Автор Тема: Toyota RAV4 Hybrid AWD-i 2025  (Прочитано 16093 пати)

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1565
Одг: Toyota RAV4 Hybrid AWD-i 2025
« Одговори #120 на: денес во 09:34:54 »
Топ ви е со подвижни трафики нема што
In an Alfa Romeo, looking good is more important than looking where you’re going.

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4139
« Одговори #121 на: денес во 09:40:19 »
Колку да се вози нешто....
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15132
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #122 на: денес во 10:04:14 »
веројатно само се наметнува :)

после Леон спуштен со Ајбах, Алфа со спорЦко подвозје, БМВ со М подвозје, сите со нископрофилни гуми, па преод на подвозје од чамец и крофни гуми, само си доаѓа
Значи со СУВ дупките по патиштата стануваат фетиш.Бараш каде има подлабока и се засилваш да ја собериш онака абдалски или не е до толку работата?
Пошо по мое мислење колку и да е подобро чувството дека нема да ти закачи браникот или прагот,колку и да е помека вожњата споредено со спорЦки спирали,сепак трпи удари подвозјето.Трескање,скокање и сл. доаѓаат гратис.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6304
« Одговори #123 на: денес во 10:54:16 »
Јас се прашувам од каде произлегува стрес-фри моментот за дупки кај скоро сите шо возат СУВ.
Нов е сувот, не паѓа подвозјето во краток период. По неколку сервиси ќе има нов сопственик сувот, тој друга приказна ќе ти кажи за подвозјето.
Програмерските сувови ретко доспеваат 100ККм кај првиот сопственик, веќе ќе е излезена нова генерација на истиот Сув, стариот е автоматски геј и мора да се мени во најкраток рок :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6878
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #124 на: денес во 10:55:48 »
Од тие ниски коли затоа липот ми е лом на едната страна на Лексусот, СУВ си е СУВ.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15132
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #125 на: денес во 11:05:59 »
Изгледа не се разбираме.На страна тоа што со Сув не можеш да скршиш лип или праг,едноставно е не пријатно возењето низ дупки.
Не дека СУВ е нешто супериорен во подвозјето споредено со нормален автомобил,посебно не оние СУВ кои станале СУВ-ви колку да се речи( пример Ајго со Ајго Х).
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4139
« Одговори #126 на: денес во 11:10:14 »
Изгледа не се разбираме.На страна тоа што со Сув не можеш да скршиш лип или праг,едноставно е не пријатно возењето низ дупки.
Не дека СУВ е нешто супериорен во подвозјето споредено со нормален автомобил,посебно не оние СУВ кои станале СУВ-ви колку да се речи( пример Ајго со Ајго Х).

Јас ќе ти кажам мое лично гледиште. Јас со високово возило сега многу многу многу помалце ги осеќам дупките и тропањата споредбено со предходните возила што ги возев, или па сегашното со спортска суспензија (Леон ФР) и заради тоа возењето со СУВ-от ми е по релаксирано и тоа многу. Секако игра улога и типот на сув-от, суспензијата, гумите итн.
 Секако дека гледам да ја избегнам дупката ако можам, али има патишта (како ПП-БТ кој го возам 1-наш неделно) кај кој е невозможно да ги избегнеш сите дупки и на такви е најјголемата разлика, барем за мене.
« Последно менување: денес во 11:25:59 Sase_91 »
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA