Автор Тема: Никој не купува ни стари, ни нови коли  (Прочитано 36842 пати)

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2240
Одг: Никој не купува ни стари, ни нови коли
« Одговори #60 на: 22 Декември 2011, 03:12:35 am »
 За ова си во право,во Кавадарци има плац за продажба на половни увезени возила,но спроти плацот има друг плац за лимарско фарбарски услуги,на истиот газда.Возилата прво одат на лимарофарбарски третман за пролепшавање,па после идат на плацот за продажба.Овој црниот пасат на мобиле.де не е нешто јако удрен,малку шминка и оп баба го возела  ;D
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #61 на: 22 Декември 2011, 04:03:33 am »
Пред некој ден ми нуди еден клио од 2000та и ми се колне во фамилија дека е најдобро нешто на пазарот башка ми го дава за 2100 евра, вчера го донесол, му го отвара моторот и јасно пишува 1,4 и ми вика дека трошело за литар помалце од 1,2 ОК можеби, и се вртам околу колава додека ми го фали 1,4 моторот и гледам на вратата од совозачот ознака 1,2 ...и   таков ОКеј фала многу чао :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #62 на: 22 Декември 2011, 07:45:27 am »
какви муабети од вчера вечед до утрово, бре бре.....до струја и криминал стигна работава, сите крадат мме ццц, и тоа се со факти поткрепено бре бре бре

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #63 на: 22 Декември 2011, 07:52:56 am »
По по по по темата до кај замина  ;D,како и да е,многу влеговте во муабетот,значи се зборуваше за просек,а вие префрливте на поединци,односно дека некој во Германија не одел многу далеку на кола,не одел на гости со кола и сл....Било кој,било каде,да прави по 100км дневно(шо за кај нас можеби за некој се многу,за некој е средна бројка,а за некој е малку),така е и во Германија/Франција/Италија итн.....Али ете ќе земам пример,дека во Германија еден обичен мртовец како нас,прави по 100км дневно,со оваа бројка се иди до просек од 25-30Ккм годишно,во зависност од тоа колку денови во месецот/годината ја возел колата.....Е,сега,има некои луѓе кои не ја прават оваа бројка,но има луѓе кои прават бројка и над оваа со што го креваат просекот за оние кои Не ја прават бројката од 100км...Затоа уживајте си :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #64 на: 22 Декември 2011, 08:25:42 am »
Спрема математиката на некои...Тато оди на работа скеој ден по 5 км, и после до кај мене скеоја поруќек уште два километра. Секој викенд оди на риба по 20 км. Прсметајте колку Км направил годишно ?

Ич, Нула, Ни еден единствен, затоа што таткоми нема кола и си оди пешки или со такси кога оди по риба! ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #65 на: 22 Декември 2011, 08:48:31 am »
Спрема математиката на некои...Тато оди на работа скеој ден по 5 км, и после до кај мене скеоја поруќек уште два километра. Секој викенд оди на риба по 20 км. Прсметајте колку Км направил годишно ?

Ич, Нула, Ни еден единствен, затоа што таткоми нема кола и си оди пешки или со такси кога оди по риба! ;D
и краде струја за Приусот гага возење да има

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #66 на: 22 Декември 2011, 11:36:50 am »
Еве како ги средуваат!
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=220436

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #67 на: 22 Декември 2011, 11:38:42 am »
лелелеле матизов кој го вози ова

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #68 на: 22 Декември 2011, 14:03:54 pm »
лелелеле матизов кој го вози ова
Ќе се најде некој, сочувано, девојче го возело, 30.000км, башка гаражирано ќе свети лакот.....
Ќе ја лапне некој мамката!

Го спремале за кабрио, па сеа падна снегот и мора да го затворат... :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #69 на: 22 Декември 2011, 17:19:19 pm »

Некој кој се претставува себе си како многу искусен и многу нашетан треба да има поим дека 90% од вработеното население во Германија на работа патува со јавен превоз, дека над пола патувањата низ градовите се со јавен превоз и дека во сите големи градови има семафори кои забрануваат возење на возила кои не ги исполнуваат моменталните минимални еко-стандарди согласно моменталната загаденост на воздухот, како и дека луѓето преферираат кратките дестинации да ги извозат со велосипед ако веќе немаат време да ги изодат пеш.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2240
« Одговори #70 на: 22 Декември 2011, 17:46:46 pm »

Некој кој се претставува себе си како многу искусен и многу нашетан треба да има поим дека 90% од вработеното население во Германија на работа патува со јавен превоз, дека над пола патувањата низ градовите се со јавен превоз и дека во сите големи градови има семафори кои забрануваат возење на возила кои не ги исполнуваат моменталните минимални еко-стандарди согласно моменталната загаденост на воздухот, како и дека луѓето преферираат кратките дестинации да ги извозат со велосипед ако веќе немаат време да ги изодат пеш.

Точно така на Германецот не му се дава годишно 5-6 000 евра за 40 000км да помине.Абе паметен народ се,додека ние тука разлагаме и се докажуваме тие си дишат почист воздух,си живеат подобар живот и си возат подобри возила,а ние ги оговараме,не ни е срам.
Гојдо ми се допаѓа твојот начин на размислување.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #71 на: 22 Декември 2011, 18:15:12 pm »
Ај олабавете караници, нема потреба. Секој има свои сознавања. И да, би прифатил дека ADAC има едни статистики, дилерите на користени возила други. Сепак, дилерите се тие кои што имаат секојдневен контакт со возилата.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #72 на: 22 Декември 2011, 18:42:20 pm »
...samo Svicarska.

Ni Nemacka, ni Italija...

Makedonija od svoj covek samo.

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 819
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #73 на: 22 Декември 2011, 18:52:29 pm »

[/quote]Некој кој се претставува себе си како многу искусен и многу нашетан треба да има поим дека 90% од вработеното население во Германија на работа патува со јавен превоз, дека над пола патувањата низ градовите се со јавен превоз и дека во сите големи градови има семафори кои забрануваат возење на возила кои не ги исполнуваат моменталните минимални еко-стандарди согласно моменталната загаденост на воздухот, како и дека луѓето преферираат кратките дестинации да ги извозат со велосипед ако веќе немаат време да ги изодат пеш.

[/quote]

Имам пријатели од кои синот е студент и го користи јавниот превоз или точак ,мајката патува 40км а таткото 100.Нормално таткото има појака кола од мајката.Така да и на двајцата во држат муабетите.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #74 на: 22 Декември 2011, 18:56:04 pm »
Јас кога сум одел во Имачка, а и општо во развиените земји во Европа, сум забележал по перферија на градовите железнички станици со огромни паркинзи кои се полни додека е ден и празни додека е ноќ. Прашав локалци што е финтава и ми кажаа дека тоа се паркинзи за оние луѓе кои работат во друг град или на спротивен дел од градот. Доаѓаат со кола само до метрото, доколку најблиската станица им е далеку од дома, паркираат и идат на работа со метро. Потоа вечер си ги зимаат колите за до дома.

Исто секаде забележувам јавни точаци кои се позајмуваат. Значи го земаш одиш до место каде имаш потреба да стигнеш и го оставаш на точачка станица. Некаде се наплаќаат, некаде не.
Ум шо идит отпосле не јет ум!