Автор Тема: Колку се квалитетни автомобилите купени од салон?  (Прочитано 101078 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Колку се квалитетни автомобилите купени од салон?
« Одговори #135 на: 02 Февруари 2012, 13:29:39 pm »
Sekoj so svoj vkus. Toa e stvar na individualna odluka.

@Cuore Ima sto da analiziras nova kola kako konstrukcija da znaes sto da ocekuvas, t.e. kade da popusti, da i gi poznaes slabite mesta i najbitno kolku cinat delovite. Garancijata e igra na zborovi koja zavrsuva so gubitok na onoj sto kupuva....

Епа тогаш алат у руке и да ја расклопиме цела кола да видиме каде погрешиле при производство ;D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #136 на: 02 Февруари 2012, 13:47:28 pm »
ne moras nisto da rasklapas nemoj tolku bukvalno da sfakljas tuku da poglednes ubavo.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #137 на: 02 Февруари 2012, 13:53:45 pm »
Sekoj so svoj vkus. Toa e stvar na individualna odluka.

@Cuore Ima sto da analiziras nova kola kako konstrukcija da znaes sto da ocekuvas, t.e. kade da popusti, da i gi poznaes slabite mesta i najbitno kolku cinat delovite. Garancijata e igra na zborovi koja zavrsuva so gubitok na onoj sto kupuva....

Епа тогаш алат у руке и да ја расклопиме цела кола да видиме каде погрешиле при производство ;D
И на крај ќе видиш дека при проектирање на одреден модел има дизајн фолтс, што ќе ги опраат во следниот модел (со своите нови дизајн фолтс) и така во круг :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #138 на: 02 Февруари 2012, 13:56:14 pm »
proverka na iskustvata preku internet na drugi korisnici koi go imaat kupeno toj model e opcijata.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #139 на: 02 Февруари 2012, 13:59:02 pm »
Муабетот е дека Volkswagen се најдобри, најквалитетни, Volkswagen ова, Volkswagen она, никој не е како Volkswagen.
т.е. Volkswagen бил крал во автомобилизмот!   немој не ме радуј :)

Teшко им е да признаат дека се со понизок квалитет од другите!

Абе далеку од тоа дека се најдобри но ептен блсику до тоа дека имаат стекната огромна репутација.

Ни ја не сакам VW, посебно не Голф ама немам ништо против во блиска иднина да станам сопственик на CC-то ако решиме да го продаваме.

Ако ме прашаш дали би го заменил мојот нов Мицко со одличен дизел мотор за 3/4 години стар Пасат со 3.6 литарски мотор и 300 кс, поготов што знам како е одржуван и чуван, одма би ти рекол Да, без размислување и ќе доплатам нешто ако треба!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #140 на: 02 Февруари 2012, 14:00:43 pm »
Оде Мицко за Калимеро. ;D

Отсутен zippo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 443
« Одговори #141 на: 02 Февруари 2012, 15:03:24 pm »
.
« Последно менување: 05 Мај 2012, 02:50:20 am zippo »

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #142 на: 02 Февруари 2012, 15:05:13 pm »
Kakov proizvoditel, takov i serviser.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
« Одговори #143 на: 02 Февруари 2012, 15:09:01 pm »

аман бе доста со коментариве исфрустрирани, преку ташаков веке

Ако имаш шо да кажеш реално ко чоеков горе кажи ако не ајт у.....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #144 на: 02 Февруари 2012, 15:09:13 pm »
Драго ми е што мислиш дека едно одлично возило е сеуште број еден, и посебно тоа што си купил исто така одлично возила Фокус. А за останатото како што кажа и самиот, скоро сите дистрибутери се исти. :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #145 на: 02 Февруари 2012, 15:11:55 pm »
Moeto otide samo na prv servis vo togasna Sa & Sa i never again. Sam si go odrzavam i poeftino mi e i imam zanimacija.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #146 на: 02 Февруари 2012, 15:20:40 pm »

аман бе доста со коментариве исфрустрирани, преку ташаков веке

Ако имаш шо да кажеш реално ко чоеков горе кажи ако не ајт у.....

Sogovornikot pogore objasni kako kolata stradala od detski bolesti.
sogovornikot pogore objasni kako serviserot (porsche makedonija) imal krajno neprofesionalen odnos.
Jas gi povrzav dvete raboti, deka so los proizvoditel idi i los serviser.

Ti ako imas da kazis nesto realno kazi, ako ne ajt u...

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #147 на: 02 Февруари 2012, 16:22:15 pm »
Проблем може да има со секој импортер и секој производител - секоја чест на Зипо што отворено си кажува за проблемите и непријатностите кои ги имал со Порше Македонија.

Одредено време правев редовни сервиси на Леонот во Порше Македонија, откако истече гаранцијата во Ка-Дис. Секогаш сум бил пречекан максимално културно и на време. Да, имало моменти кога ми закажувале сервис после 5-6 па и 10 дена од кога сум се јавил, но тоа никогаш не ми било некаков проблем или индикатор на непрофесионалност, туку едноставно на зафатеност. Зафатеност која е разбирлива со оглед на бројката на продадени возила тука, но и на Косово.

Престанав да ги правам редовните сервиси кај нив заради високата цена на маслото. Сите други работи беа со прифатливи цени, мање-више исти како да ги купувам деловите надвор од овластен сервис, али маслото им беше скапо - околу 1000 мкд по литар.

Но од друга страна, кај нив го правев големиот сервис што се прави на 65000 км, и сменив каиши, затегачи, пумпа за вода, дрн-дрн. После 25.000 км еден затегач почна повремено да зуи. Без никаков проблем и бесплатно ми го заменија затегачот и ребрастиот каиш.

Во еден момент ме разочараа кога требаше да постават дијагноза на проблем. Леонот почна насабајле малку да се загрцнува пред да запали - верглаше секунда-две пред да запали. Го однесов во Порше, и ми рекоа дека треба да се отвори главата на моторот и да се исчисти. Тоа ми беше малку нелогично, па се консултирав и со други луѓе. Искочи дека било изместено палењето. Го средив тоа, и еве година и нешто после тоа, Леонот и на -15 пали од прва без никакви проблеми.

Тука имаа сериозен промашај, и изгубија доверба која што ќе им треба време да ја вратат.

Генерално сум задоволен. Имаме неколку возила кои одат на одржување во Порше Македонија и секогаш биле примени на време и средени на време. На татко ми Пасатот (1.4, TSI 122) имаше некои ситни зафрканции со работење под мал гас рано насабајле, но и тоа се реши со апдејт на софтвер. Ќе го одбијам тоа на бебешки болести пошто кога го земавме пасатот TSI моторите беа нови, и само што почнаа да ги вградуваат во Пасат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #148 на: 02 Февруари 2012, 16:28:56 pm »
Проблем може да има со секој импортер и секој производител - секоја чест на Зеро што отворено си кажува за убавите искуства и непријатностите кои ги имал со Порше Македонија.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #149 на: 02 Февруари 2012, 16:52:00 pm »
@Zero
Кој ти го детектираше проблемот со палењето?
Ум шо идит отпосле не јет ум!