Денес Аурисот го носев на редовен сервис, и имам само пофални зборови за сервисерот на Тојота.
Сервисот кошташе 6000 денари.Не е малку ама прифатлива е ценава.
На колата беше сменето Уље 10-40(околу 400 ден литар), филтер за уље(600 ден) и филтер за полен (2100 денара), плус некој ситници имаше на фактирата по 30 денари и работна рака околу 1000 денари.
Се тоа беше ок, пофалните зборови за сервисто се за друго.
На колата која има поминато само 15 000 км, се јави некое клокотење во предницата, ја проверија и излезе дека е некоја спојка што го врзува воланот со летвата, имало луфта.При проверка на претходно споменатото приметиле дека и двата предни амортизери биле истечени, чудно многу чудно за практично нова кола.Иако амортизерите не се под гаранција, поради релативно малиот број на поминати километри а веќе амортизерите предни отишле у к***ц, рекоа дека ќе ги сменат бесплатно.И така ми земаат телефон и рекоа кога ќе стигне делот за воланот ќе ми се јават и тогаш ќе ги сменат и амортизерите и и делот за воланот.
А да и предното возачко седиште малку почна да се клацка, па го стегнаа, се олабавила некоја чина доле.
Се на се чудни и недозволиви дефекти, кој може да те изнервираат многу и тоа, ама бравос за односот на сервисерот, значи во ниеден момент не проба да ме мафта, туку по негова иницијатива кажа дека амортизерите не чинат и дека ќе ги смени, иако можеше да го премолчи.
Секоја чест.