Автор Тема: Фамилијарен СУВ: Mercedes GLC vs Audi Q5 vs Skoda Kodiaq vs BMW X3 vs Остало :)  (Прочитано 2559 пати)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1751
Троши ко тенк, тежи ко тенк, одржувањата се скапи како да возиш Лексус РХ 2024та. ГЛЕ не сум возел. Инаку е наследник на МЛ.

Имаш некој познаник што има Lexus RX? Јас имам двајца другари, браќа се и двајцата имаат Lexus RX450h и сервисите не се воопшто ефтини.
Задни дискови и плочки исто се некоја смешно висока цена. А ако нешто закачиш на пример од пластики, едниот од нив еве закачи неш на автопат и ја менуваше заштитната долна маска на предниот браник со украсните лајсни и цените беа смешно високи, а и нема нешто голем избор на делови половни за нив.
А механичките делови неможеш да ги смениш на своја рака зошто колата има 10 год гаранција па потребно е да се сервисира само во Тојота за да важи гаранцијата.

Плус на преден наслоњач за рака се прави дупка од 10цм дијаметар. Не би требало такви испади ко за премиум бренд.

Троши ко тенк, тежи ко тенк, одржувањата се скапи како да возиш Лексус РХ 2024та. ГЛЕ не сум возел. Инаку е наследник на МЛ.

Имаш некој познаник што има Lexus RX? Јас имам двајца другари, браќа се и двајцата имаат Lexus RX450h и сервисите не се воопшто ефтини.
Задни дискови и плочки исто се некоја смешно висока цена. А ако нешто закачиш на пример од пластики, едниот од нив еве закачи неш на автопат и ја менуваше заштитната долна маска на предниот браник со украсните лајсни и цените беа смешно високи, а и нема нешто голем избор на делови половни за нив.
А механичките делови неможеш да ги смениш на своја рака зошто колата има 10 год гаранција па потребно е да се сервисира само во Тојота за да важи гаранцијата.
One of the reasons why I chose Arteon over ES300h.
And the boot space afcourse.

Зошто на англиски пријателе? Да си го чуваме јазикот бар на наши форуми.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6782
  • Бенве сие бенве
Немам познаник. Како одат цените за каросериски делови?
Гледам дека дискови скоро и да нема.
Секако нема да ја купиш брат.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9028
Ako ne mora da e suv ja odamna go merkam noviot superb karavan samo zal mi e citronov da go prodavam i pak pari za kola da davam