Автор Тема: Патарини - ТАГ уред  (Прочитано 52223 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Патарини - ТАГ уред
« Одговори #690 на: 14 Јули 2025, 11:22:10 am »
Зошто некој би земал мКард ако лентата воопшто ја нема во голем дел од времето?

За да не плаќаш со кеш и побрзо оди него со банкарска картичка.
Плус 0-100ка можиш да си мериш на секое.  ;D

Јас го знам ова, мислам дека земав мКард некој ден откако се воведе воопшто.

Ама ова што го пиша - не го разбираат голем дел од луѓето и не ни помислуваат на мКард / мТаг (посебно па за ова бидејќи се плаќа).

Седете си мирни, на толку мал процент на луѓе со тагови и пак проблеми се прават,
а замислете 50% од сообраќајот таг да има, ќе почниме на кеш да одиме за побрзо.

Убо е вака, народот од банкомат уште пари не знае да извади, вие таг ќе му продавате.  :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #691 на: 14 Јули 2025, 11:43:59 am »
Плаќање со картичка трае значително подолго во однос на кликањето мкард. Плус, као што затупеа банкиве со барање пин на рандом-бројка-на-трансакции, се случува да почне „бара пин, пробав два пати“ муабетот. И трае.

На патарина никогаш не ми побарало пин, дури и со картичка што немаше бесконтактно плаќање.

3 пати у прошлава недела. Имам Мкард, ама кога сум со демо возила, плаќам патарини за да имам сметки.

Отсутен flashgordon007

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 129
« Одговори #692 на: 14 Јули 2025, 12:40:18 pm »
Дали идејата на toll4all е да дојдеме до состојба каде сите тагови ќе важат во сите држави?

Идејата за toll4all, претходно Отворен балкан енп, е србите да имаат еден таг уред (уредот на нивната држава) со кој ќе одат во германија на работа и во грција (и некогаш во иднина во Црна Гора) на одмор.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #693 на: 14 Јули 2025, 12:43:48 pm »
Плаќање со картичка трае значително подолго во однос на кликањето мкард. Плус, као што затупеа банкиве со барање пин на рандом-бројка-на-трансакции, се случува да почне „бара пин, пробав два пати“ муабетот. И трае.

На патарина никогаш не ми побарало пин, дури и со картичка што немаше бесконтактно плаќање.

3 пати у прошлава недела. Имам Мкард, ама кога сум со демо возила, плаќам патарини за да имам сметки.

Имаш сметки и со Мкард. Оди на сајтот на јави патишита, логирај се и ќе си ги извадиш сите поминувања.

Отсутен shelby

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 100
« Одговори #694 на: 14 Јули 2025, 16:36:13 pm »
Забележувам доста коли со М-Таг не им „фаќа“ од прва - па идат напред-назад додека не упали.

Дали сте имале проблем со нечитање на уредот? Или се работи за влегување со несоодветна брзина?

Отсутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #695 на: 14 Јули 2025, 16:48:38 pm »
@shelby последните 100+ поминувања сум немал проблеми со читање на тагот, освен еднаш кога МК тагот останал во фиока, а грчкиот на стакло :)

На почеток знаеше да има такви проблеми, затоа од старт секогаш имав и Мкард со мене, случајно ако не го регистрираше тагот, ја отворав рампата со Мкард.
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #696 на: 16 Јули 2025, 01:24:27 am »
Дечки што е фората со постпејд само за правни лица со српскиов таг?

https://www.putevi-srbije.rs/index.php/postpaid-cir

Има некој од вас, физичко лице, регистрирано постпејд со баш овие уреди? Може и искуство со припејд, кој какво има.

Имам кој да ми донесе, само дали ќе биде џабе, дали ќе можамда си регистрирам своја македонска кола, таблица, картичка со него.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #697 на: 16 Јули 2025, 05:31:02 am »
Postpaid opcijata e za pravni lica odnosno vozish i na kraj na mesec faktura na pravno  lice stignuva.

Nacinot na plakanje e za pravni lica, Tag moze da ima sekoj

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #698 на: 16 Јули 2025, 06:29:43 am »
Таговите треба да ги даваат бесплатно во КАМ или Стокомак на каса или за посигурно во секоја кладилница. За да биде 100% булетпруф имплементацијата на Тагот, може да го даваат кај боксовите што ги маваат пред Бисер или низ Охрид.
Си сака македонецот да земе нешто гага, келепур, да го заебе системот, да има 3-4 тагови во фиока дома. Само така може да го решиме пробемот.

Може да се стави и лимитед верзија некоја со лого од партија или икона нешто, да биде специјален тагот. Да има ексклузивитет, да биде осветен.
Многу убаво срочено, генијално.

Ова со партиско лого е одлична идеја, ќе предложам вечер, може да ги делиме наместо пенкала и упаљачи, таман се ближат избори.

Не е лошо и една серија да се извади со Х наместо освеживач на ретровизор.

А овие со икона да се продаваат со свеќите пред црква.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #699 на: 16 Јули 2025, 08:05:56 am »
Со вреско календарче, поклон мкард со богоројца. И со футроличка со јаженце за на ретровизор да ти виси, само потегнеш и титнеш!

Edit: leeleee GPT nailed it !!

« Последно менување: 16 Јули 2025, 08:16:55 am Simo - Carrier159 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #700 на: 16 Јули 2025, 08:42:52 am »
Спаковано во кесенце со димензии на здравствена легитимација

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3999
« Одговори #701 на: 16 Јули 2025, 08:45:15 am »
Таговите треба да ги даваат бесплатно во КАМ или Стокомак на каса или за посигурно во секоја кладилница. За да биде 100% булетпруф имплементацијата на Тагот, може да го даваат кај боксовите што ги маваат пред Бисер или низ Охрид.
Си сака македонецот да земе нешто гага, келепур, да го заебе системот, да има 3-4 тагови во фиока дома. Само така може да го решиме пробемот.

Може да се стави и лимитед верзија некоја со лого од партија или икона нешто, да биде специјален тагот. Да има ексклузивитет, да биде осветен.

Мојот (нашиот) проблем не е предмет на рашавање. Ако имаме толку лесно безготвинско плаќање, каде ќе ни оди локалната „самоуправа“, а? Во моментов тоа што се решава е како да се отежни употребата на Таг, МКард и плаќање со картичка.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1724
« Одговори #702 на: 16 Јули 2025, 08:51:53 am »
Со вреско календарче, поклон мкард со богоројца. И со футроличка со јаженце за на ретровизор да ти виси, само потегнеш и титнеш!

Edit: leeleee GPT nailed it !!

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

За ова поштувам користење ГПТ, а не за реферати

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #703 на: 18 Јули 2025, 15:54:44 pm »
Кој сака нека честита!:

Сеа нема да ме пцујат другите м-тагџии што со м-кард кочев ленти, праев застои.
Осавременили смо се!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #704 на: 18 Јули 2025, 16:18:12 pm »
Кога ќе имаш време објасни го сетапот, јас не најдов како се надополнува ова чудо онлајн, имаа пишано дека само во партнер продавници.