Автор Тема: Патарини - ТАГ уред  (Прочитано 118290 пати)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5452
  • Пиши лаже
Одг: Патарини - ТАГ уред
« Одговори #1110 на: 27 Мај 2026, 10:14:10 am »
Неколку пати уназад се случува да не ме прочита скенерот. Морав да враќам 2м рикверц, па додека враќав му текна да ме прочита. После тоа дури поминав.
Истата случка на 4 пати во 2 дена.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7166
« Одговори #1111 на: 27 Мај 2026, 11:25:06 am »
Првиот пат со нешто над 30 км/ч буквално пред рампа ми отвори.

Псоледниве возења во втора со 25 км/ч е сосема ок.

Така да за да лупнеш некој што куца мкард во мтаг, треба над 40-50 км/ч да возиш.

А ако успевате со 50 км/ч дс поминете а да не се удрите во рампа алал нека ви е.

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 321
« Одговори #1112 на: 27 Мај 2026, 14:00:25 pm »

Така да за да лупнеш некој што куца мкард во мтаг, треба над 40-50 км/ч да возиш.

А ако успевате со 50 км/ч дс поминете а да не се удрите во рампа алал нека ви е.

Интересно толкав ризик за тие 3 секунди додека проаѓаш, дали ќе возиш 50км/ч или 25км/ч, односно ефективно ќе ќариш колку - 2 метри?

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3461
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #1113 на: 27 Мај 2026, 14:17:18 pm »
Купете си автоматик нема да ви е битна брзината на минување. Ова од лично искуство бидејќи порано минував побрзо зошто нејкев да менам пониска брзина па гледав со 3та да поминам.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7166
« Одговори #1114 на: 27 Мај 2026, 17:58:00 pm »

Интересно толкав ризик за тие 3 секунди додека проаѓаш, дали ќе возиш 50км/ч или 25км/ч, односно ефективно ќе ќариш колку - 2 метри?

Јас лично сметам дека 25 км/ч ми е сосем ок брзина со оглед на доцното отворање на рампите.

Затоа муабетите за стрелањето воглавном е преувеличување, бидејки алал им вера на тие ако успевале со 50+ км/ч да поминат а да им отвори рампата без да се до таа близина да се удрат во неа

Ама за да натераме секој да користи таг, не смее да се зголемува бројот на кеш ленти.

2 мтаг, една Мкард и 2 за кеш ленти.

Кој одбива да функционира со поволностите што ги носи технологијата, нека дреме во колона за кеш наплата.
Па валда тој мозок од 1400 грамови ке започнат да го користат за малку од малку размислување.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5452
  • Пиши лаже
« Одговори #1115 на: 27 Мај 2026, 23:00:18 pm »
Да не вртам  уназад, ова тагов што го даваат А1 е истиот како од патарина така? Исто се регистрира и претпоставувам исто може да се користи на Опен Балкан?
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 450
« Одговори #1116 на: 28 Мај 2026, 11:36:07 am »
Да не вртам  уназад, ова тагов што го даваат А1 е истиот како од патарина така? Исто се регистрира и претпоставувам исто може да се користи на Опен Балкан?

Да

Отсутен MihailAstra

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 63
« Одговори #1117 на: 28 Мај 2026, 23:41:47 pm »
Decki edno prasanje za tie shto koristite M-TAG, dali vi e staven na drzacot ili samo so desna raka go krevate gore koga proagjate? Nekako mi nema logika na sofersajbna da lepam pa posle da go vadam bidejki ne patuvam premnogu cesto? Blagodarime

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 317
« Одговори #1118 на: 28 Мај 2026, 23:53:23 pm »
Decki edno prasanje za tie shto koristite M-TAG, dali vi e staven na drzacot ili samo so desna raka go krevate gore koga proagjate? Nekako mi nema logika na sofersajbna da lepam pa posle da go vadam bidejki ne patuvam premnogu cesto? Blagodarime

Држачот си стои залепен на шофершајбна, а тагот во фиока, кога патуваш го ставаш на држачот

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1978
« Одговори #1119 на: 29 Мај 2026, 01:34:48 am »
Нешто не сум во тек, која е причината да не стои цело време тагот во држачот наместо да се вади/става?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7386
« Одговори #1120 на: 29 Мај 2026, 07:44:49 am »
Нешто не сум во тек, која е причината да не стои цело време тагот во држачот наместо да се вади/става?
Зрачи, 5G и сл.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8286
  • Плинаш!!!
« Одговори #1121 на: 29 Мај 2026, 08:29:20 am »
Местото на тагот му е на шофершајбна, никако во рака.

Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11165
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1122 на: 29 Мај 2026, 08:58:26 am »
сум видел дека поминуваат со мотори на таг-лента
еднаш кога бев во шетња со мотор, шанкерот ме праша зошто не сум земал таг и да си поминувам низ таг-лента

таг имам, ама не сум знаел дека може да се користи и со мотор

прашање до моторџиите - каде ви стои тагот кога минувате низ таг-лента?

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #1123 на: 29 Мај 2026, 10:54:44 am »

А зимно време што правиме?
Смрт за батерии е.

Јас имам Galaxy SmartTag2 кое ми стои во колата нон-стоп. И тоа не на шофершајбна, туку на  поскриено/потопло место.
Зимно време батеријата трае трократно помалку отколку во лето, ама е лесно заменлива.

На таговите за кола - мало сутра.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3461
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #1124 на: 29 Мај 2026, 10:56:08 am »
4 години ми стоеше на стакло 24/7 пред да откаже. Што му се потресувате уред од 20 евра е не е 2000 евра