Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 682121 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30846
    • CARclub.mk
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #2625 на: 04 Јули 2020, 10:14:22 am »
Bump!

Nekoj da kazi 2 zbora za dvoumenjevo pogore? :)

олку што можам да забележам, нема некоја особена разлика меѓу моделите.

Муабетот за „4к од усб кочи“ може да значи многу работи - може да значи тиња хардвер, може да значи лош УСБ порт, може да значи лош УСБ стик, може да значи прекомпресиран фајл. А може да е и само муабет кој нема врска.

Ако се ставени во салон телевизорите, сними си некој 4к филм на едно (твое) усб, отиди таму и пушти, да видиш како ќе работи.

Од друга страна, јас би препорачал саглам андроид бокс и мирна глава.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20401
« Одговори #2626 на: 04 Јули 2020, 15:18:59 pm »
Ќе кочи 4к нормално кога сите усб што ги имаме едвај одржуваат некоја брзина од 20мбс.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1930
« Одговори #2627 на: 04 Јули 2020, 15:33:39 pm »
Муабетот дека кочел самсунгот на 4к видео е од вработен. Видеото е тоа што им го даваат од самсунг за да го пуштаат на телевизорите во салон. Демек истото тоа усб на појаки серии самсунг и на конкретниот филипс од погоре не кочело.

Како што кажав и погоре, на телевизорот ретко (читај никогаш) нема да се пушта 4к, но муабетот дека кочи едноставно ме задума. Кога може за исти пари да земам нешто што нема да кочи, зошто да не?!  :D

Друго, за самсунг имало повеќе рекламации (но ова мислам дека повеќе се продаваат самсунг телевизори од филипс), па и тоа ме предомисли.

Според вас вреди да се купи филипс пред самсунг? Јас колку што знам самсунг повеќе ги бидува за телевизори или грешам? Бев во салон да видам каква слика има, но во Соравија ги немаше овие модели.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #2628 на: 04 Јули 2020, 15:38:15 pm »
Нека ти покаже дека кочи.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви требk
« Одговори #2629 на: 04 Јули 2020, 15:55:23 pm »
Друже кратко и јасно... самсунгот е светлосни години пред филипс у поим на тв технологија и сигурен сум дека во овие верзии пишани погоре самсунгот е подобар. Муабетот на продавачот можеби е sales финта да те навлече накај филипс од х причини (може не се трошат, може зема поголем бонус на филипс и така натаму) ама дека филипс ке извадат подобар лед тв панел од самсунг чисто сумљам..

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #2630 на: 04 Јули 2020, 17:35:59 pm »
Jas go imam vekje vtor mesec philips PU7304/12 so 50" ekran VA panel do sega prezadovolen. Cel den e uklucen crtani na kablovskava T-home i slika ima ekstra. Na you tube brzo otvara nema voopsto cekanje niti seckanje. Nekolku pati pustiv 4k od yuotube cisto da vidam kako e i tuka nemase nikakvo seckanje niti bilo kakov problem.
Edina maana moze da e VA panelot koj ako go gledas od celo e perfektna slikata ako ides na pogolem agol na gledanje slikata malce obleduva. Istiot tv so 55" ekran idese so IPS panel toj taa maana ja nema ama boite mu se i kontrastot kako poslabi ustvari pobledi. Ama toa da gi zakacis eden do drug u dukjan pa da ja vidis razlikata.

Отсутен mambo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 77
« Одговори #2631 на: 04 Јули 2020, 17:47:41 pm »
Не знам што ги хејтате филипс. Презадоволен сум. Имам и самсунг еден. Кога го зедов презадоволен бев, многу убава слика ми вадеше. Но по неколку дена приметив дека уствари сликата е како фотошопирана, лицата немаат брчки и слично. Филипсот ми е поарен. Па сега кој сака у продавница нека пушти исти канал на повеќе уреди и нека си одлучи самиот . Се е до вкусот.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
« Одговори #2632 на: 04 Јули 2020, 20:00:53 pm »
Не хејтам него можеби е субјективно мислење... јас не би можел да го ставам филипс за телевизори рамо до рамо со сони, самсунг или лг.. пак ќе речам мое субјективно мислење..  можеби грешам

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5498
  • Пиши лаже
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треб&#107
« Одговори #2633 на: 05 Јули 2020, 11:16:18 am »
Тој што ти зборувал за Филипс пред Самсунгот, нека си стави 5 ка на раката. :)
Како што пишаа погоре, Самсунгот е светлосни години понапред, како во перформанси, во софтвер и се.
Филипс от е катастрофа, во буквална смисла катастрофа софтвер. Земи го Самсунгот, убави модели се покажаа тие.
Чисто на кратко да не испадне дека хејтам на празно: Пушти ги двата на кабловска, задржи копче за програми вртење и види што ке се деси со Филипс, што со Самсунг.

Поздрав.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6712
« Одговори #2634 на: 05 Јули 2020, 11:31:38 am »
Како деца некои споредувате дали ферари е побрз од ламбо?! Све зависи од самите модели. И едните и другите имаат различни модели, буџет верзии, средна класа и висока класа. Вакви генерализации воопшто не се потребни.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
« Одговори #2635 на: 05 Јули 2020, 11:34:11 am »
Пријатели тука имаат некој замашен Филипс (нешто постар модел, али појака серија) и да, софтверот е катанга.

Од друга страна, јас имам Самсунг curved серија 6600, и да бидам искрен, не е дека и на него софтверот му е нешто за пофалба. Спор е и не ретко заглавуе.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5498
  • Пиши лаже
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треб&#107
« Одговори #2636 на: 05 Јули 2020, 15:08:09 pm »
Како деца некои споредувате дали ферари е побрз од ламбо?! Све зависи од самите модели. И едните и другите имаат различни модели, буџет верзии, средна класа и висока класа. Вакви генерализации воопшто не се потребни.
Јас Правам муабет за конкретните модели од погоре што ги пиша членот.
А за Филипс на кој сакаш модел (со исклучок на андроид моделите, подобри се тие), софтверот е катастрофа.
Модел од иста година тв, Самсунгот ке работи многу подобро.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2326
« Одговори #2637 на: 09 Јули 2020, 01:02:16 am »
Еден совет од мене,како бивши продавач во АМЦ,не слушајте продавач и не барајте совет од продавач.Продавачот го нуде тоа што најмалку му се троши,го нуди тоа што го има најмногу во магацин на залиха или тоа што има најмногу печалба,освен ако не ти е некој близок роднина/пријател.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11178
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #2638 на: 09 Јули 2020, 09:08:43 am »
Мислам дека ова е одлична понуда
Моделот мислам дека е 2018-та, ама како машина за денариве мислам дека е бест бај

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #2639 на: 09 Јули 2020, 10:39:12 am »
Мислам дека ова е одлична понуда
Моделот мислам дека е 2018-та, ама како машина за денариве мислам дека е бест бај

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Заштеде 25k и земете го овој.

https://www.neptun.mk/categories/televizori/SAMSUNG-UE-55-RU-7092-UXXH