Автор Тема: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки  (Прочитано 87310 пати)

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7105
Одг: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки
« Одговори #720 на: 17 Јануари 2026, 22:20:33 pm »
Или камериве не работат или мојава кола не ја детектираат. Прееска со 77 поминав на обединети нации и ништо не ми стигна. На регистрација кога бев ми стигна и меил и смс. Каде треба да се пожалам? Дали може онлајн или во најблиската станица за технички или полициска станица? Немам време да одам до мтв.

Не се замарај.

Ако еднаш веќе ти има стигнато прекшок односно записник со точни податоци не се замарај.

Мене на обиколница во средата во рок од 1 минута ми стинаа 3 прекршоци.
Потоа во четвртокот вечерта кај Макпетрол Букурешт ме измерија 55 на 50, другиот ден на пладне, значи тек после 16 саати ми стигна прекршокот.

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8241
  • Плинаш!!!
« Одговори #721 на: 17 Јануари 2026, 23:23:48 pm »
Ми нема стигнато до сега ама па и реално пазев да не ми стигне. Едино што стигна е кога ја регистрирав колата на технички само потврда нели праќаат кога ти зимаат податоци.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2815
« Одговори #722 на: 20 Јануари 2026, 07:39:13 am »
Исто и јас пазам да не ми стигне казна (опомена моментално) иако е тест период, чисто за да стекнам навика за камерите, не дека претходно возев ненормално брзо низ градот или по автопат, ама реално се внимава повеќе сега.

Инаку ќе видиме како ќе помине тестирањето (или апдејтот) на камерите до 31 јануари, нема да може да се поминува на местата каде во тој момент ќе ги „штелуваат“ камерите....не знам само зошто чекаа да почне школска година со гужвите, можеа тоа да го направат од 1 до 20 јануари.
Своерачен потпис ;)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9179
  • Пичлеме
« Одговори #723 на: 20 Јануари 2026, 08:21:01 am »
Не ми имаше опомена стигнато, а повратен меил добив, точни податоци.
Очигледно примерно сум возил или не ме фатиле камерите, ама си реков дај да проверам за секој случај, па пред некој ден возев со поголема брзина од 50,  и стигнаа две опомени, арно ама неколку дена не им работи страната да си проверам каде и со колку сум чкрапнат :)

Уште на продолжен викенд им е страната :)

Едит:
Метеж во најава:

Цитат
   Министерството за внатрешни работи започнува со интензивна фаза на тестирање и калибрација на камерите од системо„Безбеден град“ низ Скопје, како последна подготовка пред официјалниот почеток на автоматското казнување најавено за први февруари. Овој процес, кој ќе предизвика привремен сообраќаен метеж и повремени застои.

Од денеска до 31 јануари од 08:00 до 20:00 часот ќе се врши физичко тестирање на поставената опрема. Оваа фаза е клучна за техничката исправност на системот, бидејќи вклучува прецизна калибрација на радарите и камерите за да се осигура дека мерењата на брзината и детектирањето на прекршоците се апсолутно точни пред системот да стане целосно оперативен. На одредени локации, сообраќајот ќе биде целосно запрен за да се симулираат услови потребни за верификација на уредите.

За време на тестирањето, возилата нема да можат да поминуваат на локациите каде што се врши проверката, па граѓаните треба да сметаат на привремени затворања на улиците.

Локации каде ќе има ограничувања:

Центар на Скопје: ул. „Филип Втори Македонски“ (од бул. „Гоце Делчев“ до ул. „11 Октомври“)
Општина Ѓорче Петров: ул. „Ѓорче Петров“ и околните делници до црквата „Свети Петар и Павле“ и до „Свети Пантелејмон“, дел од ул. „Козле“ и ул. „Васил Чакаларов“ до Железнички мост на Вардар
Општина Аеродром: локалниот пат кон Горно и Долно Лисиче
« Последно менување: 20 Јануари 2026, 08:33:08 am Ipkisija Meskosa »

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #724 на: 20 Јануари 2026, 09:32:48 am »
Еерр...нема камери од Горно спрема Долно Лисиче. Го возам тој пат често. Има една камера на излез од Јурумлери спрема Долно.

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 239
    • MVP Ring
« Одговори #725 на: 20 Јануари 2026, 19:26:33 pm »
И на меил и на смс стигаат опомените, или само на смс. Денес регистрирав и ми пуштија меил за потврда на податоците, и една бројка ја згрешил полицаецот од телефонскиот број.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки
« Одговори #726 на: 20 Јануари 2026, 19:28:15 pm »
Нс СМС и на мејл.
Инаку, почнаа многу фејк смс да пристигнуваат...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44956
  • Il Moderatore
« Одговори #727 на: 20 Јануари 2026, 19:33:56 pm »
Мене последните две на СМС само ми стигнаа, изгледа дека Microsoft ги смета МВР за спамери па се блокирани за корисници на MS мејл сервиси :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8241
  • Плинаш!!!
« Одговори #728 на: 20 Јануари 2026, 22:00:48 pm »
Сепак ме имале во систем, денес ми стигна една од партизанска и смс и меил.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2120
« Одговори #729 на: 22 Јануари 2026, 09:55:13 am »
Денеска приметив автокоманда кај судентскиот од асуц према битпазар покрај стандардниве камери имаше поставено и како уред што е цел црн налик на рефлектор што досега го немам приметено некаде дека стои, дали сега е поставен или од стално стоел не знам, али не ми паднал во очи досега.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30615
    • CARclub.mk
« Одговори #730 на: 22 Јануари 2026, 11:47:00 am »
Викендов возев по автопат, не ми стигна порака од ниту една камера на Е75. Изглеа сум бил внимателен. :D

Мада, каква педерска камера има ставено на самиот излез од тунелот кај Катланово кон Скопје...

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9179
  • Пичлеме
« Одговори #731 на: 22 Јануари 2026, 12:24:22 pm »
Таму кај што ги гориме плочките, пред тунел :)
Ја приметив и јас.
По автопат не ме чкрапна и мене ниедна, ама низ Скопје две ме чкрапнаа. Таа што е на Ацо Шопов од Влае кон Канал 5 си слика, таму 40 има знак :)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2815
« Одговори #732 на: 22 Јануари 2026, 13:08:28 pm »
Мада, каква педерска камера има ставено на самиот излез од тунелот кај Катланово кон Скопје...
Таму порано стоеше полиција цело време, некако навикнат сум да продолжам да возам после тунелот уште малку 80, после веднаш е 100 ограничувањето
Своерачен потпис ;)

Отсутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 667
« Одговори #733 на: 22 Јануари 2026, 13:18:08 pm »

Исто и од другата страна од Тетово накај Скопје... возиш 120/130.....  потоа нов знак 80, а камерите ставени на самиот знак 80 - по таа нивна логика, треба кога ќе го видиш знакот да стегниш нагло на кочница од 130 до 80 и да ризикуваш да те залепи некој од позади.... место да стават знак 100, па 80.... па после 50-100 метри да се камерите за брзина... да имаш нормално забавување само со отпуштање на гаста....
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #734 на: 22 Јануари 2026, 13:21:53 pm »
Викендов возев по автопат, не ми стигна порака од ниту една камера на Е75. Изглеа сум бил внимателен. :D

Пред 20-тина години, еден со Калибра од Битола според медиумите преку 200 развил после тунелот и скокнал од мостот во Катланово.

Од тогаш, имаше редовни патроли после тунелот или веднаш после самиот мост на исклучувањето за Катланово.

Едит:  Пред 16 години било. Само во конкретниов пост не се споменува брзината.

https://makfax.com.mk/makedonija/104518/