Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1170080 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m

Отсутен Venko1979

• Почетник
  • *
  • Пораки: 39
  • Mercedes-Benz
Re: Совети пред купување половен автомобил !
« Одговори #376 на: 30 Септември 2013, 20:17:00 pm »
Zdravo forumdzii,

Se obrakam za pomos i mislenja od nekoi sto se mnogu podobro upateni od mene:

Sakam da kupam Mazda 3 http://mobile.mk/Search/CarDetail/184796806/de  ova e kako primer za modelot
Imam drugar sto raboti podolgo vreme so uvoz na polovni vozila, i so konsultacija so nego mi kaza deka za da mi ja donese vo MK od Italija sve komplet bi me kostalo 5500 do 6000ev za ist takov model kako sto e na linkot, sto mislite za cenata, dali e realna ili moze da se donese i sredi za poevtino preku drug posrednik.)ako ima nekoj kontakt od takov neka pise PP)
Se razbira deka drugarot ke mi ja donese kako za svoja dusa i neznam dali na nekoj drug bi mu veruval kako na nego, no sakam da se informiram
I drugata rabota e sto mislite za Mazda 3 kako vozilo, se ima li pokazano kako dobar i izdrzilv motor, ekonomicnost, najcesti problemi sto bi trebalo da gi ocekuvam, dali odrzuvanjeto mu e skapo, rezervni delovi, problemi so palenje na niski temperaturi........i se drugo sto znaete i bi trebalo i jas da znam?

Odnapred blagodaram na site dobronamerni i korisni informacii

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #377 на: 01 Октомври 2013, 11:01:20 am »
Zdravo forumdzii,

Se obrakam za pomos i mislenja od nekoi sto se mnogu podobro upateni od mene:

Sakam da kupam Mazda 3 http://mobile.mk/Search/CarDetail/184796806/de  ova e kako primer za modelot
Imam drugar sto raboti podolgo vreme so uvoz na polovni vozila, i so konsultacija so nego mi kaza deka za da mi ja donese vo MK od Italija sve komplet bi me kostalo 5500 do 6000ev za ist takov model kako sto e na linkot, sto mislite za cenata, dali e realna ili moze da se donese i sredi za poevtino preku drug posrednik.)ako ima nekoj kontakt od takov neka pise PP)
Se razbira deka drugarot ke mi ja donese kako za svoja dusa i neznam dali na nekoj drug bi mu veruval kako na nego, no sakam da se informiram
I drugata rabota e sto mislite za Mazda 3 kako vozilo, se ima li pokazano kako dobar i izdrzilv motor, ekonomicnost, najcesti problemi sto bi trebalo da gi ocekuvam, dali odrzuvanjeto mu e skapo, rezervni delovi, problemi so palenje na niski temperaturi........i se drugo sto znaete i bi trebalo i jas da znam?

Odnapred blagodaram na site dobronamerni i korisni informacii

So srekja kupuvanje na kola vo Italija. 90 posto od kolite tamu se kosnici t.e. mnogu neredovno odrzavani. Mazda e edno od najdoverlivite vozila proizvedeni nekogas. Ako imas prilika da ja pregledas vo ovlasten servis bi bilo odlicno.
Uspeh i srekja so kupuvanje kola vo Italija

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #378 на: 01 Октомври 2013, 14:27:45 pm »
Пред некој ден, комшијата ме викна да сме оделе до БГ да гледа VW New Beatle дизел верзија. Појдовме, и првите плацови беа во Дупница.. Што да ви кажам , крш до крш, калемени, закачени на 15 места, китирани, без волан (или прешиван) т.е катастрофа. Продолживме до Перник, таму имаше една буба, внатрешноста беше лоша, тапацирот одлепен од хемиско, воланот излижан.. Продолживме за Софија.. Најдовме 2 буби, од кои едната беше фарбана, кастум верзија, ама беше крш со 250к па нагоре километри, т.е продавачот вели по желба се километрите..:D Наидовме и на 3-4 буби со 1.6 мотор бензинци и истите беа далеку, далеку посочувани од дизелите. Внатрешноста беше здрава, тапацирот беше добар, седиштата беа одлични, каросериски беа многу поздрави од сите дизел верзии на буба, кои ги погледавме.. јбг, комшијата сакаше стрикно дизел.. Да бев на негово место ке си земев буба 1.6 и ке си се вратив дома. Откако ништо не му се допадна. се вративме дома.. Совет: Она што е убаво во БГ има и ибава цена. Се што е под 4000 лева и е дизел е = КРШ.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #379 на: 01 Октомври 2013, 15:34:13 pm »
Колега мој бил за Бг пред една недела кола да купат за некое другарче, пазариле Opel Signum CDTI, рикнала турбината после цели 85км. Ни едниот се разбирал ни другиот, и резултатот е тој.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #380 на: 02 Октомври 2013, 09:59:45 am »
Колега мој бил за Бг пред една недела кола да купат за некое другарче, пазариле Opel Signum CDTI, рикнала турбината после цели 85км. Ни едниот се разбирал ни другиот, и резултатот е тој.

Izvini a kaj ima UBAVO A EFTINO ! Ili
Kola so 50000km 5 godini stara, vnatre
Ko nova za 2000-3000 EUR ???
Duri
I lihvarot ne prodava eftino.
SO SREKJA NA MOMCINJATA SO CORSATA. Mada citam po BG forumite Corsa posle 2000 se raskantuvala za nula vreme po Patistata vo Bugarija. I plus na Common rail dizel koga ke mu stavis nafta od lokomotiva ili kamion posle odi kaj Popot da ti cati pobrzo da ja prodades.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #381 на: 02 Октомври 2013, 13:48:32 pm »
Така си е Другар Бугар, ефтино а убаво нема.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #382 на: 02 Октомври 2013, 22:57:52 pm »
Да дополнам, има возила кои се продаваат како нови, неколку години стари со крпени ербези и ред др. работи!

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 346
« Одговори #383 на: 08 Октомври 2013, 11:48:08 am »
Здраво на сите дали некој знае нешто повеќе за ВИП АУТО Крива Паланка, гледам дека има повеќе возила па ме интересира во просек какви возила носи, добри, лоши, враќа километражи, шминка и сл.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #384 на: 08 Октомври 2013, 11:53:12 am »
Nasminkani, skapanici i so minimum 200000Km vrateno. Prosto kazano zamaskirani krsovi.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #385 на: 08 Октомври 2013, 13:58:46 pm »
^^ Такви се 90% од колите по плацевите низ МК, што продаваат возила од 1500-4000Е. Вратената километража и најмалиот проблем, полошо е што се лупани, калемени, фарбани, а за пред лупувачот изгледат како од салон.

Отсутен Venko1979

• Почетник
  • *
  • Mercedes-Benz
« Одговори #386 на: 11 Октомври 2013, 14:16:26 pm »
Zdravo druzino,

Moze li nekoj da mi kaze dali moze da se prekrie vrakanje na kilometrazata, se raboti za Mercedes, go proverija na kompjuter vo Mak Auto Star, si plativ 3000den za proverka,  prosto ne najodoa nikakva greska, nitu udiran, motor super, servisiran redovno vo Ovlasten servis vo Germanija, bukvalno se proverija,  iznenadeni lugjeto, 169 000KM pominato, vozen od Germanija do MK, zatoa ve prasuvam dali ima sansi da se prekrie vrakanje na kilometrazata?

Pozdrav

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #387 на: 11 Октомври 2013, 14:39:09 pm »
За кој модел на Мерцедес станува збор,која година е?Инаку се е можно.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #388 на: 11 Октомври 2013, 14:50:16 pm »
Во поновите Мерцедеси (како и многу други премиум брендови), километражата се складира на 7, можеби и повеќе места. Ако колата ти е понова од, рецимо, 2005 година, многу веројатно е километражата да е точна, ако ја проверувале во MAS.

Отсутен Venko1979

• Почетник
  • *
  • Mercedes-Benz
« Одговори #389 на: 11 Октомври 2013, 15:29:39 pm »
Se raboti za C200 2001g Classic,