Ne e takov luge, voj e najobicen, baska aj veke koga sakate da znaete tocno eve za so se raboti, kolata ( sluzbenata so gps ) ja parkiram pred garaza ( kade sto mi se parkirani drugite moi vozila ) poradi problemot so parkiranjeto ova mi e edinstvenoto slobodno mesto na ulicata ostanato za parkiranje koga ke zavrsam so rabota. E sega problemot ide sto navecer okulu 00:00h koga ja nosam zenskata do doma ( na 1.2km od mene vo eden pravec, vo dvata 2.4km ) mi ide komplicirano da ja mrdnam sluzbenata pa da ja izvadam mojata od garaza pa da ja vratam sluzbenata pak pred garaza, pa otkako ke ja odnesam za 10 min pak istata postapka za da si ja vnesam sopstvenata kola vo garaza i baska seto ova e dopopnitelno oteznato so mestopolozbata na ziveenje ( gorniste u pm ) i zatoa baram care da gi pokrijam tie 2.4 km dnevno ili 70/80km mesecno koi sto voopsto ne se problem nitu za firmata za trosokot za gorivo, nitu pak za mene jas da gi dadam i od dzeb ako treba. Problemot e se zapekmezil gazdata oti pretpostavuvam negdeka niz Mk na golemo mu se zloupotrebuvaat sluzbenite vozila pa kako vikaar pokraj suvoto gori i surovoto drvo. Oti gps imase i prethodno na vozilata ama nikoj ne praese problem za tolku kratko vozenje navecer. Od deneska nova odluka i site dobivme takva zabrana. E sega jas baram nacin dali moze da se blokira gps signalot ama ne skroz da se iskl oti taka znam i jas, ama taka ke im pojavi defekt i odma ke stane sumljivo samo kaj mene defekt sekoja vecer vo ( priblizno ) isto vreme i toa na 10 min. E sega kolku sto procitav na net tie gps blokatori navodno ne go iskl signalot tuku samo go blokirale na taa lokacija na koe sto bilo voziloto pred da se ukl blokatorot vo upaljacot i ako se izvadi od upaljacot otkako ke se vrati voziloto na lice mesto ne bi nastanal nikakov problem. I zatoa zamoliv nekoj da mi dade link od ebay sto isporacuvaat vo Mk
Inaku eve i video od youtube za sto tocno se raboti
https://youtu.be/t1BqzY7VOrk