Автор Тема: Mazda 3 или Toyota Yaris  (Прочитано 2531 пати)

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1936
Одг: Mazda 3 или Toyota Yaris
« Одговори #45 на: 02 Јули 2025, 20:03:05 pm »
Ви благодарам на сите за помошта, само да пишам дека Маздата е нарачана во мануал издание, во dark soul red боја и треба да стигне при крајот на годината.
Имавме проблем со бојата, сакаа да ја наплатат фул цена иако во промоцијата им стоеше како за беспари ама се исценкавме на крај.

Здравје да дојде и планирам и PPF или керамика да ја носам, читам секакви глупости за боиве на Мазда, дека биле многу тенки и се лупеле често.

Честитам на изборот! Со здравје да се вози! :)

Цената (22.590ЕУР) е одлична, во истата изведба во Хрватска седанот е 27.000ЕУР. Во однос на бојата, и јас имам читано исто, меѓутоа ја имам истата боја на постарата генерација, за 8 години и 117.000км, има неколку незначителни оштетувања од камчиња кои лесно се покриваат со touch-up kit. Никакво лупење.

Во однос на сервисот, на 120.000км, освен стандардно масло и филтри, се менуваат и свеќици. Ништо страшно. Обичен сервис со оригинал Маzda масло и MANN филтри мене ме чини околу 120ЕУР во сопствена режија. За кола под гаранција, плус 150-200 евра од ова еднаш годишно не е смак света.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 812
  • The best or nothing.
« Одговори #46 на: 02 Јули 2025, 20:40:26 pm »
Размисли и за сам да си аплицираш.
Ppf gyeon фолија, со димензии 15х1.5 м, чини 6.000 денари.
Друга марка на фолија, со истите димензии, чини 3,500 денари.

Сам да аплицираш PPF на големи површини особено на покомплицирани како браник е рецепт за катастрофа :) особено без софтвер и машина што сече за секој панел посебно по шема.

Не би се согласил за ова. Но не можам да образложам зошто, бидејќи не сум работел лично, туку само сум гледал кај комшијата, а фудбал не се учи со гледање  :) (лепи фолии во боја и разни заштитни фолии, комшијата)

Со здравје да ја возиш и само убавини со неа.

Отсутен Dqrko

• Почетник
  • *
  • Пораки: 14
« Одговори #47 на: 03 Јули 2025, 08:44:01 am »
Ви благодарам на сите за помошта, само да пишам дека Маздата е нарачана во мануал издание, во dark soul red боја и треба да стигне при крајот на годината.
Имавме проблем со бојата, сакаа да ја наплатат фул цена иако во промоцијата им стоеше како за беспари ама се исценкавме на крај.

Здравје да дојде и планирам и PPF или керамика да ја носам, читам секакви глупости за боиве на Мазда, дека биле многу тенки и се лупеле често.

Честитам на изборот! Со здравје да се вози! :)

Цената (22.590ЕУР) е одлична, во истата изведба во Хрватска седанот е 27.000ЕУР. Во однос на бојата, и јас имам читано исто, меѓутоа ја имам истата боја на постарата генерација, за 8 години и 117.000км, има неколку незначителни оштетувања од камчиња кои лесно се покриваат со touch-up kit. Никакво лупење.

Во однос на сервисот, на 120.000км, освен стандардно масло и филтри, се менуваат и свеќици. Ништо страшно. Обичен сервис со оригинал Маzda масло и MANN филтри мене ме чини околу 120ЕУР во сопствена режија. За кола под гаранција, плус 150-200 евра од ова еднаш годишно не е смак света.

Супер е ова за бојава, се надевам истото важи и за новава црвена. Инаку за сервис ми пратија некој документ, 20к е секоја година освен на 120к што се менува ПК каиш и свеќици и тоа задоволство чини 23500, што пак не е страшно..
Размисли и за сам да си аплицираш.
Ppf gyeon фолија, со димензии 15х1.5 м, чини 6.000 денари.
Друга марка на фолија, со истите димензии, чини 3,500 денари.

Сам да аплицираш PPF на големи површини особено на покомплицирани како браник е рецепт за катастрофа :) особено без софтвер и машина што сече за секој панел посебно по шема.

Не би се согласил за ова. Но не можам да образложам зошто, бидејќи не сум работел лично, туку само сум гледал кај комшијата, а фудбал не се учи со гледање  :) (лепи фолии во боја и разни заштитни фолии, комшијата)

Со здравје да ја возиш и само убавини со неа.

Aко ми цитираат некоја луда цена може и да се пробам сам со фолијата, мора од некаде да почне да се учи..
Фала инаку, на сите ви посакувам најбесните коли да си ги возите  ;D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #48 на: 03 Јули 2025, 08:57:27 am »
немаш потреба да се оптеретуваш со лупење на боја на нова кола која уште не е ни подигната
земи ја и уживај, ништо нема да ѝ се случи ни на бојата ни на лакот

а уште помалку па да размислуваш сам да се учиш на неа и да лепиш фолии, па на крај да си речеш подобро сама да се излупеше за 15 години отколку јас што ја „средив“ уште првата ;D

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #49 на: 03 Јули 2025, 09:00:23 am »
^

Не сакав јас да му се мешам...

Ама арно му кажа.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #50 на: 03 Јули 2025, 09:36:22 am »
Која опрема на Мазда 3 ја порача и колку те фати?

Отсутен Dqrko

• Почетник
  • *
  • Пораки: 14
« Одговори #51 на: 03 Јули 2025, 11:39:52 am »
Која опрема на Мазда 3 ја порача и колку те фати?

Center line опрема, цената и беше 25.500 + Soul Red Crystal доплата за боја уште 500, се на се 26к.
Ова е за рачниот мењач, аутоматикот е 3000 евра плус, а од боиве сите се гратис, освен црвената и Machine gray бидејќи се трослојни.
Ако сакаш нешто од пакетите со дополнителна опрема не им важи попустот, јас прашував за озвучувањето ама ќе требаше +2к да ми рачуна на цената без попуст што е околу 30на иљади..

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #52 на: 03 Јули 2025, 12:09:28 pm »
Ајде, ептен бош муабет, пример ако сакаш пакетот со матрикс светла, нема попуст.
Нонен.