Автор Тема: Амортизери, Спирали, Суспензија  (Прочитано 508063 пати)

Отсутен Shuriken

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 187
Одг: Амортизери, Спирали, Суспензија
« Одговори #1845 на: 16 Април 2018, 16:05:35 pm »
Ми требаат задни амортизери за Форд Фиеста, 2000-та година. Каде да барам нешто поквалитетно и предложете бренд?

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1846 на: 16 Април 2018, 17:21:24 pm »
Македонија е застаната во времето на Monroe, Sachs и KYB, така да тие ти се најдобар и единствен избор кај нас.

Отсутен Shuriken

• Јуниор
  • **
« Одговори #1847 на: 16 Април 2018, 19:56:27 pm »
Има некои официјални увозници за Sachs, Bilstein, KYB кај нас? Ако не, кај да ги барам овие брендови?
За Monroe немам чуено многу пофални зборови, не знам дали оправдано или не.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1848 на: 16 Април 2018, 19:59:10 pm »
Во Мега Ауто Партс мислам дека може да се најде Sachs и KYB, али јави се прашај.

Отсутен Shuriken

• Јуниор
  • **
« Одговори #1849 на: 16 Април 2018, 20:27:37 pm »
Важи, ќе се јавам утре и ќе прашам. Фала ти.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11839
  • Архитект
« Одговори #1850 на: 17 Април 2018, 00:15:35 am »

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44485
  • Il Moderatore
« Одговори #1851 на: 17 Април 2018, 07:11:01 am »
bilstein

http://www.univerzalauto.com/

Дали некој прашал дали носат нешто поасално од bilstein, како B6 или B8 Sport?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #1852 на: 17 Април 2018, 09:27:11 am »
прашав за B14 за клиото, над 1200 евра ми кажаа... За 700е ги најдов во Германија, еден наш колега ми ги донесе. Уште му должам гајба пиво  ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20827
« Одговори #1853 на: 17 Април 2018, 09:58:59 am »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Shuriken

• Јуниор
  • **
« Одговори #1854 на: 17 Април 2018, 18:36:04 pm »
bilstein

Фала, ги заборавив дечкиве. Мислам дека они стојат како официјални увозници за Македонија на страната на Bilstein. Проблем е само што немаат B4 на лагер, треба да се чека едно 10-тина дена.

Освен оваа понуда, добив добра понуда и за Monroe Reflex, само нешто не ми ги фалат. Некој да сподели искуство?

П.С.
Да не знае некој какви се фабричките амортизери кај Форд Фиеста од 2000-та година? Гасни или уљни?

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #1855 на: 17 Април 2018, 19:29:41 pm »
bilstein

Освен оваа понуда, добив добра понуда и за Monroe Reflex, само нешто не ми ги фалат. Некој да сподели искуство?
Кај мене еве скоро две години, 35 000 км арни се, никакви знаци на ослабнатост нема. Едина замерка што се лошо фарбани, зимно време се оштетуваат од камчиња и сол и се појавуваат точки рѓа.

Отсутен Shuriken

• Јуниор
  • **
« Одговори #1856 на: 18 Април 2018, 19:49:43 pm »
Ќе ги земам во предвид и нив. Ми се свиѓа што во цената ми е вклучена и монтажата.

Да не знае некој отприлика колку зимаат работна рака за промена на задни амортизери?
« Последно менување: 18 Април 2018, 20:25:37 pm Shuriken »

Отсутен Johnny625

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
« Одговори #1857 на: 19 Април 2018, 22:14:01 pm »
Дечки дојде време да менувам задни амортизери на Ксарата. Сега ми се нудат Starmann и Optimal некој наводно германски, исто Al-ko за кој имам слушнато и нормално Monroe кој се значајно поскапи. Сите овие се гасни бидејќи се такви фабричките.

Друго имам прочитано некаде дека ксарите имаат double-acting амортизери назад. Е сеа да не ја утнам работата со амортизериве, од кај знам дали тие што ќе ги купам ќе бидат такви.

Генерално искуство дали има некој со менување задни амортизери на ксара (или пежо 306) и која марка би препорачале.

Во возење ми треба удобност и добро впивање на се почестите кратери кој никнуваат преќу ноќ изгледа. Не дека не сакам динамично возење ама обичните ксари (кој не се VTS  и VTR изведби) и онака се подесени на удобност и мека суспензија.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17825
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1858 на: 20 Април 2018, 09:26:10 am »
Дечки дојде време да менувам задни амортизери на Ксарата. Сега ми се нудат Starmann и Optimal некој наводно германски, исто Al-ko за кој имам слушнато и нормално Monroe кој се значајно поскапи. Сите овие се гасни бидејќи се такви фабричките.

Друго имам прочитано некаде дека ксарите имаат double-acting амортизери назад. Е сеа да не ја утнам работата со амортизериве, од кај знам дали тие што ќе ги купам ќе бидат такви.

Генерално искуство дали има некој со менување задни амортизери на ксара (или пежо 306) и која марка би препорачале.

Во возење ми треба удобност и добро впивање на се почестите кратери кој никнуваат преќу ноќ изгледа. Не дека не сакам динамично возење ама обичните ксари (кој не се VTS  и VTR изведби) и онака се подесени на удобност и мека суспензија.

Јави се во Мега Ауто Партс за Sachs, јави се во Про Цит види што ќе понудат, и обавезно јави се во Цитроен Автонова, може позитивно да се изненадиш од цените :)

Оптимал и Старман сигурно нема да се удобни како тие што биле на кола.

Отсутен Johnny625

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
« Одговори #1859 на: 20 Април 2018, 09:46:13 am »
Тенк ју.