Автор Тема: Патарини - ТАГ уред  (Прочитано 52202 пати)

Отсутен razormk

• Почетник
  • *
  • Пораки: 26
Одг: Патарини - ТАГ уред
« Одговори #750 на: 12 Август 2025, 13:21:23 pm »
Да му се сневиди, нема шанси до толку погрешно да прочитам. И да имам дислексија па до толку... Инаку беше испринтан обичен лист на кабина на патарината кај Велес или Катланово не се сеќавам точно која од нив према Скопје. Ваљда не се зеза некој да им закачи такво нешто на кабината. Ако поминам пак баш ќе заприметам да кажам за сигурно, освен ако некој друг не помине и забележи пред мене.

Се надевам дека грешам.

Грешно си разбрал.
Надополнувањето е зголемено од 300 на 500ден за Мкард и од 500 на 1000 за мтаг.

Цената на уредите е иста.
Цитат
ИЗМЕНИ
– Минимален износ за дополнување на смарт-картичка: зголемен на 500 денари (претходно 300 денари).
– Цена на електронски уред МТАГ: намалена од 1.200 на 1.000 денари.
– Минимално дополнување за МТАГ: зголемено на 1.000 денари (претходно 300 денари).
– Попусти за електронско плаќање: Рок за плаќање на издадена казна (билет): продолжен од 24 на 48 часа.
– 2% попуст за корисниците на смарт-картички.
– 3% попуст за корисниците на МТАГ, пресметани при секое поминување на патарина.
– Поголема достапност на уредите МТАГ: ќе може да се купуваат и дополнуваат на повеќе продажни места преку надворешни дистрибутери.

Има ли датум на измена ова од кога е?

Пред 3 месеци најавија на вести

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #751 на: 12 Август 2025, 16:13:34 pm »
Фала на инфо. Споро иде работава тогаш, кај мене сеуште нема ништо и сигурно нема да стигне пред да идам на одмор.
Сам да се цитирам :)
Вчера ми стигна мејл со документи за потпишување, па да им ги пратам назад. Иако вчера се вратив од одмор, ќе ја истерам процедурава до крај, ќе се најде за следно идење во Грција со кола.
Отприлика месец дена од аплицирање до добивање документи за потпис, плус ќе видам уште колку време ќе треба за достава на тагот.
Денеска добив мејл од грците дека ги добиле моите потпишани документи, пратени на мејл и дека го пратиле тагот на мојата адреса. Ќе пишам чим стигне тука.

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #752 на: 12 Август 2025, 16:18:38 pm »
Zavcera mi ja napadnaa kartickata (15 transakcii od 19.99 USD za dve tri minuti ) so koja posledni transkakcii mi se internet kupuvanje nadoplnuvanje na TAG kaj nas i vo Grcija.
Moze da e samo koincidencija u mozebi protekla informacija od nekoe prethodno internet kupuvanje.
Sepak da pisam.

Kako i da e, sega gi namaliv limitite za internet kupuvanje na nula!
Ke aktiviram limit pred kupuvanje i ke stavam pak na nula po kupuvanje.
Dosadno, ama podobro od 15 transakcii od 19.99 USD za dve minuti. Telefonot zbesna od poraki, interveniravme trojca i za 3 minuti spustiv limit na nula i blokirav VISA kartickata.

Interesno e sto kupuvale na Apple store, kako mozat taka da dojdat do parite ili i porakite im se rezirani?
Otkako blokirav probale da kupat hrana vo indija.
Nema veze toa kuznae od kaj e breachot. Mene me strugnaa na kartica koja ja koristev vo amerika pred 6 meseci....

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 258
« Одговори #753 на: 14 Август 2025, 15:12:09 pm »
Регистрирал некој грчки таг скоро, никако да стигне потврда на мејл

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #754 на: 18 Август 2025, 23:05:55 pm »
@Simo - Carrier159 

Српскиот таг го регистрирав и за Македонија и за Хрватска.
Така да го тестирав,работи одлично и низ Мк и низ Хр,делот од Батровци од патарината кај Загреб немав никаков проблем.
Патарината после Загреб према Марибор,таму е друг концесионер(Аутопут Загреб-Мацељ азм или нешто слично пишеше на тикетот) си го платив со картичка,6,70€.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #755 на: 19 Август 2025, 09:55:56 am »
Стигна грчкиот таг по пошта во Германија во саботата, на 16.08. Процедурата почната на 30.06.

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 258
« Одговори #756 на: 28 Август 2025, 21:00:24 pm »
М таг во МК моментално нема да најдеш, НЕМА!! Здравје од септември. Кога ќе купуваш таг во мк не треба ништо да пополнуваш.
Неможам да тврдам ама мислам дека нема да се збунат двата тага ако се поставени на шофершајбна бидејки би требало да имаат различна фрекфенција.
 Додека српскиот и македонскиот се на иста фрекфенција.

Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk

Српскиот и македонскиот се на иста фрекфенција грчкиот на друга, како ќе го реализираат србиве муабетот дека нивниот таг ќе се користи и на грчките патарини

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #757 на: 28 Август 2025, 22:57:53 pm »
Точно ли е ова, од Скопје до Белград 18€ патарини?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #758 на: 28 Август 2025, 23:21:01 pm »

https://www.putevi-srbije.rs/index.php/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B5

Прешево Бееоград 17е, + Скопје Табановце уште 2 евра мислам, околу 19 евра. 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
« Одговори #759 на: 29 Август 2025, 07:06:08 am »
Прешево Београд е 1790 динари

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #760 на: 30 Август 2025, 07:51:03 am »
Дали таговите, грчки и српски, се регистрираат по таблица или може да се пренесат и на друго возило?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #761 на: 30 Август 2025, 08:05:31 am »
Српскиот е регистриран со таблицата,дали можи да се смени не сум разгледувал за таква опција.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #762 на: 30 Август 2025, 08:06:40 am »
Српскиот е регистриран со таблицата,дали можи да се смени не сум разгледувал за таква опција.
Исто и за грчкиот, кога правев апликација ме праша за  таблички. Не сум проверил, ама верувам дека може да се смени.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #763 на: 30 Август 2025, 13:30:01 pm »
Јас сега прв пат го пробав грчкиот, каков благодет леле мајко. какви гужви пропуштив тоа беше чудо

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #764 на: 30 Август 2025, 16:07:43 pm »
Нашиов ТАГ работи кај Србите така? Имаше некаде во темава, ама не успеав да најдам, се за кај Грците се пишува у скоро време. :D
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that