Da produzam za pojacanite spirali MAD za Hondata.
Kupeni od istata prodavnica/servis vo Larisa.
https://mad-suspension.co.uk/https://mad-suspensionsystems.com/en/Mnogumina, pa ni jas, ne znaev voopsto deka postojat takvi pojacani "reinforced" spirali.
Mnogu vazna rabota pogotovo ako fabrickite se poslabo dimenzionirani i vremeto veke gi izelo.
Denes mi gi smenija vo Avto-mobil naselba Butel (servisot vo Aerodrom go zatvorile).
Vednas se oseka kolata se preporodi. Zadnicata se digna za 2cm neopteretena.
Mozam da zamislam kolku propagala do sega.
Odnesov na centriranje kaj Meto (Ace) kisela voda. Bidejki kolata si ima istorija tamo ispadna deka se si dojde na mesto. Nergativniot camber si se vrati vo normala. Odvaj cekam da ja tovaram
Inace, ovakov tip na spirali se preporacuvaat za sekakov vid na pogolemo optovaruvanje na zadnata oska. Od krofni kuferi, tocaci, LPG, prikolki itn...
Vozam plin 20 god i ne mi teknalo deka ustvari pozadi celo vreme setam 50kg neplanirani.
Plus koga ke se kaci pozadi covek ili dva...pa stvari u bagaznik, pa Thule...
Kolata se podigna pozadi za 2cm. Se plasev da ne ima potvrda voznja. Sve super odlicno vpiva neramnini i ne zabeguva zadnicata kako porano.
Preporod.
E sega uste edna informacija, ke mi izvinat nekoi ama mora so ime i prezime.
Prvo otidov vo servis za amortizeri i centriranje prednica na Ilindenska vo blizina na City mall (neznam kako im se vika firmata).
Bateto (rabotnikot ne gazdata) mi vika, aaaa ovde ima mnogu rabota, edno 4 saata. Ke ja ostais kolata od sabajle i jas koga ke ti se javam togas ke dojdes.
Aj si vikam, za 4 saata pola remont se prai maltene...
I odam sabajlevo vo Avto-mobil amortizeri.
Ja zimaat kolata. Odam do makpertrol da zemam kafe. Se vrakam svrtev edno dva telefona.
Znaci ne pominaa ni pola saat. Gledam ja vadat kolata. Vikaat gotova.
Brzo, efikasno, poevtino i posteno.
Mi ide da mu odam na toj na Ilindenska, ama neam zivci za toa.
Znam kaj nema da odam sleden pat.
Nema veze, ja oduziv ama mozebi nekomu ke mu koristi informacijata za spirali MAD, i slicni firmi sto nudat takvi opcii.