Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1171133 пати)

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 346
Re: Совети пред купување половен автомобил !
« Одговори #405 на: 24 Октомври 2013, 12:46:03 pm »
@velestrumf fala prasuvam vednas :D

Отсутен icecarev

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 81
  • Тој шо ќутит а све знајт
« Одговори #406 на: 31 Октомври 2013, 22:18:42 pm »
Ne znam dali e prasanjevo za ovamu ama gledav nekolku opel astri i zabelezav deka rikverc e na mestoto kade sto treba da bide prva brzina, namesto na krajniot desen dolen agol posle 5-ta brzina. Dali e ova normalno kaj opelite ?
Remember, remember the fifth of November of gunpowder treason and plot. I know of no reason why the gun powder treason should ever be forgot.

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
« Одговори #407 на: 31 Октомври 2013, 23:01:15 pm »
Ne znam dali e prasanjevo za ovamu ama gledav nekolku opel astri i zabelezav deka rikverc e na mestoto kade sto treba da bide prva brzina, namesto na krajniot desen dolen agol posle 5-ta brzina. Dali e ova normalno kaj opelite ?

кај секој производител различно е рикверцот

кај опелот е со „копче“ го подигаш копчето и тогаш оди во рикверц напред лево како за во 1ва

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #408 на: 31 Октомври 2013, 23:04:38 pm »

Нормално е.

Кај Фолксваген се притиска рачката надолу, па после се внесува во прва.

Кај Фиат Гранде Пунто и Браво има прстенче што се крева нагоре, па се внесува во прва.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #409 на: 31 Октомври 2013, 23:27:54 pm »

Нормално е.

Кај Фолксваген се притиска рачката надолу, па после се внесува во прва.

Кај Фиат Гранде Пунто и Браво има прстенче што се крева нагоре, па се внесува во прва.

И кај астрите има прстенче што се крева, па тогаш ставаш во 1-ва, т.е во рикверц. :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #410 на: 31 Октомври 2013, 23:34:00 pm »
Оукеј, на Астрите ја што сум ги возел, било со копче, не со прстенче :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Mase

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 137
« Одговори #411 на: 01 Ноември 2013, 12:33:18 pm »
Со прстенчето се „отклучува“ рикверцот, и иако личи како да е во прва брзина, менувачот сепак иде малку подлабоко :)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #412 на: 03 Ноември 2013, 01:33:45 am »

Одамна кај опелите е така, така е и кај мене на кадетот од 77-ма, целиот шалтер треба да се поткрене, на лево, па право како во прва да ставаш. Но, кај мене, нешто шалтерот е малку зафркнат, па нема потреба да го кревам шалтерот, туку само на лево го туркам, па право нагоре и затоа некој кога ке седне кај мене да го вози, од прв пат наместо во прва да стави, става во рикверц :D

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #413 на: 07 Ноември 2013, 17:19:22 pm »
Некој што знае ама со сигурност , лимитот до која година може да се увезе кола кај нас  односно старосната граница, да ми каже ? не сакам да отварам нова тема безвезе,и се извинувам ако е на погрешно место прашањето
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен falcon

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #414 на: 08 Ноември 2013, 23:11:29 pm »
Здраво.
Претпоставувам дека на форумот вакво или слично прашање е одговорено стотина пати, но за да не барам ќе прашам уште еднаш. Еве за што се работи. Пред некој ден разгледував ауди а3 бензинец, 1600 кубици, 2003 година, регистрирано на македонски таблички, а иначе донесено од Италија преку Бугарија. Надворешно колата ме бендиса, ама кога ја кренав хаубата и ја отворив капачката за масло се осеќање дување. Ја ставив раката да проверам дали фрла масло - не фрлаше. Да напоменам, моторот беше загреан бидејќи претходно имаше поминато 30тина километри. Дали е нормално кај бензиски мотор да има дување од капачката за масло? Иначе од шипката за проверување на масло немаше воопшто дување.
Друга работа, кога ја отворив капачката за масло забележав дека на нејзе има капки вода. Дали е тоа нормално, контензација ли е тоа, што ли е, или моторот меша масло со вода?
Иначе колата ја испробав....онака добро се понашаше, стартна беше, брза беше(немаше услови да ја пробам повеќе од 100км/h ама и таа брзина ја постигна за брзо време). Не забележав чадење и сл. работи.

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #415 на: 12 Ноември 2013, 15:26:55 pm »
Kapki voda na kapaceto e kondenzacija, ako mesa maslo i voda kje go primetis na sipka za maslo, kje bide mix, a ne maslo,
normalno e da duva malku od kapaceto, ako e izgoren dihtung na glava kje vidis vo posudata za antifriz promena na boja.

Отсутен Champ1on

• Почетник
  • *
  • Пораки: 31
« Одговори #416 на: 19 Ноември 2013, 09:39:31 am »
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/subaru-impreza-2-0d-active-volkmarsen/184104997.html?lang=en&pageNumber=3&__lp=13&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=23500&makeModelVariant1.modelId=8&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=2009-01-01&negativeFeatures=EXPORT&maxMileage=100000

Дечки Ве молам за мислење. Ваков ист Subaru Impreza се продава преку Тутунска Банка. поминати км 40к, дизел мотор.
Го немам видено сеуште во живо.. Цената наводно била отприлика 12/13к.
Предности/недостатоци кај оваа кола?
Фала поздрав

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #417 на: 19 Ноември 2013, 10:44:24 am »
Само е малце пластична внатре, иначе колата е на граница на совршена.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #418 на: 19 Ноември 2013, 11:02:29 am »
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/subaru-impreza-2-0d-active-volkmarsen/184104997.html?lang=en&pageNumber=3&__lp=13&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=23500&makeModelVariant1.modelId=8&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=2009-01-01&negativeFeatures=EXPORT&maxMileage=100000

Дечки Ве молам за мислење. Ваков ист Subaru Impreza се продава преку Тутунска Банка. поминати км 40к, дизел мотор.
Го немам видено сеуште во живо.. Цената наводно била отприлика 12/13к.
Предности/недостатоци кај оваа кола?
Фала поздрав

ako ides od banka cenkaj se za cash. Ke ti pustat. Taa kola e ednostavno filigran. Tuka se so kvalitet so Mazda 6. Najdobriot diesel ever.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #419 на: 19 Ноември 2013, 12:10:00 pm »
Чекај, чекај, кој е најдобриот дизел евр? Мазда 6 или Субаруво?