Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 474181 пати)

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #1560 на: 26 Јануари 2015, 00:57:25 am »
Едно време ми стигаа пратки за 12-14 дена.. Сеа нема абер пратката да стигне барем до Прага.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #1561 на: 26 Јануари 2015, 01:20:09 am »
Каснат ради празнициве што беа кај нас и по европа.. Ќе стигнат нема кај да бегаат... Него што имате за порачување порачувајте.. кај и да е ке дојде кинеската нова година тие 2 недели не работат за тој празник.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #1562 на: 26 Јануари 2015, 01:37:58 am »
Кога е тоа?

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #1563 на: 26 Јануари 2015, 02:28:49 am »
Chinese New Year falls on different dates each year, a date between January 21 and February 20.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #1564 на: 28 Јануари 2015, 23:47:30 pm »
Thursday, February 19, 2015 year им е  нивната Нова Година. Инаку кај мене пратка испратена на 19-ти од Кина, уште нема никаква информација каде е сега. Пратката е со тракинг број.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1565 на: 03 Февруари 2015, 22:52:18 pm »
Некој да не знае, дали при транспорт на пратка од САД кон Европа (ЕУ), се менува тракинг бројот?

Успут, дали некој пазарел од КупиОдДома и какво искуство имал?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5231
  • The Spartan General
« Одговори #1566 на: 03 Февруари 2015, 22:58:36 pm »
Некој да не знае, дали при транспорт на пратка од САД кон Европа (ЕУ), се менува тракинг бројот?

Исти е. Барем досега што ми има праќано брат ми, секогаш е така. За Германија најчесто ДХЛ си ја врши супер работата.
Што е тоа што би го купувал од САД, а да го нема во Европа?
« Последно менување: 03 Февруари 2015, 23:06:16 pm Luki Junior »
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1567 на: 03 Февруари 2015, 22:59:49 pm »
Матична плоча за лаптопот. Купена е веќе, па ме интересираше за тракинг бројот да не има некоја промена. Не ми беше логично да има, ама ај да си прашам :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #1568 на: 03 Февруари 2015, 23:07:19 pm »

Робата е кинезарија, само пристојно запакувана. Кажи ми што те интересира конкретно, може и во ПП ќе ти објаснам поубаво. :)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5231
  • The Spartan General
« Одговори #1569 на: 03 Февруари 2015, 23:09:55 pm »
Матична плоча за лаптопот. Купена е веќе, па ме интересираше за тракинг бројот да не има некоја промена. Не ми беше логично да има, ама ај да си прашам :)

Глобализирани се компаниите, логистика имаат во секоја точка на светот. Евентуално, може во Европа (зависи фирмата која ќе ја процесира пратката) да му дозакачат интерен број, ама со оригиналниот ќе може да се надгледува без проблем.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1570 на: 03 Февруари 2015, 23:12:45 pm »

Робата е кинезарија, само пристојно запакувана. Кажи ми што те интересира конкретно, може и во ПП ќе ти објаснам поубаво. :)

Абееее, по слики и опис личи као да е истинската работа, само цената ме буни... Spigen Tough Armor

Глобализирани се компаниите, логистика имаат во секоја точка на светот. Евентуално, може во Европа (зависи фирмата која ќе ја процесира пратката) да му дозакачат интерен број, ама со оригиналниот ќе може да се надгледува без проблем.

Фала пуно Луки!

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #1571 на: 04 Февруари 2015, 11:11:01 am »
Не.

Се зависи од кој вид на поштенски услуги ќе го одбере испраќачот. Се случува да имаш увид во локацијата кога се наоѓа на територија на САД и потоа да немаш. Има и таква опција (поефтина за продавачот).

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1572 на: 04 Февруари 2015, 11:15:11 am »
Епа ондак, еве апдејт: пратката ми е во Германија во моментов, сменет е тракинг бројот, односно е додаден нов, бидејќи друг кериер го има преземено пакетот. Се очекува да стигне за околу една недела.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #1573 на: 11 Февруари 2015, 18:24:14 pm »
Некој по Пп или тука да ми објасни што како треба (и не треба) за да порачувам од aliexpress, ebay.. ???
Не ги знам многу овие работи, па ако сака некој да ми помогни :)
И да, таткоми има картичка преку која што зема плата, дали може со неа нешто, али ипак не ми се ризикува со толку пари...

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #1574 на: 11 Февруари 2015, 19:02:41 pm »
Пиши што точно сакаш да порачаш.
Со картичка за плата немам искуство... Зошто не зимам плата на картичка.
Во главно се пази на рејтингот на продавачот на EBAY. Во случај да не стигне пратката ги враќаат парите.
На Aliekspress немаш такви проблеми.. Порачувај слободно бидејки Алиекспресс ги држи строго продавачите многу лесно ќе ти ги вратат парите ако има некој проблем