Автор Тема: Kia Sportage (бензинец) или Toyota Corolla Cross (Hybrid)  (Прочитано 3126 пати)

Отсутен head

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 201
Одг: Kia Sportage (бензинец) или Toyota Corolla Cross (Hybrid)
« Одговори #75 на: 18 Февруари 2026, 22:33:16 pm »
Дали членот купи возило?
Мислам дека сеуште е во бунило и неможе да сфати како од почетната дилема Киа или Тојота отиде муабетот на тоа колку јак штекер треба да стави во гаража , а притоа нема намера да купи такво возило

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9429
« Одговори #76 на: 19 Февруари 2026, 07:19:02 am »
Kako i sekoja tema za vozilo, so tugji pari mnogu zelbi

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6668
« Одговори #77 на: 19 Февруари 2026, 07:49:23 am »
Дали членот купи возило?
Не, чека лексус да му нудиш

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6630
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #78 на: 19 Февруари 2026, 08:48:32 am »
Подобро него лубеничар пасат.

Отсутен b95

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
« Одговори #79 на: 19 Февруари 2026, 10:16:02 am »
Дали членот купи возило?

Не, сеуште. Сакам во сабота да одам да го видам Tucson-от.
Во МиДа Гранд Ауто и во Авто Чајка ги исконтактирав, го имаат во Премиум пакет, се супер, ама го немале за тест, ај тој што го немаат за тест, го немале ни во било кое ниво на опрема со тој мотор за тест. Во Чајка имале хибрид само (ама таков не гледам, не Хјундаи).

Со тоа ќе пресечам дали Хјундаи-то или Киа-та кои ми држат еден фронт, додека Тојотата е другиот.

Иначе искомуницирав и со други луѓе кои поседуваат Киа Спортаж, сите се "пофалија" дека троши градска доста. Со исто очекување сум и од Хјундаи-то, реално.

Отсутен b95

• Почетник
  • *
« Одговори #80 на: 19 Февруари 2026, 10:18:24 am »
Дали членот купи возило?
Мислам дека сеуште е во бунило и неможе да сфати како од почетната дилема Киа или Тојота отиде муабетот на тоа колку јак штекер треба да стави во гаража , а притоа нема намера да купи такво возило

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Хаха, не бе супер си е и штекер муабетот, јас сум електраш, така да се ти е јасно.
Ме интересира и тоа, само не би купил сеа целосно електрично возило, но, не значи дека на друг нема да му послужат искуствата за приклучоци, моќност и сл.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3295
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #81 на: 19 Февруари 2026, 10:29:18 am »
Дали членот купи возило?

Во МиДа Гранд Ауто и во Авто Чајка ги исконтактирав, го имаат во Премиум пакет, се супер, ама го немале за тест, ај тој што го немаат за тест, го немале ни во било кое ниво на опрема со тој мотор за тест. Во Чајка имале хибрид само (ама таков не гледам, не Хјундаи).

Со тоа ќе пресечам дали Хјундаи-то или Киа-та кои ми држат еден фронт, додека Тојотата е другиот.

Иначе искомуницирав и со други луѓе кои поседуваат Киа Спортаж, сите се "пофалија" дека троши градска доста. Со исто очекување сум и од Хјундаи-то, реално.

Кај мене на тусонот просек е 10 на all time од кога е купена но ова се првите 7000км или брејк периодот а последниов резервоар е 9 на изминати 450км.
за споредба претходно возев цивик кој просек all time му беше 8.5. Отприлика 350 килограми е потежок тусонот и доста послаба аеродинамика има па горе долу 1500 евра на 100к километри разлика не е болка за умирање.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2794
« Одговори #82 на: 19 Февруари 2026, 10:44:16 am »
Na temata, sega gledam ne mal broj luge se zaebale i kupile koli na polnenje :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9429
« Одговори #83 на: 19 Февруари 2026, 10:56:47 am »
Jas niedna kola ne sum vozel pred da kupam 😂

Prva nova beshe ibizata najbolje ponuda 2006ta, posle elantrata isto 2017 za 12k€ so da probuvam.

Citronot dojde od potreba 2020 ama gi iznagledav site mozni reviews na youtube 😂😂😂😂

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1143
« Одговори #84 на: 19 Февруари 2026, 11:41:43 am »
Дали членот купи возило?

Кај мене на тусонот просек е 10 на all time од кога е купена но ова се првите 7000км или брејк периодот а последниов резервоар е 9 на изминати 450км.
за споредба претходно возев цивик кој просек all time му беше 8.5. Отприлика 350 килограми е потежок тусонот и доста послаба аеродинамика има па горе долу 1500 евра на 100к километри разлика не е болка за умирање.

За некое чудо иако имаат ист мотор/менувач спортажот троши 0.5л повеќе од тусонот или комјутерот лаже кај некого. Другар има иста година тусон и на иста релација Скопје - Паланка кај него покажува 7.3, кај мене 8. :D

Отсутен b95

• Почетник
  • *
« Одговори #85 на: 23 Февруари 2026, 13:19:21 pm »
Имам нова комбинација во игра, малце на страна од насловот и/или комбинација од двете.

Hyundai Tucson 2026 Hybrid.
Го возев возилото во саботата. Ситуацијата беше дека немаше бензинец на тест, па ајде хибридот.

Нова беше скапа, 40 и нешто ситно, не ми се вклопуваше во буџет, но, ова што го возев беше регистрирано од нив и е возено околу 3000 км.

Ми го нудат по цена која малце го надминува буџетот (но би преминал преку тоа ако вреди), но овде ми се допадна делот што е многу комотна, тоа го нема во Королата Кросс и е хибрид. Значи ми доаѓа некоја унија на 2 те коли од насловот.

Што ме мисли и сакам да се исконсултирам, дали некој знае, ќе читнам повеќе по интернетов, какви се хибридите на Хјундаи и дали некој има искуства?

Во меѓувреме, бев до Хонда (за HRV) ја даваат последната од ланска година со попуст во средно ниво на опрема(и таа хибрид). Исто така во Suzuki (едино S-Cross, но и тој е малце тесен некако), али тој отпаѓа дефинитивно.
Едино Хонда-та ми стои онака, како не скроз отфрлена опција.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10527
« Одговори #86 на: 23 Февруари 2026, 13:38:17 pm »
Хондата многу убаво вози и внатрешноста не изгледа толку спартански како во Тојотата.
Ако ти влегува во буџет, само треба да се одлучиш дали цвт технологија ти лежи или не, тука ќе биде одлуката ;)

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1942
« Одговори #87 на: 23 Февруари 2026, 19:48:33 pm »
Хондата многу убаво вози и внатрешноста не изгледа толку спартански како во Тојотата.
Ако ти влегува во буџет, само треба да се одлучиш дали цвт технологија ти лежи или не, тука ќе биде одлуката ;)
Особено ако е хибридот 2.0 со 184кс, полн погодок!

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4216
« Одговори #88 на: 23 Февруари 2026, 21:05:03 pm »
Веројатно 1.5 со три цилиндри хибрид.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30455
    • CARclub.mk
« Одговори #89 на: 23 Февруари 2026, 21:14:39 pm »
@b95 - Ако ти искача есапот за Тусон Хибрид, тоа е изборот. Фејслифтираниот не ми улетал, а треба да го закажам за тест. Го возев хибридниот Тусон пред фејслифт.