Автор Тема: Патарини - ТАГ уред  (Прочитано 52246 пати)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
Одг: Патарини - ТАГ уред
« Одговори #780 на: 01 Септември 2025, 14:34:17 pm »
Треба по едно пиво сите да пуштите што порачавте грчки таг  :)

Имаш од мене грч ладно точено!
И од мене!
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2468
« Одговори #781 на: 01 Септември 2025, 15:00:46 pm »
Ја бев у шок кога го пробав првпат (2023) кон Атина. Не од самиот ТАГ, туку колку заштедив временски. Мислам дека комотно 40 минути до 1 час чекање по патарините, и тоа само возејќи натаму.
Назад заштедив минимум час и пол, се враќавме сите преку Ламиа - Трикала - Метеори - Гревена - Богородица, поради поплавите во Волос што беа, целиот сообраќај од Атина кон Солун (и обратно) одеше овде.

« Последно менување: 01 Септември 2025, 16:52:44 pm balanar »

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #782 на: 01 Септември 2025, 15:03:07 pm »
Дали таговите, грчки и српски, се регистрираат по таблица или може да се пренесат и на друго возило?

Српскиот не се регистрира по таблица и може да се пренесе на друго возило.
Гршкиот се регистрира по таблица и не може да се пренесе, треба да се најави дека друго возило ќе го користи за да се смени системски.

Баш другарка беше од Грција, рече дека еден таг шо шетаат на двете возила, ќе препрашам убаво дали нешто менувале

Можеби може да поминат повеќе возила со тагот, ама можно е да си направат проблем.

Јас прашав директно на EGNATIA ODOS CS и ми препрати ја документи да поптпишам и да им вратам.
Претходното возило го избришаа и го внесоа новото и тоа стои сега во систем.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #783 на: 01 Септември 2025, 19:32:28 pm »
Јас на Евзони вчера добри 40мин уштедив ради ТАГот.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #784 на: 01 Септември 2025, 20:53:38 pm »
Јас на Евзони вчера добри 40мин уштедив ради ТАГот.

А за кон Грција бе, дебилите ставање лентата за таг на средина?! Џабе таг кога треба да чекаш пак додека се раздвои колоната на лева и скроз десна кабина, за ти со таг на средина да поминеш...

Немам таг ама ме изнервира ;D

Отсутен mac_mk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 85
« Одговори #785 на: 01 Септември 2025, 22:56:44 pm »
Кога има огромна гужва тагот не помага многу, пошто ти воопшто и не ја гледаш патарината а камоли да стигнеш до лентата за таг. Чекаш скоро исто како и сите други, може ќе поминеш 5 минути побрзо од некој до тебе што ќе плати со кеш, посебно ако се погоди на некој да не му се отвори рампата во лентата за таг па мора да се враќа назад.

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
« Одговори #786 на: 06 Септември 2025, 23:27:20 pm »
Стигнати се м-таговите, за некој ден треба веќе да ги има по патарините и најверојатно и по други места како што спомнаа од јпдп.

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 355
« Одговори #787 на: 07 Септември 2025, 22:38:56 pm »
Јебали не тагови, 2 пати од 4 не ми отвори ни мене, ни на тие позади мене на едно патување. На скроз празна лента со возење под 30. Дали воопшто има некој на патарина што следи дали системот е во функција или онака на среќа, ако работи ок, ако не пак ок.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #788 на: 09 Септември 2025, 09:25:55 am »
јас до сега не сум имал проблем со тагот ни кај нас ни во Србија
ама ова станува редовна пракса

се збуни Пасатот малку, па се враќаше рикверц

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4018
« Одговори #789 на: 09 Септември 2025, 09:42:43 am »
Само Мкард досега мислам немало проблем. 😀
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1997
« Одговори #790 на: 09 Септември 2025, 09:49:15 am »
Само Мкард досега мислам немало проблем. 😀
Има хаха кога ке го смешаш со верна картицата и ке го пцуеш мкард дека не работи и враќаш назад хаха

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #791 на: 09 Септември 2025, 10:45:09 am »
Во 3 години колку што го имам тагот и 500+ минувања досега сум имал проблем 2 пати. Еднаш кога еден стоеше и јас се доближив па со мојот таг отчита а тој излезе. Поучен од тоа веќе ако има некој застанат јас стојам поназад 10тина метри.
И втор пат кога не сакаше да отвори и јас стоев па се деси истата ситуација дојде некој од позади и мене ми отвори претпоставувам од неговиот таг.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #792 на: 09 Септември 2025, 12:15:20 pm »
На сопругата ѝ тресна м-таг рампа на шофершајбна на Петровец, откако ја отчитал системот, моторџија од позади, си нагазил и прошол пред неа, го регистрирал како поминато возило и рампата почнала да се спушта, точно врз шофершајбна на T-ROC-от. Среќа без големи последици и гребаници.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 258
« Одговори #793 на: 13 Септември 2025, 10:02:17 am »
На српскиот таг дали има ограничување за минимална дополна како на нашиов што е 1000ден.

Отсутен avanturistMK

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #794 на: 14 Септември 2025, 16:09:26 pm »
Дечки ај мала помош околу регистрација на српскиот МТЕЛ таг кој до скоро се продаваше во МТЕЛ кај нас.
Не сака никако да проработи на нашиве ТАГ рампи, не дава никаков звук при обид да поминување на соодветната лента,  а по патариниве не знаат прва работа за да помогнат.
Одлично сум технички едуциран, но очигледно ми промакнува некоја аномалија во нивната логика на регистрација. На страна што никаде нема целосни упатства за негова регистрација...

На кусо:
1.Направив успешна регистрација на https://mtel-mk.com/login со број на договор и останато што доаѓа со тагот.
2.Поврзав и активирав/верификував картица на истиот сајт за Македонија
3. Сајтот https://toll4all.com/login не дозволува лог-ин со податоците од https://mtel-mk.com/login и ме пренасочува кон https://mtel-mk.com/login со пораката „Кориснички портал за овај налог се налази на овом линку.“ Тој линк е првобитниот сајт за регистрација каде што додадов и верификував картица за Македонија (https://mtel-mk.com/login)
4. При обид за регистрација на https://toll4all.com/mk/tag-registracija дава порака - “Веќе постои корисник со иста електронска пошта. Најавете се со Вашиот налог тука'' (https://toll4all.com/login)
и пак во круг.... ко кого ј... тука?

Што пропуштам?