Автор Тема: Volvo V60 Recharge Inscription  (Прочитано 18319 пати)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1983
Одг: Volvo V60 Recharge Inscription
« Одговори #195 на: 29 Април 2025, 00:06:10 am »
Многу добра прича ми е ова со приколкава особено. Прописно добра фамилијарна кола со прописно добра приколка, и цепај уживај со фамилија.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20765
Volvo V60 Recharge Inscription
« Одговори #196 на: 29 Април 2025, 08:55:59 am »
Не знам дали според закон треба да монтираш од тие додатните ретровизори кога влечиш и приколка или тоа е само иницијативно за подобра ориентација.

За таа должина и таа тежина повеќе и не би ти препорачал да возиш,пошо станува ризично,само немој и 80 да се плеткаш пред/зад камиони. ;D
Потрошњата за тој мотор,таа сила и тежина е сосем во ред дури и ниска би рекол.

Не знам како е според закон, али според "Common Sense" треба да имаш такви, пошто се ептен корисни. Имав и јас ставено, без тие е прилично тешко да имаш преглед што се случува позади.

Многу добра прича ми е ова со приколкава особено. Прописно добра фамилијарна кола со прописно добра приколка, и цепај уживај со фамилија.

Јап, убајни :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29936
    • CARclub.mk
« Одговори #197 на: 29 Април 2025, 09:03:54 am »
Имам да ти поклонам еден дополнителен спојлер за на кров за влечење приколица. На времето го користевме, го насочува воздухот над приколицата и подобрува аеродинамика. Сигурно ќе ти намали на потрошња. На следно доаѓање, твој е. :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44093
  • Il Moderatore
« Одговори #198 на: 29 Април 2025, 10:37:07 am »
Ми текнуе на Топ Геар, и нивното хејтање каравани :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #199 на: 17 Јуни 2025, 19:57:32 pm »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #200 на: 25 Јуни 2025, 15:51:46 pm »
Денеска обновени и предните гуми. Пред Велигден ги сменив само задните пошто беа оштетени.

Ставени се Michelin Primacy 4 235/40 R19 96W VOL (оптимизирани за Волво). Задните се произведени 4524, предните се произведени 2225. Имам 5000 километри разлика помеѓу нив, али неврмајнд, битно ми беше да ги сменам. Задните морав под итно да ги сменам, пошто за Велигден беа планирани преку 3000 километри пат во краток временски период, и едноставно не ми се ризикуваше.