Автор Тема: Патарини - ТАГ уред  (Прочитано 118038 пати)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3461
  • Хюндай Тюсон
Одг: Патарини - ТАГ уред
« Одговори #1095 на: 26 Мај 2026, 19:36:32 pm »
Чисто инфо за некој ако му затреба - поради реновирањето на едната лента (барем засега) во правец Скопје - Миладиновци, се прави гужва доста повеќе од ,,нормалната" гужва после работно време (~ 16 часот).
Фатив преку Петровец (па после се вратив накај Миладиновци/Свети Николе) - имаше 3 коли на 5 ленти во 16:15. Топ.
Не знам колку е разликата во километри, немам проверено. Минатата недела повеќе чекавме на патарината отколку што стигнавме од Водовод (под Кале) до патарината.
Околу 5 км е разлика, а временски е пократко во гужва.... мене одамна ми е стандард процедура тоа за избегнување и на нормалната гужва кај Миладиновци...
Деновиве минував пофренкфетно на миладиновци. Не видов дека нешто се работи или дека има гужви повеќе од нормално. Сите ленти си работеа. Дали дека беше продолжен викенд.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7817
« Одговори #1096 на: 26 Мај 2026, 19:49:25 pm »
Ќе го бараме да се врати м кард во мтаг лента......

Поготово ние што користиме таг.

Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk

Не не, баш фино ке биде, вака барем кога се враќа наназад, ке може барем да види колкумина од позади му ебат мајката, керката и се женско во семејството. Онака само продолжуваа.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2838
« Одговори #1097 на: 26 Мај 2026, 20:08:20 pm »
Дали држачот на грчкиот таг и овој нашиот се компатибилни, односно дали на држач од грчки таг што ми е залепен на шофершајбната може да ставам македонски таг?
Своерачен потпис ;)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30669
    • CARclub.mk
« Одговори #1098 на: 26 Мај 2026, 20:21:44 pm »
Мислам дека да, само не го брцај до крај, малку е тежок за вадење.

(That's what she said.)

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3157
« Одговори #1099 на: 26 Мај 2026, 20:51:27 pm »
Дали држачот на грчкиот таг и овој нашиот се компатибилни, односно дали на држач од грчки таг што ми е залепен на шофершајбната може да ставам македонски таг?

Идентични се. На истот држач ги монтирам во зависност од тоа дали сум тука или кај комшиите.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #1100 на: 26 Мај 2026, 21:20:23 pm »
Тагот од мобилниве оператери можеш со картичка да го поврзеш, не е само припејд.

Сега кога ги дадоа преку нив, штета е да не го користиш.
Еве вчера на Кадрифаково камион се враќаше во рикверц на Мтаг лентата и наместо да го чекам, отидов на Мкард лентата и си поминав без чекање.

Знам дека влечат и од картичка, повеќе мислев дека треба да го дополнувам мКардот специјално за Миладиновци...

На грчкиот ТАГ е одлично што можеш да го искористиш во лентата за кеш т.е го подаваш и го читаат рачно наместо кеш/картичка/телефон.
Ова ми се има случено 2-3 пати кога не ми го прочитал во лентата за ТАГ, па сум се враќал во лента за кеш.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8285
  • Плинаш!!!
« Одговори #1101 на: 26 Мај 2026, 22:42:48 pm »
Да не тврдам, ама ваљда и кај нас може, ама нема кој да им одржи едно предавање на вработените.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7164
« Одговори #1102 на: 27 Мај 2026, 00:36:25 am »

Јас не го ни ставив држачот на шофершајбна, туку ми стои тука кај упаљачот и кога сум на патарина само со рака го земам и до ретровизор го позиционирам, си работи уредно.

Да ми го пече постојано сонце не би сакал. А и повеќе би ми било замарање вади ставај од држач.

Плус и држачот е бел, да беше црн помалку ќе боди во очи

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #1103 на: 27 Мај 2026, 06:30:14 am »
Прашање на време е кога ќе се зденеш у рампа. Залепи го на стакло, не си играј.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7259
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1104 на: 27 Мај 2026, 07:13:40 am »
Шо викате колку време ќе му треба на народот со мкард да научи дека нема да можи да помини во таг лента?  :D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #1105 на: 27 Мај 2026, 07:20:30 am »
Нема да научи.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2838
« Одговори #1106 на: 27 Мај 2026, 07:29:16 am »
Шо викате колку време ќе му треба на народот со мкард да научи дека нема да можи да помини во таг лента?  :D
А не знам што е толку комплицирано да си има посебни ленти за таг и м кард, не видов објаснување зошто нема м кард на некои патарини, освен ако не се случило нешто баш во моментот кога поминувам.
Своерачен потпис ;)

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7259
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1107 на: 27 Мај 2026, 08:23:37 am »
Сакаат, можат.  ;D

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1160
« Одговори #1108 на: 27 Мај 2026, 08:30:33 am »
Не им работи системот, не секогаш го чута тагот и мора или со картичка да се пројде или рикверц во друга лента и тука настанува гужва. Сега кога ке блокираат картички ке бидне интересно.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7817
« Одговори #1109 на: 27 Мај 2026, 09:21:16 am »
Прашање на време е кога ќе се зденеш у рампа. Залепи го на стакло, не си играј.

И на стакло, доцна отвара. Српските се идеално позиционирани, скоро со 40км/h можеш да поминеш. Нашиве отвараат ептен доцна, скоро па мора да застанеш. Претпоставувам дека една од работите е позицијата на читачот, и колку позади е рампата. Српскиве патарини делуваат дека се подолги, па дур да дојдеш до рампата, веќе е крената.