Автор Тема: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки  (Прочитано 87577 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Одг: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки
« Одговори #585 на: 23 Декември 2025, 14:55:02 pm »

Ќе мерат - коридор 8 и 10.
Ќе мерат просек каде ќе излегуваш.
Те фаќа камера да речиме Хиподром и после тоа Битола.
Ќе вади просек и ако си под просек ти следи казна. Најверојатно ќе мерат просек на секоја наредна камера по автопатите.

Ова го знам од прва рака. Планот е некаде летово 2026.

Како мислиш ,,ако си под просек ти следи казна"?
Ваљда мислиш над просек?

Да де, лапсус. Над просек мислев  ;D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7654
  • French diamond
« Одговори #586 на: 24 Декември 2025, 12:19:39 pm »
Сум снимил на камера како се фрлаат 200€ во Германија за брзо возење  :D Некаде околу  1 :00 минута е педерскиот блицер

Тој пред мене како шо се гледа на почеток возеше цело време 40-45  и држи пола километар растојание од тој пред него и заради такви ко него и овие двајцата тука на форумот, ќе плаќаме ние казни...да возеше 50-55 немаше да претицвам.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2120
« Одговори #587 на: 24 Декември 2025, 13:05:37 pm »
Мене едно ме буни само како што најавија со странски таблици ке може да влезе во државава вози направи х прекршоци и искочи без проблем на влез следен ке биде санкциониран рента кар нема никад значи да платат казна според ова ке дојде со друго возило други таблици

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #588 на: 24 Декември 2025, 13:08:37 pm »
Тој рента карот е на име и презиме изнајмен, ќе ти пуштат честитка од компанијата, сигурно нема тие да плаќат за секој шо рента.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6971
« Одговори #589 на: 24 Декември 2025, 13:16:23 pm »
Има сообраќајно правило, знак, апликација, знаеш каде е камерата, две коли пред тебе, колона претица од 5-6 коли и пак “фрлил”, односно казнет е со 200 евра.

Колку треба да си глуп од 0 до Доминос?

п.с. Ај во Скопје системот еве, не чини, има милион фалинки. И Германецот е неписмен за сообраќај? Шо кур се селите таму? Селете се у Бангладеш, таму нема блицер.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #590 на: 24 Декември 2025, 13:48:30 pm »
Мене едно ме буни само како што најавија со странски таблици ке може да влезе во државава вози направи х прекршоци и искочи без проблем на влез следен ке биде санкциониран рента кар нема никад значи да платат казна според ова ке дојде со друго возило други таблици

Кога ќе ренташ кола ќе мора да наведеш банкарски податоци.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #591 на: 24 Декември 2025, 13:55:10 pm »
Сум снимил на камера како се фрлаат 200€ во Германија за брзо возење  :D Некаде околу  1 :00 минута е педерскиот блицер

Тој пред мене како шо се гледа на почеток возеше цело време 40-45  и држи пола километар растојание од тој пред него и заради такви ко него и овие двајцата тука на форумот, ќе плаќаме ние казни...да возеше 50-55 немаше да претицвам.

Пет души претица. Возиш 80 во зона претпоставувам за 50. Крив ти е тој со Јарисот.

Ако ти сметаше само тој со Јарисот, зошто само него не го претица :) ?

Не знам зошто мислиш дека со муабетите нешто си кул - не си :)

П.С Се извинувам за дупли пост.
« Последно менување: 24 Декември 2025, 14:09:22 pm Carpathian Lord »

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3408
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #592 на: 24 Декември 2025, 14:04:26 pm »

Кога ќе ренташ кола ќе мора да наведеш банкарски податоци.

На мене со рент а кар во португалија казната ми ја пуштаа на мк адреса едно 2-3 години на секои неколку месеци. Уредно со слика со све. На крај ми скисна да стига пошта и земав ја платив 77 евра беше.

Мислам дека рент а кар компанијата неможе директно да ги даде твоите финансиски податоци и да повлече за казна туку ќе даде твоите податоци од пасош па државниот орган ќе те гони така да платиш.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #593 на: 24 Декември 2025, 15:48:16 pm »
Има сообраќајно правило, знак, апликација, знаеш каде е камерата, две коли пред тебе, колона претица од 5-6 коли и пак “фрлил”, односно казнет е со 200 евра.

п.с. Ај во Скопје системот еве, не чини, има милион фалинки. И Германецот е неписмен за сообраќај? Шо кур се селите таму? Селете се у Бангладеш, таму нема блицер.

Скоро колку тебе  :) Има се може се  :) Никој не ми е крив, само кажав да нема кретени шо возат 40, нема да има и нервоза во сообраќајот.

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2519
« Одговори #594 на: 24 Декември 2025, 16:22:57 pm »
Штета, ќе можеше со тие пари уште еден трајбол или лав да ставиш и на другата рака. Да ти иде јакото коа ќе им ги подаваш пиците летно време.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6971
« Одговори #595 на: 24 Декември 2025, 16:27:19 pm »
Нормално дека никој не ти е крив.

Како може некој друг да е крив што ти си глуп?

Отсутен andov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 123
« Одговори #596 на: 24 Декември 2025, 18:28:24 pm »

Скоро колку тебе  :) Има се може се  :) Никој не ми е крив, само кажав да нема кретени шо возат 40, нема да има и нервоза во сообраќајот.

Честитки, со еден одговор го реши проблемот во сообраќајот

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6863
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #597 на: 24 Декември 2025, 18:43:20 pm »

Јас на помирен начин имам дадено една месечна плата на вакви нешта. Ситници со по +5 км/ч. Тука е 60 ограничување?

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5231
  • The Spartan General
« Одговори #598 на: 24 Декември 2025, 20:03:44 pm »
Тој со Јарисот уствари знае да вози. Држи доволно растојание да не мора да застане на следниот семафор кој има светнато од црвено на зелено и сите се изредија со кочење за да намалат до нула, па пак да тргнат на зелено. Тој со јарисот си намали од 50 на 40 и после пак си забрза до 50. Нит се влечка, нит се бутка туку си вози како што треба. Лабаво и со држење растојание за да не застанува до нула, па пак да тргнува.

Јас на помирен начин имам дадено една месечна плата на вакви нешта. Ситници со по +5 км/ч. Тука е 60 ограничување?
50 е ограничување. А ти несторче за глупости си ги даваш парите. Во овие 15 години живот во Германија, дали и 100 евра имам дадено за казни. Три за брзо возење, две за паркирање.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9179
  • Пичлеме
« Одговори #599 на: 24 Декември 2025, 20:32:40 pm »
Цитат
Министерот за внатрешни работи, Панче Тошковски, вечерва во емисијата Топ Тема на Телма појасни дека отстапките на камерите од системот „Безбеден град“ ќе се усогласат со оние што се применуваат кај останатите полициски радари.

Според министерот, толеранцијата ќе изнесува 6 километри на час за брзини до 100 км/ч, 8 километри на час за брзини над 100 км/ч и 12 километри на час за брзини над 200 км/ч.

Тошковски истакна дека оваа толеранција се однесува исклучиво на сообраќајни прекршоци и дека не важи во случаи кога се работи за кривично дело поврзано со сообраќајот. Тој додаде дека целта е да се обезбеди фер примена на системот, со почитување на безбедноста на патиштата.