Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1863861 пати)

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5261
  • The Spartan General
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #9510 на: 14 Август 2026, 09:20:54 am »
Jas si znam od dete na selo deka obuvki ne se ostavaat na nisko/nadvor na dofat do zivotinki tuku si gi sobiras za da ne proodat (dali na pole, dali u dvor pred kukja). A ovie kako svetski patnici toa ne go nauclie....
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6401
« Одговори #9511 на: 14 Август 2026, 10:01:52 am »
I dunno Rick, дека не се оставаат не се остават, дека цел цел свет го манаа со џипот и тоочно овде им ги мана животиња....
И јас оставам цело време, под кола пред шатор оставам, не ми снемало сеуште. На бавча кога ќе ги заборавам знае песот да мани една влечка и да ја барам недели., Ама и тоа е дека не сум таму не спијам/галамам до нив, не иди туку така животиња.
Ама тоа дека 4(четири) парчиња ќе ги земи едно по едно некоја животиња и дека нема барем 2 од нив да најдиш расфрлани околу тебе нема грешка, мало морген,  освен со свинска маст ако си ги мачкале ноѕете :)
Се поштује опортунистички лоповлук тука од стално, шо од црева од хидранти  од сопствени згради за да си ја вади нивата шо од фирми инвентар итн :)
Вероватно местото е место за Клец, гарантирам некој дека го фрлил кондомот од средната нога и се почасти и тој и девојката други кондоми за на ноѕе при видена прилика.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22367
« Одговори #9512 на: 14 Август 2026, 10:17:38 am »
Крадец влегува низ прозор од кујна да ограби стан.... и гледа на фрижидерот украс магнет од Дојран.

Им оставил 500ка и си заминал.

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5261
  • The Spartan General
« Одговори #9513 на: 14 Август 2026, 11:20:30 am »
I dunno Rick, дека не се оставаат не се остават, дека цел цел свет го манаа со џипот и тоочно овде им ги мана животиња....
И јас оставам цело време, под кола пред шатор оставам, не ми снемало сеуште. На бавча кога ќе ги заборавам знае песот да мани една влечка и да ја барам недели., Ама и тоа е дека не сум таму не спијам/галамам до нив, не иди туку така животиња.
Ама тоа дека 4(четири) парчиња ќе ги земи едно по едно некоја животиња и дека нема барем 2 од нив да најдиш расфрлани околу тебе нема грешка, мало морген,  освен со свинска маст ако си ги мачкале ноѕете :)
Се поштује опортунистички лоповлук тука од стално, шо од црева од хидранти  од сопствени згради за да си ја вади нивата шо од фирми инвентар итн :)
Вероватно местото е место за Клец, гарантирам некој дека го фрлил кондомот од средната нога и се почасти и тој и девојката други кондоми за на ноѕе при видена прилика.

Celosno se soglasuvam i so tvoeto mislenje. Jas samo kazuvam moe iskustvo.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2942
« Одговори #9514 на: 14 Август 2026, 14:24:48 pm »
Сепак повторно Мармарас (3 ноќевања) и едно во Ормос Панагиас.

Имам две прашања:
- кое време да се биде на граница во работен ден на одење натаму? Јас мислам некаде околу 4-5 сабајле.
- бидејќи морам да се враќам во недела (следната недела/викенд), кое време да темпирам? Претпоставувам после 7-8 вечерта... Баш заради гужвите сакав да се враќам во понеделник, ама поради X причини - не бива.

Отсутен mac_mk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 117
« Одговори #9515 на: 14 Август 2026, 15:00:48 pm »
Сепак повторно Мармарас (3 ноќевања) и едно во Ормос Панагиас.

Имам две прашања:
- кое време да се биде на граница во работен ден на одење натаму? Јас мислам некаде околу 4-5 сабајле.
- бидејќи морам да се враќам во недела (следната недела/викенд), кое време да темпирам? Претпоставувам после 7-8 вечерта... Баш заради гужвите сакав да се враќам во понеделник, ама поради X причини - не бива.
Ако имаш опција преку Бугарија 100 пати подобро, може ќе имаш плус километри за возење ама бар нема заглавиш у гужва на граница и околу Солун. Враќање у недела од краците е секогаш предизвик, се дешавало да има километарски колони накај Солун.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #9516 на: 14 Август 2026, 15:10:14 pm »
А не, јас одам преку Полигирос - Терми - Панорама - Кукуш, па или право за Дојран или лево за Поликастро, па Евзони.

Го избегнувам Солун секако, најмногу ми е за граница...
Преку Бугарија не ми е опција. Радо би фатил преку Лерин - Битола отколку од таму.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15253
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #9517 на: 14 Август 2026, 16:57:42 pm »
Неделата 09.08 тргнав од Неос М. во 11ч за Битола,само на Полимилос патарина ме фати гужва 15 минути,ниту Солун на обиколница ниту на граница Меџитлија.

Препорака за  Cavo Azure плажата,друго ништо не ми се допадна комплетно.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #9518 на: 14 Август 2026, 18:53:04 pm »
Неделата 09.08 тргнав од Неос М. во 11ч за Битола,само на Полимилос патарина ме фати гужва 15 минути,ниту Солун на обиколница ниту на граница Меџитлија.

Препорака за  Cavo Azure плажата,друго ништо не ми се допадна комплетно.

Ее Cavo Azure го немаше лани, бевме со обично чадорче и рогозини, малку погоре од оној Ammoa хотелот.
Топ беше и водата и плажата. Ја и душек за вода си земав, се утепав лежајќи.

Имам запишано сега да отидам пак, сакав баш да видам како е бич-барот.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15253
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #9519 на: 14 Август 2026, 19:31:02 pm »
Најдобра плажа од сите што бев и најдобар бич бар.
Фенси и на "нивоу" бич вар,лежалките црна боја даваат + 10 степени али се друго е ок и подовро од другите места.
Прв ред лежалки 20е плус конзумација од најмалку 120е
Втор ред исто 20е плус конзумација од најмалку 80е итн. за редовите на назад.
Бев и на Синалоа бич бар ок услуга и нијанса поевтино од Каво али плажата поточно водата полна со карпи...Влегуваш на 2м од брег те покрива,одиш понатаму има карпа каде што тие до половона водата, малку потаму те покрива х2,одиш уште малку потаму пак имаш карпа каде ти е до колена,додека на Каво ем е нљјдобра боја,ем е најплитко и нај линеарно влегувањето во вода,дури и за со мали деца е доста плитко.
Торони беше ок плажа Монте Кристо бич бар ,се си беше во најдобар ред.🙂
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 333
« Одговори #9520 на: 14 Август 2026, 20:32:54 pm »
Јас за Илинден во најголемите гужви преку Битола фатив, за 6 саати бев до Неа Каликратија од Скопје, онака баш лагано возење со две паузи вкупно 45мин, на Богородица се чекаше 4 саати.