Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 474072 пати)

Отсутен МулевР

• Редовен
  • Пораки: 1400
  • Велешанче
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #1590 на: 12 Февруари 2015, 11:50:09 am »
А можам ли јас да си отворам  трансакциска сметка ? (15 години сум) :)
Project car: Opel Kadett C
Daily 1: Opel Corsa E
Daily 2: Yugo Koral 1.1i

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1591 на: 12 Февруари 2015, 11:52:51 am »
Не ме фаќај за збор, ама прилично сум сигурен дека не можеш. Или барем не, без присуство на ополномоштено лице.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #1592 на: 12 Февруари 2015, 12:44:06 pm »
Фала на сите, ќе појдам денеска во тутунска да извадам па ќе видиме што ќе биди..

Иначе полнолетен сум :) Така да сигурно ќе може..

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1593 на: 19 Февруари 2015, 14:48:31 pm »
Знае ли некој што пари би дошле давачки за авто-роба од Германија купена на иБеј, со севкупна вредност (роба + поштарина) од 170 Евра? Царини, даноци, како идат тие ствари?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #1594 на: 19 Февруари 2015, 15:01:15 pm »
За лична употреба, јасно е: на роба+поштарина имаш 15% царина, и на вкупната сума, 18% ддв. Значи, околу 61 евро.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1595 на: 19 Февруари 2015, 15:06:37 pm »
Значи сејм шит ако нарачувам преку добавувач :(

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #1596 на: 19 Февруари 2015, 17:05:08 pm »
Мене денес ми стигна пратка од 70 евра пишана како 4 долари  :-X

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #1597 на: 19 Февруари 2015, 17:12:53 pm »
Ја не сум пробал до сеа така да им пишам да напраат. Прифаќаат обично или не?

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
« Одговори #1598 на: 19 Февруари 2015, 17:15:31 pm »
Зависи до продавачот, мене  досеа не ми правеле проблем :)
New blood of old school

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #1599 на: 19 Февруари 2015, 17:18:25 pm »
Пред некој ден ми стигнаа и два саати, едниот 80 евра другиот 50. Пишани по 20 долари, а прилично големи пакети беа и овој од денес и тие од саатите.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #1600 на: 19 Февруари 2015, 17:21:30 pm »
Tie ke pisat odozgora na paketot suma kolku ke Im recis, no napomeni mu I vnatre da ja pisat istata suma a ne realnata. Jas taka casovnik naracav I Im rekov da pisat poniska suma, no vnatre ja pisale realnata I ovie kaj nas otvorile I mi naplatija 2000ki :)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1601 на: 19 Февруари 2015, 19:32:17 pm »
Пошто има пописмени од тебе што може р’шум да ти направат на банкарската сметка. Нема врска со писменост или неписменост (колку и да звучи дрско тоа), колку што има со зголемена внимателност и безбедност према твоите пари.

кажи каде се? такви чекам ја да ги отепам со тужби после :)

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5231
  • The Spartan General
« Одговори #1602 на: 20 Февруари 2015, 07:58:39 am »
Знае ли некој што пари би дошле давачки за авто-роба од Германија купена на иБеј, со севкупна вредност (роба + поштарина) од 170 Евра? Царини, даноци, како идат тие ствари?

Јас ќе му праќам на татко ми некои нешта во понеделник/вторник, и ќе му средам сметките да изгледаат 30-40 евра со поштарина на куп. ;D ;D ;D
Не знам која беше максималната сума со поштарина што не се царини и оданочува (околу 70 евра)?

Најлесно е некој наш да ти ја препрати да не се надеваш на продавачот да ти направи таква услуга. Е сега 2 пати поштарина ќе платиш во тој случај.  :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7212
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1603 на: 20 Февруари 2015, 11:09:54 am »
За лична употреба, јасно е: на роба+поштарина имаш 15% царина, и на вкупната сума, 18% ддв. Значи, околу 61 евро.
Ако не се лажам, тоа е за ако пратката е пуштена од физичко лице, и стигнува на физичко, освен ако не се сменало нешто во меѓувреме јас да не знам.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Би требало да си платиш соодветен процент за секој дел, пошто не се царинат сите исто.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1604 на: 20 Февруари 2015, 11:16:51 am »

Јас ќе му праќам на татко ми некои нешта во понеделник/вторник, и ќе му средам сметките да изгледаат 30-40 евра со поштарина на куп. ;D ;D ;D
Не знам која беше максималната сума со поштарина што не се царини и оданочува (околу 70 евра)?

Најлесно е некој наш да ти ја препрати да не се надеваш на продавачот да ти направи таква услуга. Е сега 2 пати поштарина ќе платиш во тој случај.  :)

Ако редовно имаш некаков транспорт на оваа релација, може ќе те врбувам за превоз на добра :)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Би требало да си платиш соодветен процент за секој дел, пошто не се царинат сите исто.

Абе се работи за еден производ, составен од 4 дела. Да се изнервирам па да палам колата, да тркнам до Њемачка, шомуеам... :)