Автор Тема: Совет за принтер  (Прочитано 546 пати)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3881
Совет за принтер
« на: 26 Ноември 2025, 11:37:49 am »
Ponudete nekoj model na multifunkcionalen laserski printer, da ima opcii print, scan i copy, duplex
potreben mi e za smetkovodstveno biro
mesecno trosam 5000 kopii
da nema mn skap toner i chipovi da me zafrkavaat😁

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 899
  • The best or nothing.
Одг: Совет за принтер
« Одговори #1 на: 26 Ноември 2025, 11:59:33 am »
Буџет?

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #2 на: 26 Ноември 2025, 12:01:05 pm »
Nemam tocno opredeleno, ubavo bi bilo da e poevtin ako se moze. Pojma nemam kolku realno bi trebalo da kosta takov printer 😬

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7294
« Одговори #3 на: 26 Ноември 2025, 12:11:54 pm »
Canon MF461/3, 330-350 eur. Тонер 1.500 денари.

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 630
  • Сузуки Витариче
Потпис.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #5 на: 26 Ноември 2025, 12:16:48 pm »
Pisav za smetkovodstveno biro ne e za po doma

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3138
« Одговори #6 на: 28 Ноември 2025, 07:00:16 am »
Ricoh гледај во Рикомак или Стерна. Нови и половни имаат, контактирај ги кажи им што бараш и ќе ти препорачаат нешто.

Отсутен nikoloskim23

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 64
« Одговори #7 на: 02 Декември 2025, 16:17:18 pm »
Ponudete nekoj model na multifunkcionalen laserski printer, da ima opcii print, scan i copy, duplex
potreben mi e za smetkovodstveno biro
mesecno trosam 5000 kopii
da nema mn skap toner i chipovi da me zafrkavaat😁
071734650 Горан се вика човекот и продава половни принтери прашај си 🙂

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8263
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #8 на: 02 Декември 2025, 21:39:49 pm »
Пошто сум на иста мака, тазе директор на нова фирма  8) ќе се надоврзам тука...

Во последната фирма каде што работев, имавме ваков мултифункционален ХП М127 да не беше.
Принтавме нескромно и не киксна ниту еднаш. Заменските тонери беа по 700мкд ама не траеа многу страни како што се декларираше.

При консултација со една продавница тука во Кавадарци, кои се профи и се знаеме оддамна, ми понудија да го избегнам ХП во широк лак.
Му велам ќе принтам едвај 10-20 листови месечно, и пак ми контрира као ќе се шириш, ќе ти треба да трае, ова она. Претпоставувам дека беше пристрасен како застапник дилер на Брадер и Канон. Канон не правел мали единици и висока препорака даде за Брадер. Демек бил како магаре, не знаел за назад па макар да го умреш од работа. Башка бил Јапанец, демек...?

И сега наместо да поминам со 7-8000мкд, треба дупло да дадам за Брадер.
Совет?

Инаку @Roci јас мислам дека треба да бидеш над 500-600 евра со буџет, да земеш нешто јапонско стабилно што нема да стенка.
5000 листови месечно не се малку. Јас така би играл. Најважно да има брз сервисер и подршка.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 899
  • The best or nothing.
« Одговори #9 на: 02 Декември 2025, 22:27:27 pm »
За толку малку листови, принтај во принтерница/книжара.

25 листа (5 повеќе) по 2 денари лист, добиваш 50 денари.
Или на годишно ниво  600 денари.
Не ти се исплаќа да мислиш за "запушување" , драјвери, итн.

озбилен сум  :)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6988
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #10 на: 03 Декември 2025, 07:45:05 am »
Ласерски не се запушува, комфортот од „дома“ да си испечатиш нешто не се заменува со замарање до книжарница освен ако е ептен до тебе. За 150€ ќе се најди и за други работи, 10 години ко ништо ќе трае со толку мала потрошувачка. Можеби неисплатливо, ама ако не е проблем 1 тонер годишно, убаво е да го имаш.

И за тој буџет имаш од Брадер на анхоч гледам, нека ти понуди таков пријателот, инаку од ХП се заебани шо даваат само 1 година гаранција, не дека се расипуваат како шо кажува тој, ама си го фали своето.

За Роци немам совет, 40.000 листови имам макс видено испечатено на кориснички мултифункциски и уште си печати. На голем фотокопир 1.700.000.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14991
« Одговори #11 на: 03 Декември 2025, 09:59:50 am »
Јас имам HP што пред некој ден почна да глави, тропа урла не знам што му е проблем. 22 години е. Работен е доста првите 15 години, последните 6-7 онака од време на време кога ми требало нешто да испечатам.

Роци ако ти се замара, ќе ти го дадам гратис, ако ти фаќа главата среди си го, ќе ти брка работа.

Тонер последно што купив беше 700-800 денари.

hp LaserJet 1010 е моделот.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20834
« Одговори #12 на: 03 Декември 2025, 10:04:01 am »

Во последната фирма каде што работев, имавме ваков мултифункционален ХП М127 да не беше.
Принтавме нескромно и не киксна ниту еднаш. Заменските тонери беа по 700мкд ама не траеа многу страни како што се декларираше.

При консултација со една продавница тука во Кавадарци, кои се профи и се знаеме оддамна, ми понудија да го избегнам ХП во широк лак.
Му велам ќе принтам едвај 10-20 листови месечно, и пак ми контрира као ќе се шириш, ќе ти треба да трае, ова она. Претпоставувам дека беше пристрасен како застапник дилер на Брадер и Канон. Канон не правел мали единици и висока препорака даде за Брадер. Демек бил како магаре, не знаел за назад па макар да го умреш од работа. Башка бил Јапанец, демек...?

Совет?

Инаку @Roci јас мислам дека треба да бидеш над 500-600 евра со буџет, да земеш нешто јапонско стабилно што нема да стенка.
5000 листови месечно не се малку. Јас така би играл. Најважно да има брз сервисер и подршка.

И од мене препорака за Brother. Исто би ги препорачал и Kyocera, ама чинам дека се поскапи.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен nikoloskim23

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 64
« Одговори #13 на: 03 Декември 2025, 17:34:46 pm »

Совет?

Јас сум најзадоволен од HP можда  Canon и Samsung, а останато не признавам и затоа не би ги коментирал🫠

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #14 на: 04 Декември 2025, 15:42:49 pm »
Decki blagodarnost do site sto se obidovte da pomognete i dadovte sovet, deneska e naracan ovoj, treba da stigne vo tekot na slednata nedela 😁
https://www.koni-copy.com.mk/product/sharp-bp-20m22-new-model-naskoro/