Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1031408 пати)

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5548
Одг: Совети пред купување половен автомобил!
« Одговори #3105 на: 11 Септември 2019, 10:45:34 am »
Земете и едно А3 tdi и еден профил гратис овде отворен :)
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #3106 на: 11 Септември 2019, 11:46:00 am »
И аудито е старо. Посебно за иста цена ќе биде бар 7 год постаро од кијата. За километри да не правиме муабет
И за разлика од Кијата ќе биде кола.
....Што ќе кошта х5 за оддржување.

Друже за тие коли делови има во трафика да не се лажеме, моментално за Golf 5 деловите се живо џабе, да не речам беспари, толку коли се има растурено по плацовите што продажбата иде како алфа, а фактот дека ќе се расипува тоа Голфче или Ауди повеќе од Киата, не ми се верува. Јесте дека ќе има варијабилен замаец, турбо итн. Ама ако си даде парички за добар здрав примерок ( што тешко се наоѓа), верувам дека нема да има главоболки и ќе биде стопати подобра кола од Киа.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7071
« Одговори #3107 на: 11 Септември 2019, 11:48:40 am »
И аудито е старо. Посебно за иста цена ќе биде бар 7 год постаро од кијата. За километри да не правиме муабет

Друже за тие коли делови има во трафика да не се лажеме, моментално за Golf 5 деловите се живо џабе, да не речам беспари, толку коли се има растурено по плацовите што продажбата иде како алфа, а фактот дека ќе се расипува тоа Голфче или Ауди повеќе од Киата, не ми се верува. Јесте дека ќе има варијабилен замаец, турбо итн. Ама ако си даде парички за добар здрав примерок ( што тешко се наоѓа), верувам дека нема да има главоболки и ќе биде стопати подобра кола од Киа.
Сега правиме муабет за 3.000 еур, не за здрав и сочуван примерок.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #3108 на: 11 Септември 2019, 11:59:56 am »

Сега правиме муабет за 3.000 еур, не за здрав и сочуван примерок.
За 3,000 евра најдобро да си купи Polo 6N facelift за 200-2500. 1.4 бензин 60 кс со клима и да има плин. И да му останат 500 за било каков дефект да може да го покрие.

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 415
« Одговори #3109 на: 11 Септември 2019, 18:26:07 pm »
@AlexAl1en Имаше една понуда и од Gold(en) car за една црна Киа Пиканто, почетна цена околу 2400 мислам, тука некој ги пофали дека продаваат посаглам коли, можеби и тоа си го гледал :)
Малку испаднаа педери овие барем да кажеа дека им е продадено и да го тргнат од оглас, за да не испраќам луѓе за да го видат.

Во неделата околу 6 попладне веднаш кога го објавија им се јавив за во понеделник да идат да го видат и кога отидоа и тој таму ааа продадено е, вчера земавме капар и утре ќе го преведиме.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #3110 на: 11 Септември 2019, 18:29:07 pm »
@AlexAl1en Имаше една понуда и од Gold(en) car за една црна Киа Пиканто, почетна цена околу 2400 мислам, тука некој ги пофали дека продаваат посаглам коли, можеби и тоа си го гледал :)
Малку испаднаа педери овие барем да кажеа дека им е продадено и да го тргнат од оглас, за да не испраќам луѓе за да го видат.

Во неделата околу 6 попладне веднаш кога го објавија им се јавив за во понеделник да идат да го видат и кога отидоа и тој таму ааа продадено е, вчера земавме капар и утре ќе го преведиме.

Па другар не си во Германија некој да ти обети по телефон и да ти чуваат кола, кај нас и самите владини конкурси функционираат на начин Кој прв превари тој ќе товари...
Македончето си знае подобро врапче во рака отколку гулабче  на гранка ;D

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
« Одговори #3111 на: 11 Септември 2019, 18:43:26 pm »

Па другар не си во Германија некој да ти обети по телефон и да ти чуваат кола, кај нас и самите владини конкурси функционираат на начин Кој прв превари тој ќе товари...
Не реков да ми ја чува барем да каже дека моментално ја трга од оглас и дека е дадено капар за неа. Ај ако не кажи им на сите заинтересирани да дојдат да ја видат, а веќе продадена.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #3112 на: 11 Септември 2019, 19:02:32 pm »

Не реков да ми ја чува барем да каже дека моментално ја трга од оглас и дека е дадено капар за неа. Ај ако не кажи им на сите заинтересирани да дојдат да ја видат, а веќе продадена.

Пак ќе ти речам...  Македонија :)

PS: СЕВЕРНА 😂😂😂

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
« Одговори #3113 на: 11 Септември 2019, 19:24:16 pm »
„А бе ти дојди, ќе најдеме нешто и за тебе“ :D Да ти го утепа времето само.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен goki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 170
« Одговори #3114 на: 11 Септември 2019, 20:58:02 pm »
Што мислите за Пиканто за женско почетник? Некој случајно да не продава овде на форумот?

Гледав едно од 2006 год. 130.000км 2400 евра + регистрација. Ќе се најде и друго од прв сопственик некој пензионер кој го има зачувано.

Ме убедуваат дека  е подобро да и изберам А3 , ама за до кај 3000 евра само некое постаро од 2001/2002 година.

Имаше во Fairauto едно црвено Пунто 1,4 од 2004/5 со 150 ткм за 2600е, доста солидно изгледаше. Ѕирни го, ако не е продадено веќе.
"Every time I press one of these black controls, labelled in black on a black background, a little black light lights up black to let me know I've done it."

Отсутен changetheoil savethecar

• Редовен
  • Пораки: 1038
  • Best Motors Worldwide
« Одговори #3115 на: 11 Септември 2019, 23:29:36 pm »
После 2004/05
zemi si Citroen C4 1.6 VTi  em udobna vozznja em super motor plus poeftina od golf.
od 2008-09 bi trebalo da najdes za tie pari.
---Best Motors Worldwide---
       (Oo=[][]=oO)

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 405
« Одговори #3116 на: 12 Септември 2019, 00:39:17 am »
Другар мој продава Citroen C3 1.6HDI 2004-та, таман го скоцка убаво, ќе иде за Германија. Пиши ми ПП ако си заинтересиран, ќе ти пишам број од него да се договорите.

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
« Одговори #3117 на: 14 Септември 2019, 22:34:31 pm »
Не и се допаѓа C3
На крај се одлучивме да бараме Поло и буџетот да оди до 3500

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
« Одговори #3118 на: 21 Септември 2019, 17:37:31 pm »
Најдов едно Поло 1.4 TDI 56kw 2004 година со 5 врати
Мислење на моторот, проблеми со кои се соочуваат овие?

Поминати 190.000км, ама по ентериерот мислам дека е враќана од претходниот сопственик кој ја има увезено.
Надворешно малку оштетена, внатре може да се среди тоа тапацирот.
Сменето улје, каиш, нови гуми, ама не е регистрирана, значи уште плус 200 евра трошок.
5 години е возена од женско, а што ги имам гледано во комшии ми се просек 10км дневно и гаражирана.

Цена 3000 евра и не знам дали им е крајна по што итно ја продаваат во странство ќе идат и купија нова.

Ќе се вози исто од страна на женско и со отприлика толку км на ден и повеќе низ град. Работа, дома, низ град тоа е.

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 311
« Одговори #3119 на: 21 Септември 2019, 18:43:05 pm »
Ако не ти смета тропањето на моторот, таман си е :)