:55 am »
Imam golf 7 trendline 1.6 tdi 2017 god..amortizacijata e mnogu kruta za razlika od golf 5 na primer
..dali nekoj moze da mi kaze dali ima isto iskustvo ili imam nekoj problem so amortizerite? Fala

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6580
« Одговори #1861 на: 25 Мај 2018, 08:54:08 am »
Мислам дека голф 5 има мултилинк позади, додека кај твојот голф позади нема мултилинк само над 120кс моделите имаат. Иначе не разбирам што подразбираш крута, малце е субјективно. Е сега голф 5 е старо возило и со самото тоа мислам нормално е нов голф да има покрута вожња додека постар автомобил да биде помек.

Многу мала веројатност дека имаш некаков проблем со амортизери на ново возило.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #1862 на: 25 Мај 2018, 09:23:42 am »
"Мека" вожња, С4, мислиш немаш никаков контакт со коловоз. Некому му се допаѓа, некому не. Мене не

Штом си возел Голф, треба да си навикнат. :)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #1863 на: 25 Мај 2018, 09:26:15 am »
Мислам дека тука повеќе е оноа што го кажува Влатко - на Петката се веќе омекнати амортизерите.. Плус, треба да се според и со која димензија гуми е едната кола, со која димензија гуми е другата, па и со кој бренд/модел на гуми, итн.

Отсутен Sum.1411

• Почетник
  • *
« Одговори #1864 на: 25 Мај 2018, 10:52:37 am »
Golfot 7 e 1.6 tdi 115 ks  kupen pred 2 meseci..predhodno imav 5 benzinec 1.4 85 ks...kruta vo odnos amortuzerite znaci sekoja vdlabnatina na patot ja osekjas cela kola se trese sto ne bwse slucaj a i uste ne e kaj golfot 5...sakav da prasam dali i nekoj drug sto ima mozebi golf 7 go ima istoto iskustvo ili jas imam nekoj problem so amortizerite...znaci dvete koli se so 15 gumi continental

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #1865 на: 25 Мај 2018, 10:55:16 am »
Не заборавај д го исконтролираш притисокот на гумите. Знае пред испорака да биде „натегнат“ на лудачки притисоци, ако не си ги проверил, провери, може да те изненадат бројки над 3 бари ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #1866 на: 25 Мај 2018, 11:01:54 am »
Golfot 7 e 1.6 tdi 115 ks  kupen pred 2 meseci..predhodno imav 5 benzinec 1.4 85 ks...kruta vo odnos amortuzerite znaci sekoja vdlabnatina na patot ja osekjas cela kola se trese sto ne bwse slucaj a i uste ne e kaj golfot 5...sakav da prasam dali i nekoj drug sto ima mozebi golf 7 go ima istoto iskustvo ili jas imam nekoj problem so amortizerite...znaci dvete koli se so 15 gumi continental

Иначе голф 7 има сензор за притисок гуми па не би требало да е до тоа.

Јас имам голф 7 и пар неколку членови ама многу е тешко вака на форум да се опише твоето искуство и перцепија. На пример по мое миселње кај голф 7 при вдлабнатина целата кола е многу стабилна ништо не се тресе во споредба со тоа што сум пробал од иста класа. Она што мислам дека ти зборуваш е мекоста, да речеме некоја голема дупка поминуваш и во голф 5 сетоа тоа поминува меко и затоа без многу звук во кабина а додека во голф 7 можеби дека е по-тврдо и повеќе звук имаш?

Најлесно да дојдеш до одговорот е спореди со некој друг голф 7 и ќе видиш дали е до тебе или не.

Отсутен Sum.1411

• Почетник
  • *
« Одговори #1867 на: 25 Мај 2018, 11:04:33 am »

Иначе голф 7 има сензор за притисок гуми па не би требало да е до тоа.

Јас имам голф 7 и пар неколку членови ама многу е тешко вака на форум да се опише твоето искуство и перцепија. На пример по мое миселње кај голф 7 при вдлабнатина целата кола е многу стабилна ништо не се тресе во споредба со тоа што сум пробал од иста класа. Она што мислам дека ти зборуваш е мекоста, да речеме некоја голема дупка поминуваш и во голф 5 сетоа тоа поминува меко и затоа без многу звук во кабина а додека во голф 7 можеби дека е по-тврдо и повеќе звук имаш?

Најлесно да дојдеш до одговорот е спореди со некој друг голф 7 и ќе видиш дали е до тебе или не.
Da, za toa zboruvam, za mekosta, cela kabina se trese sto ne bese slucaj kaj golf 5

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1868 на: 25 Мај 2018, 11:21:55 am »
Има TPS или има нотификација за издишана гума преку ABS системот? Ако е ова второво, не вреди кога се сите гуми исто напумпани. 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sum.1411

• Почетник
  • *
« Одговори #1869 на: 25 Мај 2018, 11:29:36 am »
Vtoroto, ima senzor ako se istuseni gumite...site se napunpani 2.3 bar

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #1870 на: 25 Мај 2018, 11:33:31 am »
Кумот има Голф5 2.0тди, споредено со Меган2 1.5 дци има потврда вожња.
Меган2 бензин малку помека од дци. Ваљда тежина на мотор.
Поновиве Сеат Ибица и Толедо, на одреден тип дупки, мислиш нема амортизери, (чувствуваш тресок низ цела шасија).
Е сега другарот со Толедо, вели малку ја ублажил(омекнал) барем преку зима, со зимски гуми со повисок профил.

Ако е слично потпирањето на 7цата(групација), тоа е тоа што те загрижува, ама затоа имаш мнооогу стабилна вожња.

Сеоак провери си во сервис, се бива, имаш гаранција.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1871 на: 25 Мај 2018, 11:38:06 am »
Vtoroto, ima senzor ako se istuseni gumite...site se napunpani 2.3 bar

Тогаш почни да се навикнуваш :)

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #1872 на: 25 Мај 2018, 11:41:42 am »
Кога се транспортира возило, кај амортизерите и на некои други места ставаат како "заштити". Да не случајно заборавиле да ги извадат тие.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Sum.1411

• Почетник
  • *
« Одговори #1873 на: 25 Мај 2018, 11:42:55 am »
Кога се транспортира возило, кај амортизерите и на некои други места ставаат како "заштити". Да не случајно заборавиле да ги извадат тие.
Nz za kakva zastita zbioruvas..kaj se naogjaat tie i kako izgledaat?

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #1874 на: 25 Мај 2018, 11:55:06 am »
Да и јас сум слушнал за ова. http://www.golfgtiforum.co.uk/index.php?topic=259329.30