Автор Тема: Чистење на Тротл Боди - Лептир - Клапна и Маф Сензор  (Прочитано 100844 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
другари како што барав по нетов на некои странски форуми пишуваат демек не било препорачливо чистење на маф сензорот
кај мене лично имаше доста наслаги и не го ишприцав да се консултирам прво имал ли некој искуство со чистење на истиот

Пред да го додадам и маф сензорот во темава, претходно практично се уверивме со Аце за резултатите врз работата на дизел моторот.

Што би се рекло, пред саат време ;D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
@chlink, и капакот на моторот да го исчистиш - „боље работи“, а не па клапна, сензор, свеќици итн.. ;D Зошто си и` го напраил кејфот на колата, затоа работи боље ;)

Се согласувам ! Затоа возиме алфа ;)

Отсутен passanger

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 431
  • [O__o]===[][]===[o__O]
не го пишува маф туку афм на сите форуми што би му дошло исти к..
и тоа е тоа проверете бмв е36  м43 е моторот на еден српски форум го пишуваат протокомер па како би му дошло у превод
Сите шмркаат , никој не е настинат ?!

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
Да старите маф сензори се механички и вака изгледаат. Поновите работат на принцип hot wire или hot film воторите се понови. Тој на сликата кај Симо работи на hot wire принцип многу возила го користат истиот цената за таков оригинален нов е околу 150 евра затоа не си играјте многу со него, муабетот ми беше дури работи не го чепкај.

Еве вака работат старите протокомери

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
Да точно, моја грешка ;)

Отсутен LAKIGSI

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 79
a stoe ova na leptir klapnata za sto slusi ova

[датотека избришана од администраторот]
si odef jas taka koga se ukljukaf u bara :)

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
Вчера ја чистев клапната со Вурт спрејот, и нема никаква промена, а го ишприцав пола спреј, се гледа дека е замастено ама само со шприцање не излага, со рака и крпче не фаќав да не ја изместам клапната.

А баш се надевав дека ќе има некоја промена, посебно работењето под саух насабајле кога не работи рамномерно колата туку и варираат вртежите за да по некое време се стабилизираат.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Калимеро, не е до клапната, МАФ-от исчисти го.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен kalimero

• Редовен

Абе имам многу лошо искуство со тој МАФ сензор, на минатата кола само мал допир и се откачи тоа жичката или лимче што и да е, што уствари е мерачот.
Ако знаеш некој спреј и начин како би го исчистил мафот голема работа ќе ми завршиш. Не дека и вака е страшно, ама јас сум пицајзла.
Поздрав

Отсутен bobi010

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 448
Денес ја исчистив клапната ја испрскав со спреј ама мораше да се фати и со рака имаше многу гареш,од кога се исчисти беше како полуотворена бидејќи гарежот не и дозволувал да работи нормално.Кога ја запалив имаше чудно однесување на стрелката на обратометарот но ја оставив 20мин да поработи во место па стрелката се смири.Значи впечатоците се по осетлива гас и рамномерно враќање на стрелката.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Појди кај Маршер, ќе завршите работа.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен bobi010

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 448
Појди кај Маршер, ќе завршите работа.
За да се адаптира клапната или?

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm

Абе имам многу лошо искуство со тој МАФ сензор, на минатата кола само мал допир и се откачи тоа жичката или лимче што и да е, што уствари е мерачот.
Ако знаеш некој спреј и начин како би го исчистил мафот голема работа ќе ми завршиш. Не дека и вака е страшно, ама јас сум пицајзла.
Поздрав

Нема да имам веме денес ама ако сакаш утре ќе го средиме, имам јас спреј и знам како треба.

Отсутен kalimero

• Редовен

Поздрав

Нема да имам веме денес ама ако сакаш утре ќе го средиме, имам јас спреј и знам како треба.

Ок бе Члинк, ако можеш утре да пробаме утре.