Автор Тема: Амортизери, Спирали, Суспензија  (Прочитано 491528 пати)

Присутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Одг: Амортизери, Спирали, Суспензија
« Одговори #2310 на: 25 Јули 2022, 23:32:29 pm »
Чекај, чекај, чекај... Сервис за амортизери, пред порти имаат некоја дупкетина или нешто?! :D
Какав фантастичан бизмис план!
Ме насмеа.
Да, заборавив како се викаше фирмата, но запамтив локација.
Тоа таму е некој стар објект од железара најверојатно, и има неколку гаражи едно до друго. На влез има порта со шина која е испакната како висок лежечи полицаец, и ниски коли како мојата закачуваат ако не знаеш кој агол и каде да поминеш.
Инаку да, таму околу халите е дупка го дупка, идеално за проверка на амортизери :)

Сега го видов, ова улицата од Тинекс кон Webasto... цела е таква, да ѝ еем! :D
Јас кога тргнав лани клима да опраам таму мислев скршив нешто на подвозје додека стигнав до крај. :D
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8004
  • Плинаш!!!
« Одговори #2311 на: 25 Јули 2022, 23:32:44 pm »
Јас и предни и задни менував таму на пунтото и дечките и шефот (бркото ако е уште таму) се многу океј.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #2312 на: 26 Јули 2022, 06:35:47 am »
Фала момци, ќе се јавам да закажам. На технички ми рекоја дека левиот заден е за менување па сакав второ мислење да слушнам.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2313 на: 29 Јули 2022, 18:40:42 pm »

Присутен ivanxh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 612
« Одговори #2314 на: 08 Август 2022, 13:08:54 pm »
Дали има сервис кај нас за подвозје што со твои делови можеш да отидеш и само да си платиш за работна рака? На стариов сите 4 амортизери му се за у канта, е сега цел муабет е што во Авто Мобил во Бутел му рекле 19.000 за сите 4 топтан што малку лудо звучи за таа кола (Fiesta 2006).

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 645
    • ibiz.mk
« Одговори #2315 на: 08 Август 2022, 14:50:38 pm »
Дали има сервис кај нас за подвозје што со твои делови можеш да отидеш и само да си платиш за работна рака? На стариов сите 4 амортизери му се за у канта, е сега цел муабет е што во Авто Мобил во Бутел му рекле 19.000 за сите 4 топтан што малку лудо звучи за таа кола (Fiesta 2006).

рачунај дека работна рака ке е 120-150евра.

ako se coilover, треба вадење па под стега ставање и менување.

јас пред некоја недела менував се комплет толку ми излезе, кај Влатко 4x4 OFF ROAD SERVICE VLATKO-PATROL

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #2316 на: 08 Август 2022, 14:58:59 pm »

рачунај дека работна рака ке е 120-150евра.

ako se coilover, треба вадење па под стега ставање и менување.

јас пред некоја недела менував се комплет толку ми излезе, кај Влатко 4x4 OFF ROAD SERVICE VLATKO-PATROL

На што кола менуваше за да ти земат толку скапо?

Јас менував во Амстронг (кај Рампа), ми зеде 1200 денари за 2та предни амортизери (баш како што викаш, на преса мора да се извадат).
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 645
    • ibiz.mk
« Одговори #2317 на: 08 Август 2022, 15:04:02 pm »
Pajero,
како што спомнав се комплет, нови амортизери, нови спирали.
Од старите ги извади бафери(тие гуми), ги намести на нови спирали, позади оделно спирали и амортизери.

плус ако никогаш не се менувани има работа со бренер,
предните не се баш достапни, треба вадење акумулатор, и филтер кутија,..

само кажав искуство, може ке најдеш за поевтино

Присутен ivanxh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 612
« Одговори #2318 на: 08 Август 2022, 15:24:29 pm »
Pajero,
како што спомнав се комплет, нови амортизери, нови спирали.
Од старите ги извади бафери(тие гуми), ги намести на нови спирали, позади оделно спирали и амортизери.

плус ако никогаш не се менувани има работа со бренер,
предните не се баш достапни, треба вадење акумулатор, и филтер кутија,..

само кажав искуство, може ке најдеш за поевтино
Добро кај тебе разбирливо таа цена, машинерија ти е Parejo-то во споредба со Фиестата.

Инаку нашол негде стариов за 13.000рки со се работна рака, со Monroe амортизери. Таму ќе носел. :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #2319 на: 08 Август 2022, 16:34:00 pm »
Проверете си само дали се оргинал, нека ви даде фактура од Авто лидер што се главни увозници. Прават многу дубари.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #2320 на: 08 Август 2022, 17:02:37 pm »
Во АвтоМобил мене ми правеа промена од обични на коиловери кои ги купив од друго место.
Арно ама ова беше пред многу години, не ми текнува колку ми наплатија, знам дека со предните имаа некој модификации кои мораше да ги направат за да биде како што треба, одлична услуга ми направија тогаш.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2321 на: 08 Август 2022, 17:17:03 pm »
Во АвтоМобил ми земаа 1500 денари за промена на задни амортизери, со вадење и преместување на буфери, без вадење спирали.

Не знам дали е скапо или не, отидов таму зошто сигурно можеа да ми стават печат за да ми важи 2-годишната гаранција.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #2322 на: 08 Август 2022, 19:15:25 pm »
Во АвтоМобил ми земаа 1500 денари за промена на задни амортизери, со вадење и преместување на буфери, без вадење спирали.

Не знам дали е скапо или не, отидов таму зошто сигурно можеа да ми стават печат за да ми важи 2-годишната гаранција.

На MiTo буквално 15 минути се потребни за менување задни амортизери. Четири штрафа се у прашање, буквално! 1500 за мене би било скапо. Јас не заработувам 1500 денари за 15 минути.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7218
  • French diamond
« Одговори #2323 на: 08 Август 2022, 19:48:43 pm »
Исто и на Џулиетата, одштравуваш еден штраф горе во багаж, еден долу на раката и амортизерот е надвор...за комплет сите 4 со се 4 спирали мене ми требаше точно 12 часа за Џулиетата, од кои 1 час за задницата комплет  ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2324 на: 08 Август 2022, 20:53:53 pm »

На MiTo буквално 15 минути се потребни за менување задни амортизери. Четири штрафа се у прашање, буквално! 1500 за мене би било скапо. Јас не заработувам 1500 денари за 15 минути.

Седев во сервис додека работеа, околу 1 саат од кревање на дигалка до спуштање од дигалка.