Зависи од кола до кола, и од сервис до сервис.. Скоро редовно, за све што сум прашувал, сум добил пониска цена во Порше него во Кадис. За пар предни брисачи (и тоа извадени од кутија, и се шуткале таму низ складот за делови) ми бараа 2800 денари, а во Порше оргинал Bosch брисачи, спакувани во кутија, дрн-дрн ги добив за 1500 денари (тоа што брисачите беа срање, и отидоа после 3 месеца е надвор од муабетот).
Кога го праев на 65-70.000 големиот сервис на Леонот, со каиши, затегачи, ролери, водна пумпа, и сите пропратни ситници, во Ка-Дис добив цена од некои си 40-42.000, а во Порше 30-32.000, не памтам точно колку искочи. Да не праам муабет дека во Порше секогаш биле многу покултурни, поуслужни и поспремни, и со делови, и со време, и со апансас улетување кога е нешто хитно да се заврши работа. Кога во Ка-Дис еднаш влегов да ми сменат некоја ситница, не знам што беше, ми рекоа „Дечки, затвараме за 15 минути, дојди утре.“ - за истата работа продолжив во Порше, и иако веќе беше затворен сервисот, пред сервис еден од сервисерите ми заврши работа.
Конкретно за Голф 1.4 ТСИ 122 можам брат ми да го прашам колку кошта прв сервис.. Не би ме чудело да е поскап во Порше. Ја зборам за моето искуство, со мојон клокотарец.