Автор Тема: Чистење на Тротл Боди - Лептир - Клапна и Маф Сензор  (Прочитано 92487 пати)

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
Одг: Чистење на Тротл Боди - Лептир - Клапна
« Одговори #210 на: 03 Март 2012, 20:20:19 pm »
Момци, нека каже некој од каде го земал овој спрејов Вурт ТБ клинер, на многу места прашав немаа, и по бензиски , денес и во КарМакс прашував немаа, ако знае некој каде има нека пише да земам а да не акам до драчево за едно спрејче.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17506
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #211 на: 03 Март 2012, 20:30:22 pm »
Во Макпетрол, ама побарај им CRC (?) Carburetor cleaner. Исти состав, иста функција, иста цена.

Отсутен passanger

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 431
  • [O__o]===[][]===[o__O]
« Одговори #212 на: 03 Март 2012, 20:46:17 pm »
јас бев во неколку макпетрол низ градов и гледав немасе ги прашував и продавачите ми викаат што е тоа карбуратор клинер еден дури и се чудеше и вика како шприцаш и пага нечистотијата вика не е можно сигурно има продавано семки пред да почне да работи таму хехе
Сите шмркаат , никој не е настинат ?!

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #214 на: 05 Март 2012, 11:21:38 am »
@Cuore предлагам да се додаде и маф сензор во насловот на темва ;)

BTW: Уште еднаш фала за услугата!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Додадено.

Отсутен passanger

• Јуниор
  • **
  • [O__o]===[][]===[o__O]
другари како што барав по нетов на некои странски форуми пишуваат демек не било препорачливо чистење на маф сензорот
кај мене лично имаше доста наслаги и не го ишприцав да се консултирам прво имал ли некој искуство со чистење на истиот

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Јас на алфата иако чисто куртоазно, не дека требаше или беше прљав или да ми праи проблеми во работа. Дисконектираш, пошприцаш, исушиш убаво, во ниеден момент не помислуваш со прсти да чачкаш и тоа е тоа :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Да јас, баш сега пред некој ден по втор пат го чистев, само гледај кога ќе прскаш да мава снопот на некое пластиче и да се одбива, да не мава дирекно.
И никако дување со компресор...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
Зошто го чистеше Члинк, се приметува нешто сега?

Отсутен passanger

• Јуниор
  • **
  • [O__o]===[][]===[o__O]
какво пластиче ?кај мене е метален знаци внатре има метална клапна која се движи во зависност од тоа колку воздух влече еве линк како изгледа
http://media.photobucket.com/image/bmw%20m43%20afm/pbjy/AFM/afmvane.jpg

Отсутен Chlink

• Легенда
Исто како и Симо, помина зимово па се отворив електроника, испрскав со спрејче за електроника, свекици проверив исчистив, па ај викам ќе го исчистам и мафот, да ти кажам боље како да работеше ама може и си умислував, пошто и онака добро работеше.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Dаmn, што е ова...... Вака кај мене изгледа:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
Истиот е и кај мене...

какво пластиче ?кај мене е метален знаци внатре има метална клапна која се движи во зависност од тоа колку воздух влече еве линк како изгледа
http://media.photobucket.com/image/bmw%20m43%20afm/pbjy/AFM/afmvane.jpg

Тоа не ти е мафот.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
@chlink, и капакот на моторот да го исчистиш - „боље работи“, а не па клапна, сензор, свеќици итн.. ;D Зошто си и` го напраил кејфот на колата, затоа работи боље ;)