Автор Тема: 2020 BMW F87 M2 Competition  (Прочитано 32111 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4280
Одг: 2020 BMW F87 M2 Competition
« Одговори #345 на: 12 Февруари 2025, 21:10:04 pm »
Јак звук вади на downshift-инг, тек па микрофон кога ќе убациш кај издувот  :D

Отсутен deko4ever

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 96
  • сите имаме право на свое мислење 1,9тди ЗАКОН
« Одговори #346 на: 14 Февруари 2025, 00:10:17 am »
Пробував некој држач за телефон за стакло, па еве нека стои и тука: https://youtube.com/shorts/RGLN_2nJXHg?si=E16MdZ8dLdIdSj-T

Не е ова ни 1/4 од колата ама не ни има услови накај Водно за повеќе
more sosi mu se uplasil kako devojce go teras bamu stopankata izvaj toa narakvicite ne teras choper... sote gleam cuden pojke go stegas cmaro i vilicana negoli gasta soja gmecis dolu nacapajgo koliceto i koce vlevas vkrivinje so treta na izlaz odma ftora zakacimuja onamu ke go vrli gazot ajde ajde mladsi neiskusen hehe kese podnaucis i so e ona gledam so devojkati muabeti ta ti se mesat vo kolite utre koke ja zemis ke ti se mesat vo se zivo ti use nezemena si ja dal sabjata vrace gotovo e tamu zvarsena e ta rabota kajtebe ama to e ko imate parina a nemate akal nek ve klecaet kako saket zenine

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6020
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #347 на: 14 Февруари 2025, 01:13:59 am »
Деко кучо стара!

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #348 на: 14 Февруари 2025, 21:08:23 pm »
Уште Bugar да го вратиме :)

@andrejnaumovski
Уживанција !!!

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1209
« Одговори #349 на: 18 Февруари 2025, 15:33:24 pm »
М Кар изненадија, стигнаа побрзо од очекуваното:

Бојата во живо е феноменална, убава нежна златна и прелева нијанси во зависност од светлина. Ги оставив во Премиум Моторс на керамичка заштита додека завршам јас работа со нарачка на гуми во Мотоцентар.

Цена: 2 одмори на Миконос :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7340
« Одговори #350 на: 18 Февруари 2025, 15:44:53 pm »
Ух, тоа сакав да пишам, бандажов на првата слика изгледа два пати подобро отколку првичните слики.

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1451
« Одговори #351 на: 18 Февруари 2025, 16:41:28 pm »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Бојата во живо е феноменална, убава нежна златна и прелева нијанси во зависност од светлина. Ги оставив во Премиум Моторс на керамичка заштита додека завршам јас работа со нарачка на гуми во Мотоцентар.

Mногу добар бандаж и боја. Добро што стигнале порано, мојата Алфа уште ја нема :(

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6187
  • 69
« Одговори #352 на: 18 Февруари 2025, 19:39:34 pm »

Си требал од кај Африм од топаанско да ги порачаш. М-Кар како овластени те одцепиле со цена. 60-70% маржа ти имаат ставено. Кај Африм ке си поминел со викенд во Охрид, а не 2 одмора на Миконос.

;)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #353 на: 18 Февруари 2025, 20:05:21 pm »

Си требал од кај Африм од топаанско да ги порачаш. М-Кар како овластени те одцепиле со цена. 60-70% маржа ти имаат ставено. Кај Африм ке си поминел со викенд во Охрид, а не 2 одмора на Миконос.

;)

Бев спремен да ги нарачам од надвор, М Кар дадоа подобра цена :)

Ти нешто го имаш утнато човекот, не знам од кај ти е идејата дека јас ставам фуш делови кај мене. Секој што ми ги следел темите за сите коли, и луѓето што ги купија од мене после знаат дека секогаш сум користел најквалитетни делови што може. Како успеа толку грешно да ми го протолкуваш муабетот за сервисите, алал ти вера. :)

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #354 на: 18 Февруари 2025, 20:05:46 pm »

Mногу добар бандаж и боја. Добро што стигнале порано, мојата Алфа уште ја нема :(

Дигај врева таму ајде, па да се прави еден собир.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2710
« Одговори #355 на: 18 Февруари 2025, 22:11:23 pm »
Дај отпакувај го, не нé мачи веќе!  :)

Не е ништо посебно  ;D

Нови метални charge pipes - фабричките пластични имале тенденција да се откачуваат од страна на турбото при повисок буст - не пукале како на 335ката со N55 мотор ама сепак е бааѓи недостапно местото, мора да се вади цел усис. Па кога веќе ќе мора да ги извадат, нека се сменат.

Наводно треба и да подобрат airflow, а со тоа и throttle response бидејќи го немаат стеснувањето што го има на фабричките. Не верувам дека многу ќе сменат сами од себе, ама ќе видиме.

Site fabricki charge pipes se ili plasticni ili gumini, OEM pricina radi vibracii i fleksibilnost.

Site zamenski se ili metal ili nekoj cvrst compound.

Nemam dovolno istrazeno sto e fintata, dali e navistina potrebna fleksibilnost na ovie spojki ili samo izgovor za da ne ugradat pokvalitetni fabricki.
Ma mislam sum i kaj mene da smenam razni usisni cevki, pa sum na razmisluvanje.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2710
« Одговори #356 на: 18 Февруари 2025, 22:13:39 pm »

So zdravje da se trkalaat.
Deluvaat mnogu nezno i delikatno za da se trklaaat po asfalt.
Ova e za vo vitrina :)

Kakvi plocki planiras, ova tesko ke trpi prav od klasicna ili performance plocka.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #357 на: 18 Февруари 2025, 22:28:08 pm »
Дај отпакувај го, не нé мачи веќе!  :)

Не е ништо посебно  ;D

Нови метални charge pipes - фабричките пластични имале тенденција да се откачуваат од страна на турбото при повисок буст - не пукале како на 335ката со N55 мотор ама сепак е бааѓи недостапно местото, мора да се вади цел усис. Па кога веќе ќе мора да ги извадат, нека се сменат.

Наводно треба и да подобрат airflow, а со тоа и throttle response бидејќи го немаат стеснувањето што го има на фабричките. Не верувам дека многу ќе сменат сами од себе, ама ќе видиме.

Site fabricki charge pipes se ili plasticni ili gumini, OEM pricina radi vibracii i fleksibilnost.

Site zamenski se ili metal ili nekoj cvrst compound.

Nemam dovolno istrazeno sto e fintata, dali e navistina potrebna fleksibilnost na ovie spojki ili samo izgovor za da ne ugradat pokvalitetni fabricki.
Ma mislam sum i kaj mene da smenam razni usisni cevki, pa sum na razmisluvanje.

Сите афтермаркет метални/карбонски се спојуваат со силиконско црево или на средина или на еден од приклучоците, за да се задржи таа флексибилност, која е потребна за да го издржи движењето на моторот. Исто беше и на 335ката, исто е и тука, само на 335ката беше на средина, овде е на приклучокот на страна на кулерот, ваљда ради формата на цревата и слободното место под хауба. Вака е на S55:

Ова е Evolution Racewerks, ама принципот е ист кај сите.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #358 на: 18 Февруари 2025, 22:39:51 pm »

So zdravje da se trkalaat.
Deluvaat mnogu nezno i delikatno za da se trklaaat po asfalt.
Ova e za vo vitrina :)

Kakvi plocki planiras, ova tesko ke trpi prav od klasicna ili performance plocka.

Ги оставив на керамика мачкање денес, така да нема да лепи прашина дотолку. Моментално не сум во план да ги чепкам кочниците затоа што сѐ уште имаат многу живот на нив останато. Чим дојдат плочки за менување тогаш ќе менувам цел сет. Girodisc дискови со EBC Yellowstuff или Hawk HPS 5.0 плочки. Hawk-от се наводно одлични ако не идеш на стаза и многу малку прашина прават.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #359 на: 20 Февруари 2025, 16:02:28 pm »
Африм од Топанско денес пак изненади пред време. Плус и 10 години славел од набавка на делови без маржа од официјален сервис, ете не знаев

По бојава не ми изгледа баш квалитетно, ама па тоа е што е, не ми се даваат пари на ОЕМ филтри.