Автор Тема: Фамилијарен СУВ: Mercedes GLC vs Audi Q5 vs Skoda Kodiaq vs BMW X3 vs Остало :)  (Прочитано 2198 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8886
Многу е бучен Rav4, многу лоша изолација на автопат. Колата е голема и комфорна, али CVT и изолазиција катастрофа.

Mene ne mi lici bash bucna a za CVt mislam deka poslednata generacija e kade kade podobra od porano

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1016
На 120-130 на автопат неможе да се праву муабет у колата, а се продава 40к ++. Мењачот е добар во нормално возење, ама малце да ја нагазиш одма вришти, бар јас тоа што возев 2018-19. Може сега новите модели се подобри.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13874
Си одел за Рединг. ;D

Од Бристол до Марлборо :)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1668
На 120-130 на автопат неможе да се праву муабет у колата, а се продава 40к ++. Мењачот е добар во нормално возење, ама малце да ја нагазиш одма вришти, бар јас тоа што возев 2018-19. Може сега новите модели се подобри.

Да бе друже, на 120 се довикуваат унутра. :) Тофаш Доган или Дачиа Соленца е тоа.

Сум се возел (не сум возел) у нов Рав4. Ок си е колата. За ЦВТ се слагам ама прашање на навика е.

За истите или прибилижно истите пари, Камри е подобра опција.
« Последно менување: 08 Ноември 2024, 08:50:32 am Bravo »

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1962
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Пак се вклулчувам во дискусијата апсолутно изборот на господинот е навистина одличен само не знам кој го излажал за зодијакот да го уопште убаци човече шкода е ке носиш ли балончиња во гепек уље да дотуруваш? :D,кој модел и да избере од наведените е одличен за мене личен вкус ГЛЦ е фантастично возило-но ке му предложам и уште нешто GLE350d(2020 годиште по можност) апсолутно фантастично  возило кое поседува се во наредни миниум 15 години да возиш одлично возило погледнав нешто кратко за гле самото возило е лудница.Го замолувам детото циото што е да направи статија фотки од џипот гле да напише се детално убаво тоа седуштата,суспензијата,бочните агли воланот динамиката,рачките гепекот,9g троник, мотрот мислам 258коњи почетна верзија ако не се лажам, со сета почит кон човекот одличен избор на возило нема да погрешиш но гледај и циљаљ кон мерцедес погледни го Гл350д (2020 годиште) околу 50че е,  ако со тоа возило спореди некој шкода тој човек е навистина дијгноза и да шкода зодијак вреди не знам колку 50 илјади евра?! па мислим gle350d батоо мој аух.
Среќно!

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3738
GLE ми изгледеа исто како МЛ класа од 2007ма само со нови фарови и штопови :D
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10953
  • 430i
Пак се вклулчувам во дискусијата, апсолутно изборот на господинот е навистина одличен, само не знам кој го излажал за зодијакот да го уопште убаци човече.
Шкода е, ке носиш ли балончиња во гепек уље да дотуруваш? :D

Кој модел и да избере од наведените е одличен. За мене, личен вкус, ГЛЦ е фантастично возило, но ке му предложам и уште нешто, GLE350d (2020 годиште по можност).
Апсолутно фантастично возило кое поседува се во наредни миниум 15 години да возиш. Одлично возило. Погледнав нешто кратко за GLE, самото возило е лудница.

Го замолувам детеото ?циото? што е да, направи статија/фотки од џипот GLE, да напише се детално убаво, тоа седиштата, суспензијата, бочните агли, воланот, динамиката, рачките, гепекот, 9g троник, мотрот мислам 258коњи почетна верзија ако не се лажам.

Со сета почит кон човекот, одличен избор на возило, нема да погрешиш, но гледај и циљаљ кон мерцедес. Погледни го GLE350д (2020 годиште) околу 50че е.
Ако со тоа возило спореди некој шкода, тој човек е навистина дијгноза и да шкода зодијак вреди не знам колку 50 илјади евра?!
Па мислим gle350d батоо мој аух.

Среќно!

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8114
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Волво некако прво би го ставил, бензин / хибрид. Ете го Штрумфко си се фали.

Лексус втор, па Тојота ако улета ептен добар примерок. Хонда ЦРВ никако не би ја занемарил исто. Се ова бензинци / хибриди секако, или Хондата ако го има 1.5 турбашот ако не грешам.

ДПФ, АД Блу у опција идат тука кај нас пошто се одстрануваат тоа срањата и цепаш.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1668
GLE ми изгледеа исто како МЛ класа од 2007ма само со нови фарови и штопови :D

Имаше некој член на форумов ML. Може да даде инфо за ML споредено со GLE.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5765
  • Шо да пишам тука?🤔
Троши ко тенк, тежи ко тенк, одржувањата се скапи како да возиш Лексус РХ 2024та. ГЛЕ не сум возел. Инаку е наследник на МЛ.

Едит:
ревидиран превод.

Пак се вклучувам во дискусијата. Апсолутно, изборот на господинот е навистина одличен, само не знам кој му кажал за зодијакот, затоа што не ми е јасно зошто воопшто го вклучил. Шкода — не знам, ќе носиш ли балончиња во багажникот за да дотураш масло? :D

Кој модел и да го избере од наведените, сите се одлични. GLK е фантастично возило, но ќе му предложам и нешто дополнително: GLE350d (по можност од 2020 година) — тоа е навистина фантастично возило, кое ќе биде одлично за користење во следните 15 години. Брзо погледнав нешто за GLE и самото возило е лудница.

Го замолувам CEO-то да направи статија со фотографии од GLE, да напише се детално — за седиштата, суспензијата, аглите, воланот, динамиката, рачките, багажникот, 9G-Tronic менувачот, моторот... мислам дека има 258 коњски сили за почетната верзија, ако не се лажам.

Со сета почит кон човекот, одличен избор на возило и нема да погреши, но совет: погледни и GLE350d (2020 година), цената е околу 50.000 евра. Ако некој тоа го спореди со Шкода, тогаш тој човек има проблем. Зодијак, не знам дали вреди 50.000 евра. GLE350d, брате мој, ауу...

Среќно!
« Последно менување: 08 Ноември 2024, 14:37:10 pm nestor04 »

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3829
Троши ко тенк, тежи ко тенк, одржувањата се скапи како да возиш Лексус РХ 2024та. ГЛЕ не сум возел. Инаку е наследник на МЛ.

Имаш некој познаник што има Lexus RX? Јас имам двајца другари, браќа се и двајцата имаат Lexus RX450h и сервисите не се воопшто ефтини.
Задни дискови и плочки исто се некоја смешно висока цена. А ако нешто закачиш на пример од пластики, едниот од нив еве закачи неш на автопат и ја менуваше заштитната долна маска на предниот браник со украсните лајсни и цените беа смешно високи, а и нема нешто голем избор на делови половни за нив.
Механичките делови неможеш да ги смениш на своја рака зошто колата има 10 год гаранција па потребно е да се сервисира само во Тојота за да важи гаранцијата.
« Последно менување: 09 Ноември 2024, 08:23:00 am Sase_91 »
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5765
  • Шо да пишам тука?🤔
Немам познаник. Како одат цените за каросериски делови?
Гледам дека дискови скоро и да нема.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5529
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html

Имаш некој познаник што има Lexus RX? Јас имам двајца другари, браќа се и двајцата имаат Lexus RX450h и сервисите не се воопшто ефтини.
Задни дискови и плочки исто се некоја смешно висока цена. А ако нешто закачиш на пример од пластики, едниот од нив еве закачи неш на автопат и ја менуваше заштитната долна маска на предниот браник со украсните лајсни и цените беа смешно високи, а и нема нешто голем избор на делови половни за нив.
А механичките делови неможеш да ги смениш на своја рака зошто колата има 10 год гаранција па потребно е да се сервисира само во Тојота за да важи гаранцијата.
One of the reasons why I chose Arteon over ES300h.
And the boot space afcourse.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43655
  • Il Moderatore
Пак се вклулчувам во дискусијата, апсолутно изборот на господинот е навистина одличен, само не знам кој го излажал за зодијакот да го уопште убаци човече.
Шкода е, ке носиш ли балончиња во гепек уље да дотуруваш? :D

Кој модел и да избере од наведените е одличен. За мене, личен вкус, ГЛЦ е фантастично возило, но ке му предложам и уште нешто, GLE350d (2020 годиште по можност).
Апсолутно фантастично возило кое поседува се во наредни миниум 15 години да возиш. Одлично возило. Погледнав нешто кратко за GLE, самото возило е лудница.

Го замолувам детеото ?циото? што е да, направи статија/фотки од џипот GLE, да напише се детално убаво, тоа седиштата, суспензијата, бочните агли, воланот, динамиката, рачките, гепекот, 9g троник, мотрот мислам 258коњи почетна верзија ако не се лажам.

Со сета почит кон човекот, одличен избор на возило, нема да погрешиш, но гледај и циљаљ кон мерцедес. Погледни го GLE350д (2020 годиште) околу 50че е.
Ако со тоа возило спореди некој шкода, тој човек е навистина дијгноза и да шкода зодијак вреди не знам колку 50 илјади евра?!
Па мислим gle350d батоо мој аух.

Среќно!

Кој АИ модел го користиш?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3829
Немам познаник. Како одат цените за каросериски делови?
Гледам дека дискови скоро и да нема.

Смешно скапи, како и за сите понови коли.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA