Автор Тема: Патарини - ТАГ уред  (Прочитано 51996 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
Одг: Патарини - ТАГ уред
« Одговори #795 на: 14 Септември 2025, 16:48:29 pm »
Кај мене тагот е набавен од AMSS и исто така toll4all ме фрла на нивниот портал (уствари истата апликација е веројатно, само различен брендинг на сајтот).
И сите манипулации со регистрации и начини за плаќање ги терам преку AMSS порталот.

Веројатно под делот „Србија“ треба прво да го регистрираш:

А после да го додадеш во „Македонија“ делот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен avanturistMK

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #796 на: 14 Септември 2025, 17:07:03 pm »
Регистиран е за двете држави Србија и Македонија. И пак ниедна рампа не го чита во Мк.
Отидов да таму да потврдам дека и батеријата му е добра (и покрај тоа што ми го заменија во МТЕЛ по раправии)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20210
« Одговори #797 на: 14 Септември 2025, 20:47:47 pm »
Стигнаа тагови?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
« Одговори #798 на: 14 Септември 2025, 21:24:45 pm »
Стигнаа...

Отсутен avanturistMK

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #799 на: 14 Септември 2025, 21:43:27 pm »
Регистрирал некој МТЕЛ таг и да му работи во скоро време?

Или осуден сум да купам припејд МК таг сега кога конечно им "стигнале" на отпишаниве?

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 258
« Одговори #800 на: 14 Септември 2025, 21:55:08 pm »
Кај мене тагот е набавен од AMSS и исто така toll4all ме фрла на нивниот портал (уствари истата апликација е веројатно, само различен брендинг на сајтот).
И сите манипулации со регистрации и начини за плаќање ги терам преку AMSS порталот.

Веројатно под делот „Србија“ треба прво да го регистрираш:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

А после да го додадеш во „Македонија“ делот.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Во Македонија функционира како поспејд или припејд?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #801 на: 14 Септември 2025, 21:58:09 pm »
Мојов ТАГ е постпејд.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен stefan155

• Почетник
  • *
  • Пораки: 12
« Одговори #802 на: 14 Септември 2025, 22:22:04 pm »
А македонскиот таг не ли е постпејд?

Купив  еден пред 6 дена, ставив 1000 ден, па веднаш го регистрирав на tall4all и го поврзав со платежна картичка. Не бев сигурен дали во МК ќе биде поврзан со картичката, па се јавив во ЈПДП. Операторот кажа дека системот ќе влече пари од картичката по потрошувањето на припејдот.

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 355
« Одговори #803 на: 15 Септември 2025, 12:16:29 pm »

Купив  еден пред 6 дена, ставив 1000 ден, па веднаш го регистрирав на tall4all и го поврзав со платежна картичка. Не бев сигурен дали во МК ќе биде поврзан со картичката, па се јавив во ЈПДП. Операторот кажа дека системот ќе влече пари од картичката по потрошувањето на припејдот.

Македонскиот до сега беше само припејд, а како постпејд работи во Србија (западен балкан). Е сега, еднаш имав заборавено да ставам пари и одам на кеш наплата, ама втората од десно кај што има читач за м-таг и ми го прочита тагот со тоа што состојбата ми беше -17 денари. Значи одиш во минус и после кога ќе ставиш пари го покриваш минусот. Е сега не знам дали може така ако си на 0 МКД, дека кај мене во тоа време имаше некои 50-60 денари.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #804 на: 16 Септември 2025, 10:35:58 am »

Би те замолил да пробаш дали работи влечењето од картичка кога ќе снема припејд пари.

Отсутен Abertzale

• Почетник
  • *
  • Пораки: 17
« Одговори #805 на: 21 Септември 2025, 17:25:37 pm »
Конечно купив МТАГ и си работи добро. На патарина во Желино ми рекоа зимај додека има :-)
Го регистрирав и на Toll4All и таму на интерфејсот гледам дека ја има само Србија. Значи македонските тагови важат само во Македонија и Србија?

Отсутен stefan155

• Почетник
  • *
  • Пораки: 12
« Одговори #806 на: 22 Септември 2025, 11:31:05 am »

Би те замолил да пробаш дали работи влечењето од картичка кога ќе снема припејд пари.
Тоа ми е планот. Ќе споделам. За месец дена отприлика додека да го дотрошам припејдот.

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 258
« Одговори #807 на: 22 Септември 2025, 15:58:56 pm »
Има ли некој српски таг да сподели дали влече од картичка и кај нас или мора припејд.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #808 на: 22 Септември 2025, 16:21:39 pm »
Српскиот таг влече од картичка и за Србија и за нас. Имаш тука на темата.
Симо купил таг од АМСС (одма десно коа ќе пројдеш граница) и на теткичката и викаш да ти го регистрира за постпејд (нивниот српски). Скенираш код и те води во целосна регистрација. 
Се купува у динари, имаш менуваница у наредниот шалтер, околу 18 евриќа.

Инаку, за проаѓањата со М-кард на места со за М-таг почнаа и портали да пишујат. Се надевам дека ЈПДП ќе се освестат и ќе ги остават крајните десни (уште подобро леви ама треба да премонтираат скенери) само за возила со таг.

https://www.fakulteti.mk/news/22092025/docnenje-namesto-privilegija-vozachi-so-m-tag-mora-da-chekaat-na-brza-lenta-na-patarina-zashto-na-nea-se-plakja-i-so-kartichka

Отсутен flashgordon007

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 129
« Одговори #809 на: 22 Септември 2025, 17:39:46 pm »
Српскиот таг влече од картичка и за Србија и за нас. Имаш тука на темата.
Симо купил таг од АМСС (одма десно коа ќе пројдеш граница) и на теткичката и викаш да ти го регистрира за постпејд (нивниот српски). Скенираш код и те води во целосна регистрација. 
Се купува у динари, имаш менуваница у наредниот шалтер, околу 18 евриќа.

Потврдувам дека е 100% точна информацијата. Понатамошната регистрација е нешто изменета од времето кога јас го купив, ама пари однапред никаде не давам, во ниту една од четирите земји во кои може да се користи српскиот таг.