Ќе видам на враќање дали ќе ме приберат "под сенка".
@ficomk Петок сабајле извадив преку официјалните нивни страници и платив со кредитната картичка(таа опција ми ја извади прва таа ја одбрав) еднодневна вињета со бажност за Саботата.
Тргнав Петок после пладне и по пат проверив дали ми е активирана вињетата пошо не добив повратен меил и потврда иако кога плаќав излезе дека трансакцијата е успешно завршена,дури и потврдив на е-банкингот.
Исто проверов о за Маџарска исѕо не беше активирана.
А сега проверувам немаат ни наплатено иако како шо кажав излезе дека успешно е извршено.
Среќа невестата ме подсети инаку јас ниту ќе проверев ниту ништо,мислејќи дека е завршена работата и дека знаат по ден,два,три да тргнат пари од кредитната.
Па после ќе ме казнеа за немање вињета,па ќе требаше да се објаснуваме на долго и широко,па изводи од банка,па на крај не знам што ќе беше.
Наравоучение,чим вадите е-вињета(едно дневна и 10 дневна) за тие две држави,гледајте одма да ви имаат наплатен пошо само во тој случај е активирана.
Истотака не е лошо да се провери е вињетата дали е активна за да не мора после да се докажувате пошо со тие говеда нема разбирање.