Тоа со Королата е да колку толку коректен избор, но тоа е реткост и само некој среќник може да налета на таква прилика.
После неколку половни се имав заречено само нова кола и додека ги посетував салоните ми се укажа прилика за 3 години стар Меган со нешто над 30.000км. Го пробав и се изненадив од дизелот, дотогаш не ни помислував дизел.
На прв поглед се си беше солидно, да не кажам ко ново, меѓутоа набрзо делови од предница, исправање бандаж, па фалело пластика позади фарот, и уште некои детали што низ годините испливуваат на површина, па наредна година веќе и голем сервис а само што влегов во колата што се вели.
Колку и да била згодна зделката, за разликата од 6.000 евра што ги "заштедив" во рок од една година ми се скрши филмот.
Што се однесува до 0.9 моторот на Рено, непријатен е за возење, но прилично доверлив.
Некој си пример со некој си таксист некаде, не значи дека исклучокот станува правило.
Спротивно, имам колешка што вози Сандеро со кое патува доста по странство и ми се чини дека веќе се приближува до 100.000 и никаков проблем со моторот.
Сепак е мотор развиен од Рено, не е на дачијаплачија