Автор Тема: Mazda 3 или Toyota Yaris  (Прочитано 1353 пати)

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1451
Одг: Mazda 3 или Toyota Yaris
« Одговори #30 на: 04 Јуни 2025, 08:22:54 am »
А на крај краеви, го имаш тука @Prcot како овластен дилер за делови, ќе најдеш и добар мајстор за сервис и ќе минеш со ⅓ од цената.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Ќе мораш кај нив додека е под гаранција, не знам колку им трае на Мазда.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3918
« Одговори #31 на: 04 Јуни 2025, 08:24:25 am »
Мазда мамат со акциски цени за да после те горат на сервис. 20к денари мал сервис за уље и филтри е кражба.

Гледав кај ВАГ и кај Цитроен, и се доплаќа голема сума за да се продолжи гаранцијата на 5 години и 100к Км.

Заедно со цената на сервисот ќе кошта исто
https://www.citroen.com.mk/content/dam/citroen/macedonia/cenovnici/21-01-2025/CenovnikCitroenProdolzenagarancija20.01.2025.pdf

https://www.skoda.com.mk/servis-i-delovi/prodolzhena-garancija
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5798
« Одговори #32 на: 04 Јуни 2025, 09:28:02 am »
Френдли римајндер ако гледаш ламарини со кросс пишано на нив за  таа цена имаш Duster 1.2tCe 140кс со солидно ниво на опрема и автоматик мењач. Внатре сигурно нема да ти чукаат колењата во пластика, а и ќе има некаква “кросс” поента.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6658
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #33 на: 04 Јуни 2025, 09:30:34 am »
Цената на мал сервис иако висока, во првите 5 години само мал ќе се прави, друг трошок нема.

Присутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11030
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #34 на: 04 Јуни 2025, 11:04:50 am »
...Само deal breaker ми е што нема на centerline мењач на волан (paddle shifters).. знам дека претерувам ама за 3к плус би сакал да е фул спек како што сакам

ќе ги пробаш 2 пати и уште 3 пати во годината колку да си направиш мерак :)
не е такво возило за да ти фалат и да ти биде deal breaker

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7055
  • French diamond
« Одговори #35 на: 04 Јуни 2025, 12:32:24 pm »
Пази на тди комбе ставиле paddle shifters, поголема глупост и пари фрлање немам видено.

Отсутен Dqrko

• Почетник
  • *
  • Пораки: 9
« Одговори #36 на: 04 Јуни 2025, 12:50:22 pm »
Френдли римајндер ако гледаш ламарини со кросс пишано на нив за  таа цена имаш Duster 1.2tCe 140кс со солидно ниво на опрема и автоматик мењач. Внатре сигурно нема да ти чукаат колењата во пластика, а и ќе има некаква “кросс” поента.

План ми е да одам и до таму..мада имам лоши искуства со французи не знам дали би се вратил

Цената на мал сервис иако висока, во првите 5 години само мал ќе се прави, друг трошок нема.

Тоа ми го цитираа и од Мазда, дека нема голем мал сервис, само еден е, секако ако не се случи нешто поголемо. И еден има поголем на 120к ама не навлегоа што точно правеле.

Пази на тди комбе ставиле paddle shifters, поголема глупост и пари фрлање немам видено.

Најголеми бисери се кога ќе стават на некој со CVT како Цивикот или на некоја електрика... знам дека нема да ги користам нешто многу ама некоја нерационална желба ми се уште од дете кога гледав Ф1.
« Последно менување: 04 Јуни 2025, 13:07:07 pm Dqrko »

Отсутен Dqrko

• Почетник
  • *
  • Пораки: 9
« Одговори #37 на: 04 Јуни 2025, 12:51:24 pm »
А на крај краеви, го имаш тука @Prcot како овластен дилер за делови, ќе најдеш и добар мајстор за сервис и ќе минеш со ⅓ од цената.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Ќе мораш кај нив додека е под гаранција, не знам колку им трае на Мазда.

Да, мора кај нив да се сервисира, 6 години е гаранција