Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 518849 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #2145 на: 22 Јануари 2018, 17:46:54 pm »
Што ако блокираш GPS на колата кога во првиот момент кога ќе се доближиш до било кое wifi ќе се знае твојата локација? Ова е и без да се логираш на wifi. Па и без wifi самиот пинг на телефонот се триангулира без проблем ако сака некој да те следи.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #2146 на: 22 Јануари 2018, 17:59:32 pm »
Мислам дека е за GPS уредот вграден во колата (или ако не се лажеме, во таксито). :D
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Присутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3917
« Одговори #2147 на: 22 Јануари 2018, 18:53:25 pm »
Da za gpsot vo kolata, ne za taxi vozilo tuku za vozilo na brza posta  ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #2148 на: 22 Јануари 2018, 19:18:58 pm »
Da za gpsot vo kolata, ne za taxi vozilo tuku za vozilo na brza posta  ;D

Блиску бев ;D
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #2149 на: 22 Јануари 2018, 19:23:28 pm »
Ако им текне да мерат километри? Еднаш си прошол 30, еднаш 60.  :)
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Присутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
« Одговори #2150 на: 22 Јануари 2018, 19:43:16 pm »
Ако уредот што е врзан има канбус си ја наебал ако го блокираш, се гледа моментална состојба на километражник, обртаи температура на вода акумулатор колку кочиш колку газиш клецаш ли у кола итн итн

Присутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
« Одговори #2151 на: 22 Јануари 2018, 19:46:01 pm »

Присутен Roci

• Сениор
« Одговори #2152 на: 22 Јануари 2018, 20:22:34 pm »
Ne e takov luge, voj e najobicen, baska aj veke koga sakate da znaete tocno eve za so se raboti, kolata ( sluzbenata so gps ) ja parkiram pred garaza ( kade sto mi se parkirani drugite moi vozila ) poradi problemot so parkiranjeto ova mi e edinstvenoto slobodno mesto na ulicata ostanato za parkiranje koga ke zavrsam so rabota. E sega problemot ide sto navecer okulu 00:00h koga ja nosam zenskata do doma ( na 1.2km od mene vo eden pravec, vo dvata 2.4km ) mi ide komplicirano da ja mrdnam sluzbenata pa da ja izvadam mojata od garaza pa da ja vratam sluzbenata pak pred garaza, pa otkako ke ja odnesam za 10 min pak istata postapka za da si ja vnesam sopstvenata kola vo garaza i baska seto ova e dopopnitelno oteznato so mestopolozbata na ziveenje ( gorniste u pm ) i zatoa baram care da gi pokrijam tie 2.4 km dnevno ili 70/80km mesecno koi sto voopsto ne se problem nitu za firmata za trosokot za gorivo, nitu pak za mene jas da gi dadam i od dzeb ako treba. Problemot e se zapekmezil gazdata oti pretpostavuvam negdeka niz Mk na golemo mu se zloupotrebuvaat sluzbenite vozila pa kako vikaar pokraj suvoto gori i surovoto drvo. Oti gps imase i prethodno na vozilata ama nikoj ne praese problem za tolku kratko vozenje navecer. Od deneska nova odluka i site dobivme takva zabrana. E sega jas baram nacin dali moze da se blokira gps signalot ama ne skroz da se iskl oti taka znam i jas, ama taka ke im pojavi defekt i odma ke stane sumljivo samo kaj mene defekt sekoja vecer vo ( priblizno ) isto vreme i toa na 10 min. E sega kolku sto procitav na net tie gps blokatori navodno ne go iskl signalot tuku samo go blokirale na taa lokacija na koe sto bilo voziloto pred da se ukl blokatorot vo upaljacot i ako se izvadi od upaljacot otkako ke se vrati voziloto na lice mesto ne bi nastanal nikakov problem. I zatoa zamoliv nekoj da mi dade link od ebay sto isporacuvaat vo Mk  ;D
Inaku eve i video od youtube za sto tocno se raboti
https://youtu.be/t1BqzY7VOrk

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1572
« Одговори #2153 на: 23 Јануари 2018, 15:31:49 pm »
Ne e takov luge, voj e najobicen, baska aj veke koga sakate da znaete tocno eve za so se raboti, kolata ( sluzbenata so gps ) ja parkiram pred garaza ( kade sto mi se parkirani drugite moi vozila ) poradi problemot so parkiranjeto ova mi e edinstvenoto slobodno mesto na ulicata ostanato za parkiranje koga ke zavrsam so rabota. E sega problemot ide sto navecer okulu 00:00h koga ja nosam zenskata do doma ( na 1.2km od mene vo eden pravec, vo dvata 2.4km ) mi ide komplicirano da ja mrdnam sluzbenata pa da ja izvadam mojata od garaza pa da ja vratam sluzbenata pak pred garaza, pa otkako ke ja odnesam za 10 min pak istata postapka za da si ja vnesam sopstvenata kola vo garaza i baska seto ova e dopopnitelno oteznato so mestopolozbata na ziveenje ( gorniste u pm ) i zatoa baram care da gi pokrijam tie 2.4 km dnevno ili 70/80km mesecno koi sto voopsto ne se problem nitu za firmata za trosokot za gorivo, nitu pak za mene jas da gi dadam i od dzeb ako treba. Problemot e se zapekmezil gazdata oti pretpostavuvam negdeka niz Mk na golemo mu se zloupotrebuvaat sluzbenite vozila pa kako vikaar pokraj suvoto gori i surovoto drvo. Oti gps imase i prethodno na vozilata ama nikoj ne praese problem za tolku kratko vozenje navecer. Od deneska nova odluka i site dobivme takva zabrana. E sega jas baram nacin dali moze da se blokira gps signalot ama ne skroz da se iskl oti taka znam i jas, ama taka ke im pojavi defekt i odma ke stane sumljivo samo kaj mene defekt sekoja vecer vo ( priblizno ) isto vreme i toa na 10 min. E sega kolku sto procitav na net tie gps blokatori navodno ne go iskl signalot tuku samo go blokirale na taa lokacija na koe sto bilo voziloto pred da se ukl blokatorot vo upaljacot i ako se izvadi od upaljacot otkako ke se vrati voziloto na lice mesto ne bi nastanal nikakov problem. I zatoa zamoliv nekoj da mi dade link od ebay sto isporacuvaat vo Mk  ;D
Плати такси во 1 правец = решение на проблемите :)))

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1296
« Одговори #2154 на: 23 Јануари 2018, 16:18:01 pm »
Има ли некој нарачувано од Бугарија нешто и дали знаете некоја страна со достава во МК, или да барам некој шофер?

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15315
« Одговори #2155 на: 23 Јануари 2018, 17:00:36 pm »

Да се плукнам на газдата ако ти мери 80 километри месечно. Плати ги ако не. Нека одбие од плата, 300-400 денари.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45182
  • Il Moderatore
« Одговори #2156 на: 23 Јануари 2018, 19:14:07 pm »
....
ОК, и како ќе го објасниш губењето на GPS сигнал во отприлика исто време кај тебе пред врата, и враќањето на сигналот после 10-15 минути? Можда поарно е да се договориш да си ги платиш екстрате километри уште пред да почнеш да „муљаш“ со GPS тракерот.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4111
« Одговори #2157 на: 23 Јануари 2018, 19:26:46 pm »
Какви морони за 80 км месечно е срамота да ти каже или казни... Преку 200 км за мои потреби поминувам месечно со службена кола, до сега никој ништо ми нема речено, додуша ако ми рече нешто си одам момемтално :)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #2158 на: 23 Јануари 2018, 19:33:06 pm »
@Roci  nedaj boze neso da se desi incident dodeka kolava e stealth. Samo problemi ke si dobies extra. Ne si igraj so takvi raboti osobeno na sluzbeni koli. Ako se dogovoris so gazdata teraj, ako ne  ne si ja baraj beljata.

Присутен Roci

• Сениор
« Одговори #2159 на: 23 Јануари 2018, 19:41:21 pm »
....
ОК, и како ќе го објасниш губењето на GPS сигнал во отприлика исто време кај тебе пред врата, и враќањето на сигналот после 10-15 минути? Можда поарно е да се договориш да си ги платиш екстрате километри уште пред да почнеш да „муљаш“ со GPS тракерот.
Znaci pisav ne da se izgubi signalot, tuku signalot celo vreme si pokazuva na isto mesto ( na mestoto kaj so e blokiran signalot ) i posle koga ke se vratam pak go vadam blokatorot i si prodolzuva normalno pak signalot

Ne se raboti za parite,  za gorivo vi vikam i do sea taka bese ne pravea problem, megutoa nekoj od ostanatite gradovi na golemo ( pretpostavuvam )zloupotrebuvale i sea voa e zabrana za site bez isklucoci. A mene voopsto ne mi e problem so moja kola da si gi vozam tie km za licna potreba, ama da ne se povtoruvam cela peripetija mi e navecer da ja izvadam mojata kola i na nekoj nacin od maka baram prevara da napravam  ;D