Автор Тема: Mazda 3 или Toyota Yaris  (Прочитано 1352 пати)

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2638
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Одг: Mazda 3 или Toyota Yaris
« Одговори #15 на: 03 Јуни 2025, 13:03:03 pm »
Мазда другар супер визуелно изгледа и е многу поубава од тојотата.Ново возило минимум 5години нема проблем даимаш со одржување и слично или недај боже сериозни проблеми.Купи си ја маздата нај  зезнат буџет со тој лимит но за тие пари мазда е супер избор.Среќно

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3918
« Одговори #16 на: 03 Јуни 2025, 13:06:14 pm »
Мислам погрешни возила споредуваш. Мазда 3 треба да ја споредиш со Корола. Али слично опремена Корола е над 30к. Имаш и ЦХР ама слично опремен ЦХР е веќе 35к.

Јарис и Јарис крос се на ниво со мазда 2 која и самата е ребеџ на Јарис.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3921
« Одговори #17 на: 03 Јуни 2025, 13:22:10 pm »
Зарем уште прават коли над 25к евра со мануелен менувач...... Се гледа дека ајварот ни е национално јадење, сака народот ајваромешалки :D
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Dqrko

• Почетник
  • *
  • Пораки: 9
« Одговори #18 на: 03 Јуни 2025, 13:37:07 pm »
Зарем уште прават коли над 25к евра со мануелен менувач...... Се гледа дека ајварот ни е национално јадење, сака народот ајваромешалки :D

Ама ајвар во тегла, short throw shifter е  ;D

Отсутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #19 на: 03 Јуни 2025, 13:37:57 pm »
 Вака би изгледал хечот во прајм лајн

Седан со ЦентарЛајн

Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3921
« Одговори #20 на: 03 Јуни 2025, 15:14:33 pm »

Какви ли не  возбудливи зборови и изрази ќе им текнат на произведувачи за да успеат да спровнат разноразни архаични направи во модерни машини :D :D
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1451
« Одговори #21 на: 03 Јуни 2025, 15:26:55 pm »

Какви ли не  возбудливи зборови и изрази ќе им текнат на произведувачи за да успеат да спровнат разноразни архаични направи во модерни машини :D :D

Не се сите менувачи ZF 8HP. Подобро одличен рачен менувач отколку некој мех автоматски. Мазда автоматикот е некој нивен 6 брзински и не е класичен торк конвертер туку е некој хибриден дизајн и сигурно не е толку мазен и брз колку ZF-от. Има искуства по интернет кај што возењето не е баш најидеално, особено на ниски брзини. Додека рачниот од по Youtube видеа изгледа одлично.

Отсутен igooor07

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 139
« Одговори #22 на: 03 Јуни 2025, 17:03:09 pm »
Јас имав слична дилема, помеѓу Mazda 3 и Toyota Corolla. Се одлучив за Mazda 3 Sedan, Centerline со автоматски менувач. Ова беше must за мене, неможев да купам нова кола а да не биде со автоматски (ова е лична констатација). Подобро ми изгледаше како целина, надворешно, внатрешно, материјали кои се користени во кабина, одлична изолација, а исто така и менувачот колку беше смут при менување брзини. И да, torque converter е, и мене ми беше одличен. Повеќе бев збунет оти е no turbo engine, но добро се покажа на обиколница. Секако дека си има и свои мани колата, но јас се решив за неа. Со нетрпение чекам да дојде Август и да ми падне во раце.

Sent from my 22101316G using Tapatalk

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7131
« Одговори #23 на: 03 Јуни 2025, 17:15:18 pm »
Ако не се лажам, доплатата за автоматик е најскапа кај Мазда, 3к еур.
Да беше некои 1000-1500, ќе сфатев.

Отсутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #24 на: 03 Јуни 2025, 18:07:48 pm »
Кај повеќето е од 2000е па нагоре за авто.

Гледав Цитроен Ц4, и таму беше мислам 2500.

Отсутен Dqrko

• Почетник
  • *
  • Пораки: 9
« Одговори #25 на: 03 Јуни 2025, 18:14:24 pm »
Се помислив и јас за аутоматикот, поготово дека го возев денес на тест драјв и стварно беше smooth за разлика од некои што ги имам возено. Само deal breaker ми е што нема на centerline мењач на волан (paddle shifters).. знам дека претерувам ама за 3к плус би сакал да е фул спек како што сакам

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2638
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #26 на: 03 Јуни 2025, 20:00:42 pm »
Нема спас од Мазда и од рекламите за Мазда. Страв ми е фрижидерот да го отворам.. :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34225
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #27 на: 03 Јуни 2025, 21:57:56 pm »
Различна класа на возила се. Маздата е поголема но Јарисот троши само половина од маздата ако не и помалку. Ти си знаеш што ти е побитно кај колата.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1846
« Одговори #28 на: 04 Јуни 2025, 07:43:52 am »
Мазда мамат со акциски цени за да после те горат на сервис. 20к денари мал сервис за уље и филтри е кражба.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1735
« Одговори #29 на: 04 Јуни 2025, 08:11:48 am »
А на крај краеви, го имаш тука @Prcot како овластен дилер за делови, ќе најдеш и добар мајстор за сервис и ќе минеш со ⅓ од цената.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk