Автор Тема: Toyota RAV4 Hybrid AWD-i 2025  (Прочитано 9442 пати)

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2281
Одг: Toyota RAV4 Hybrid AWD-i 2025
« Одговори #105 на: 09 Март 2026, 13:40:37 pm »
Печен е за ЛинкедИн креатор :D

"Топ 3 работи што менувањето од зимски на летни гуми ме научи за SaaS sales"

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4087
« Одговори #106 на: 09 Март 2026, 13:52:27 pm »
Печен е за ЛинкедИн креатор :D

"Топ 3 работи што менувањето од зимски на летни гуми ме научи за SaaS sales"

Непресушлив избор на глупости е таа платформа, и од тик-ток е посмешно, или па кога ќе пишат за Cold Calling некој инспиративни постови.

На ГПТ имам посебен таб за ЛинкедИн постови :)
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44861
  • Il Moderatore
« Одговори #107 на: 10 Март 2026, 11:21:07 am »
Промената на гумите на автомобилот најчесто се доживува како обична сезонска обврска. Двапати годишно – на почетокот на пролетта и на почетокот на зимата – за да се прилагодат на условите на патот. Но понекогаш и кога димензиите на гумите се исти, автомобилот може да изгледа како да има сосема различен карактер. Така е и со мојата Toyota RAV4. 🚗

И зимскиот и летниот сет гуми се со исти димензии. На хартија – ништо не се менува. Но кога се поставени зимските гуми, автомобилот изгледа поинаку. Некако посмирено, подисциплинирано, како да е подготвен за сериозна задача. Во нив има нешто стабилно и трпеливо. Целата појава на автомобилот делува културно и одмерено, како човек што внимателно чекори по снежен тротоар, знаејќи дека секој чекор треба да биде сигурен.

Во зимскиот период, RAV4 изгледа како разумен и трпелив патник. Автомобил кој не брза, туку сигурно и мирно го совладува патот – било да е тоа снег, студен асфалт или влажни улици.

Но кога доаѓа моментот да се монтира летниот сет гуми, иако димензиите се исти, впечатокот е сосема поинаков. Одеднаш автомобилот добива поостар став. Истите тркала, исти димензии – но со поагресивен изглед и поизразен карактер.

Тогаш Toyota RAV4 како да ја менува својата улога. Наместо мирниот зимски господин, се појавува автомобил со малку поопасен стил. Малку мафијашки, малку јакуза, малку нинџа. Се создава впечаток дека автомобилот стои поцврсто на асфалтот и дека секој момент е подготвен за движење низ градот со тивка самодоверба.

Интересно е што оваа промена не доаѓа од бројките на гумите – тие се исти. Таа доаѓа од чувството, од шарата на гумата, од сезоната и од расположението што го носи секое годишно време.

Затоа сезонската промена на гумите не е само техничка навика. Таа е мал ритуал кој му дава на автомобилот ново лице. Во зима – мирен, стабилен и културен. Во лето – со малку повеќе став, со сенка на мафијашки стил, јакуза дисциплина и нинџа тивкост. 😎

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Инаку сменети во саботата со 0 гужва, со зимскиот сет поминати 3.312км
 ;D :D ;D :D ;D :D ;D :D ;D :D ;D :D

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.