Има на плац коли стари по 2 год со поминати 60 000-70000 км,затоа и ке ти рече просечно е толку,километражите не се враќани,а уствари колите се службено возени.Тоа ми е лафот,ако ме разбра мислам!
Според непознати извори на лицата со искуство на форумов, приватни беа по 25-40, соодветно тие службените гарант се над 100.000 годишно. Гарант им ги враќаат километражите и на нив. Уствари ги враќаат уште истата година во салон со поминати 100.000km и им прават фалс сервисни книшки, демек 3-4000km има поминато. Све хокштаплерај се тоа сервисите и дилерите на возила под гаранција и со сервисни книшки. Немој да им веруваш, слушај шо ти кажува чоек со 13 години искуство. 
@Audi
Државата не е должна да им обезбедува ел. енергија на индустриските потрошувачи. И тоа е така речиси насекаде во светот, а посебно во капиталистичките и развиените земји. Што го спречува Фени да си излезе на пазар и да си увезе ел. енергија?
Па еден дел државата продаваше,е сега бидејќи е зголемена потрошувачката делот кој го продаваше државата го нема.А и малку е криза за електрична енергија низ европа според мои информации.Но да сме на чисто не работам во ФЕ-НИ,работев таму на ремонтот само.ФЕ-НИ бара фирма која ќе го изврши ремонтот,по таа основа кажав дека последно што работев беше тоа,месец и пол траеше.
Државата нема ел. енергија туку компаниите за производство и стопанисување. А тие немале енергија за препродажба туку ситните вишоци во интервали на низок конзум можеби им ги продавале ним. Во принцип Македонија увезува ел. енергија. Во минатото во времето на другар Бранко, другар Љубче и другар Бучко, Фени и Силмак правеа тежок криминал со електрична енергија каде државата им ја продаваше за 1/3 од цената по која ја набавуваше. Практично го извезуваа државниот капитал со криминални договори направени во 4 очи. Не се сеќавам кога им го пресекоа бизнисот, ама мислам дека беше на самиот почеток на доаѓање за прв пат на власт на другарот Грујо. И не само на Фени, туку и на Силмак, Макстил/Дуферко и др.
Уф ме погоди сега,политика ама тапа џонсон сум,не ме интересира ама ич,знам само дека нема доволно струја и едниот блок е ставен на одржавање,има 2 рото печки со по 55мгв/ч мислам,е сега едната е ставена на одржување.
Од политики бегам а не ме интересираат,по струка сум машински инжињер ама уште недипломиран,ама кае и да е ќе биде уште 3 се останати(ама 2 год.).
Туку баталете ФЕ-НИ,струја и политика.Туку кажете воа просечната километража по човека ли е,на кој како му одговара си кажува или има плацеви само за возила со просечна километража од 40 000 км,па има плацеви со по 15 000км.Абе може кај тиа препродавач да носеле само со 40 000км,па и ни а тупиме само.Шо го ебам колкава сака нека биде,ја си минам 6 000км годишно во град од 4 на 4 километри,летото до викендицата на тиквешко шо си одам,али у главном 90%градска вожња.
А темата беше никој не купува ни стари ни нови,па шо че купуат си купија и че си терат со нив 20 год.Не сме навикнати ни да си купуваме коли на секои 3-4 год.Купуваш кола ти а возиш,синот а возе е па дури за внукот ако се купе кола.Така ти е тоа,македонски стандард.