Автор Тема: 2020 BMW F87 M2 Competition  (Прочитано 58643 пати)

Отсутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
Одг: 2020 BMW F87 M2 Competition
« Одговори #495 на: 17 Јуни 2025, 23:52:10 pm »
Јас во Акрапович се заљубив каков звук вади со Форменторот со 5 цилиндри, директ од фабриа го вадат вака без потреба од афтермаркет средувања…

Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2765
« Одговори #496 на: 19 Јуни 2025, 07:53:21 am »
Ме предомислува едно видео за изборот на заден лонец, иницијално сакав да го спојам средниот од Active Autowerke со заден лонец од истата фирма, ама Акраповичов во комбинација со истиот заден лонец звучи како права редна 6ка:

Zosto ispusta takov zvuk na odzemanje na gas?
Mene toa bi mi smetalo.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1724
« Одговори #497 на: 19 Јуни 2025, 08:29:09 am »
Ме предомислува едно видео за изборот на заден лонец, иницијално сакав да го спојам средниот од Active Autowerke со заден лонец од истата фирма, ама Акраповичов во комбинација со истиот заден лонец звучи како права редна 6ка:

Zosto ispusta takov zvuk na odzemanje na gas?
Mene toa bi mi smetalo.

Overrun :) сепак не е атмо иако звучи така со овој систем.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #498 на: 19 Јуни 2025, 09:44:26 am »
Јас во Акрапович се заљубив каков звук вади со Форменторот со 5 цилиндри, директ од фабриа го вадат вака без потреба од афтермаркет средувања…

Процедурално: Секој 5-ак звучи прекрасно. Слушни само како ржат Волвата со убав Акрапович.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #499 на: 20 Јуни 2025, 09:52:52 am »

Процедурално: Секој 5-ак звучи прекрасно. Слушни само како ржат Волвата со убав Акрапович.

Case in point, дури и Фиат 2.4 дизелот звучи одлично.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #500 на: 24 Јуни 2025, 13:20:52 pm »
Мал апдејт, ништо посебно - ја сменив куглата на шалтерот со таа од M Performance, нема некој ефект на перформанси ама се вклопува убаво со ентериерот и пократка е од фабричката и малку потешка за чудо, па се чувствува некое подобрување во прецизноста на менување. Поучен од менувањето на куглата на Меганот, овој пат искусно со микрофибер крпа ја влечев старата, за да не ме плесне во фаца несакајќи. :)

Остатокот од деловите уште чекам да ги испратат/стигнат. Класика летен период, има доцнење... ама тоа е.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #501 на: 24 Јуни 2025, 14:00:27 pm »
+10hp. So carclub налепница уште 20 добијаш :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #502 на: 24 Јуни 2025, 14:09:01 pm »
Зачудувачки е колку е подобра оваа рачка. Оргиналната ми е ептен неубава. Знам дека циљаат на ретро момент, ама ептен е неубава.

Отсутен Fizzbuzz

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 126
« Одговори #503 на: 24 Јуни 2025, 14:14:47 pm »
Неколку пати имам зборено со различни луѓе, работите во колата со кои што имаме контакт нонстоп ни прават многу разлика.

Мене многу повеќе и се свиѓа М рачкава и иако е само рачка /кугла, мене би ми правела многу разлика во уживањето на возење.
На претходната кола, сошив алкантара на воланот. Што од мерак, што од интересираност да пробам да видам што е како е. Со воланот(пример) си цело време во контакт и прави многу разлика. Меракот е битна работа :)

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #504 на: 24 Јуни 2025, 14:27:52 pm »
Неколку пати имам зборено со различни луѓе, работите во колата со кои што имаме контакт нонстоп ни прават многу разлика.

Мене многу повеќе и се свиѓа М рачкава и иако е само рачка /кугла, мене би ми правела многу разлика во уживањето на возење.
На претходната кола, сошив алкантара на воланот. Што од мерак, што од интересираност да пробам да видам што е како е. Со воланот(пример) си цело време во контакт и прави многу разлика. Меракот е битна работа :)

Зачудувачки е колку е подобра оваа рачка. Оргиналната ми е ептен неубава. Знам дека циљаат на ретро момент, ама ептен е неубава.

Се слагам со 2цата, и мене не ми се свиѓа нешто посебно оригиналната, оваа ми е далеку поубава. Одамна ја мислам само ете други работи цело време добиваа приоритет па конечно си реков нешто внатре да сменам. Ќе биде и алкантара волан, али отом потом.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #505 на: 24 Јуни 2025, 14:42:18 pm »
Алкантара волан не препорачувам. Добро изгледа, на почеток. После некое време, веќе не. Или ќе мораш да ја возиш колата со ракавици.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #506 на: 24 Јуни 2025, 14:59:15 pm »
Алкантара волан не препорачувам. Добро изгледа, на почеток. После некое време, веќе не. Или ќе мораш да ја возиш колата со ракавици.

Обично со ракавици и возам. Не за нешто друго него ми се потат рацете и воопшто не ми е удобно.

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 403
  • Macedonia
« Одговори #507 на: 24 Јуни 2025, 15:53:05 pm »
Проаѓав кај Авицена и те видов паркиран. Го имав видено постов па се испулив во куглата  ;D. Подобро изгледа со новата дефинитивно  ;D

Отсутен Darko_sk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 113
« Одговори #508 на: 24 Јуни 2025, 16:41:13 pm »

Обично со ракавици и возам. Не за нешто друго него ми се потат рацете и воопшто не ми е удобно.

Да се уклучам во муабетов за ракавициве...
И јас сум склетџија и летно време особено надвор од Ск се нервирам кога ми се лепат рацете и сум размишљал за ракавици за надвор од Ск возење ама никад не дошло у приоритети. Верувам и не-алкантара волан повеќе би останал во фабричка состојба кога би било со ракавици возено барем на отворено и летно време.
Што ракавици препорачуваш? Вака нешто? - https://www.maxima.com.mk/moto-oprema/rakavici/rakavici-bez-prsti-lampa

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #509 на: 24 Јуни 2025, 17:39:36 pm »

Да се уклучам во муабетов за ракавициве...
И јас сум склетџија и летно време особено надвор од Ск се нервирам кога ми се лепат рацете и сум размишљал за ракавици за надвор од Ск возење ама никад не дошло у приоритети. Верувам и не-алкантара волан повеќе би останал во фабричка состојба кога би било со ракавици возено барем на отворено и летно време.
Што ракавици препорачуваш? Вака нешто? - https://www.maxima.com.mk/moto-oprema/rakavici/rakavici-bez-prsti-lampa

Јас користам ваков дизајн ама со цели прсти. Сѐ додека е вистинска кожа и перфорирани се за да дише твојата кожа, таман е.