@Bravo
Dacia? Нова? Покрај издркано А6 со 300.000?
Луд си.
Во право си,да купиш нова Дачиа стварно треба да си луд или да си го мразиш животот.
Освен во државни фирми и приватници кои не си ги почитуваат вработените,нормалните фирми купуваат подобри коли за своите вработени.
Приватник како шо рековме само при здрав разум не би зел.😂
Види, јас на пример никогаш не сум размислувал да купам Дачиа. Не сум ни бил во салон колку што се сеќавам. Но Дачиа Сандеро примарно за низ град? Или за сопруга да носи деца по англиски базени родендени? Око не би ми трепнало.
А и Дастерот нов факмански е направен и не изгледа ко Дачиа Соленца, остај тие муабети.
Јас немам предрасуди и на слики ми се допаѓаше новиот дастер и отидов до салонот на дачија. После седнувањето во него набрзинка избегав само од салонот. Пластиката внатре е катастрофална споредено со киа и хјундаи а разликата во цена е едвај 5-6 илјади евра. Не се исплаќа.
Од искуство со 11 Sandero Stepway возени како такси, воопшто нема да си раат. Од откажување на водна пумпа на 40000км(немаа на залиха, новата стигна после еден месец), преку алтернатори, мењачи па и мотори малку покасно. Сега имаат околу 150-200000км и ретко која немала поголеми проблеми. Ова е за во Малта. Пред некој месец земав моја кола, Toyota Corolla за отприлика иста цена како нова Дачија. Не ми ни текна да разгледам Дачија.
Ако нешто вреди на Дачиа тоа е токму моторот.
Туку, дај кажи за кој мотор станува збор за луѓе да знаат кое Рено да избегнуваат.
0.9 или 1.0 тб, не сум сигурен. Во исто време има и четири Renault Captur, кај нив е мислам 1.5, тие се подобри.
Заклучок:
0.9 или 1.0 тб да се избегнуваат во било кој модел Рено или Нисан.
Заклучок, ново си е ново не важи секогаш.
Полека се изврте муабетот да не е проблемот со дефектите во Дачиа, туку во новото, односно боље половно од ново 
Не се врти ништо. Нова Дачија не е подобар избор од стара Тојота во случајов. Не збориме за старо Ауди со 300000км, туку стара Тојота со 90000км и две години стара, во мојот случај. Не важи секогаш тоа ново си е ново
Како не.
Почна со дефектите на моторите на Дачиа (Дачиа не ја бива).
Кога те прашав кои мотори, неодредено ми одговори 0.9/1.0, но со акцент дека моторите 1.5 кај Каптурот биле ок.
Кога посочив да се избегнуваат оние мотори

од Дачиа што се вградуваат во моделите на Рено и Нисан, ја сврте прикаската од (Дачиа не ја бива) во не важи секогаш ново си е ново (а тука влегуваат и Клио, и Каптур, и Меган, и Нисани, итн, со 0.9 и 1.0)