Автор Тема: Патарини - ТАГ уред  (Прочитано 147029 пати)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5480
  • Пиши лаже
Одг: Патарини - ТАГ уред
« Одговори #1245 на: 31 Јули 2026, 20:52:26 pm »
Прееска на Петровец заглавив и јас, тагот не сакаше да ме прочита никако. 5,6 пати се враќв и едвај. Наоѓа категорија и толку.
Во меѓувреме минеа коли, мене не сакаше.

До сега не сум имал ваков проблем.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1454
« Одговори #1246 на: 31 Јули 2026, 21:37:37 pm »
Не знам што беше хаос страшен, се враќаат рикверц од таг глават на мкард и таму глават една госпожа со мерцедес директно од таг у кеш ми ја блокира попречно мкард, лентата чека овие на кеш да ја пуштат овој првиот на кард се симна од кола отиде на шалтер да плати овој зад него а пред мене почна да пизди да се враќа назад па после се прошверца со него 🤣

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9224
  • Пичлеме
« Одговори #1247 на: 31 Јули 2026, 22:05:00 pm »
Јас периодов низ државава сум на затуцаната, немодерна опција, кеш :)
Нема утка, 100% поминвам, а и ми се погодило најмалку гужва да има, никој да не се враќа назад :)

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #1248 на: 31 Јули 2026, 22:35:43 pm »
За Петровец е лесно, ако гледаш дека е хаос и не се знае кој јаде, кој плаќа, десно кон Петровец и по стариот пат.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7869
« Одговори #1249 на: 31 Јули 2026, 23:14:35 pm »
Последните 4 поминувања на Кумановската патарина се право патешествие дури и со МТаг. Лик се набутал со М картичка у МТаг лента, зашто не му се чека со 4 возила у М Кард лента, а по него си вози шлепер кој уредно си има МТаг. Нормално, мисиров сфаќа дека нема да испадне најпаметен, и да помине со М Кард у МТаг, па изглегува од лента, зашто накај Куманово, МТаг лентата е широка, има простор две возила парелелно да влезат. Шлеперов што веќе влегол на рампа, не сака да го прочита системот, па свири на вработените да му отворат. Ваљда не знае дека треба да се врати назад до влезот на рампата, и да тргне напред. Овој мисиров што ја направи цела збрка, не сака да иде назад во лентата за МКард, и се обидува да се протне. Ај да беше некоја странска регистрација, мисиров со SK.

Ние сме ти за на филм. Треба на вработените на патарина стапови да им дадат, па како во Индија. Ке научат за 24 часа.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8359
  • Плинаш!!!
« Одговори #1250 на: 01 Август 2026, 00:07:28 am »
За петровец а поготово за романовце треба документарец да се сними. Доволно е човек 15 минути да застане на романовце и да го види паметот на народот. Такви бисери има што едноставно не се објаснува.

Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7633
« Одговори #1251 на: 01 Август 2026, 00:29:29 am »
Последните 4 поминувања на Кумановската патарина се право патешествие дури и со МТаг. Лик се набутал со М картичка у МТаг лента, зашто не му се чека со 4 возила у М Кард лента, а по него си вози шлепер кој уредно си има МТаг. Нормално, мисиров сфаќа дека нема да испадне најпаметен, и да помине со М Кард у МТаг, па изглегува од лента, зашто накај Куманово, МТаг лентата е широка, има простор две возила парелелно да влезат. Шлеперов што веќе влегол на рампа, не сака да го прочита системот, па свири на вработените да му отворат. Ваљда не знае дека треба да се врати назад до влезот на рампата, и да тргне напред. Овој мисиров што ја направи цела збрка, не сака да иде назад во лентата за МКард, и се обидува да се протне. Ај да беше некоја странска регистрација, мисиров со SK.

Ние сме ти за на филм. Треба на вработените на патарина стапови да им дадат, па како во Индија. Ке научат за 24 часа.
За петровец а поготово за романовце треба документарец да се сними. Доволно е човек 15 минути да застане на романовце и да го види паметот на народот. Такви бисери има што едноставно не се објаснува.

Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk

Кај народот е неизмерно глуп и ретардиран, па уште толку ги утепаа со воведувањето на комплициран скапан м-таг систем со 3 можности за поминување во 3 различни ленти.   

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4183
« Одговори #1252 на: 01 Август 2026, 09:55:37 am »
Како што кажа @MarceCvarce, M-Card е вишок во приказната.

1. Cache/Кредитна
2. Само Кредитна (нема вработе на рампа)
3. Само Таг

Влезеш ли на ТАГ без валиден таг мавни 150 евра казна.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5255
  • The Spartan General
« Одговори #1253 на: 01 Август 2026, 11:36:38 am »
Комплетно истите приказни ги имам видено на сите места кадешто се плаќа тунел во Австрија и има препознавање на таблици (нема потреба од таг) и во Италија. Во Италија се бетер со таа сликата горе. Еднаш ми се случи да има четири километри гужва на влез  во Австрија од Италија. После десет минути чекање и тргни застани ми скисна. Помошната лента беше празна и ги извозев тие четири километри за десетина минути со 30-40.

И како што може да си замислите, од 14 достапни шалтери  - 10 се со автомати. Од тие 10, 5 се само со картичка и таг. Сите коли беа на тие 4 рампи кадешто имаше човек. Сите други 10 беа празни и немаше никој. Си поминав лабаво, наместо да чекам еден саат.

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #1254 на: 01 Август 2026, 11:52:14 am »
Ама таму лентите се празни кај што имаш таква електронска наплата.

Кај нас иако нема ни Мкард ни Мтаг, сепак ке се бутне у таа лента, после тоа ќе дига џева, ќе пцуе се живо и диво како тоа нема наплата и тука, па гледате ли гужва е и под притисок нели го гледаш дека е неандерталец неразбран, му зимаат кеш пари и го пуштаат.

Јас покрај воведување казна за влегување во Мтаг или Мкард лента а да немаш никаков таков уред, туку сакаш да се правиш паметен и со сељачко дерење да добиеш одма пролаз, не бато, ке си платиш казна и ке си платиш пута 3 од цената за секое возило што заради тебе заглавило позади во колона бидејки се правиш Џек мевосек, па иди пак прави се паметен.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5255
  • The Spartan General
« Одговори #1255 на: 01 Август 2026, 16:59:38 pm »
Добро, стрелање или клецање за секој кој што ќе погреши.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен FrozeN666

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 78
« Одговори #1256 на: 02 Август 2026, 18:14:31 pm »
Не е научна фантастика ова да се среди значи колку патарини имаме во земјава? На 2 раце ке ги изброиш.
Само гомно од народ сме, мрзливи, ретардирани, преваранти, се краде на све и свашта и затоа е ваков хаос.

Во Австралија е едноставно. Ако имаш М-Таг ке си титне и ке ти земе од балансот што го имаш.
Ако немаш М-Таг, на домашна адреса ке ти дојде фактура за да си ја платиш патарината. Не платиш патарина ке си платиш и казна и патарина све по пошта си стига.

Рампи нема, има големи високи столбови со камери и фино лепо нема застој во сообраќајот.

Ама не ние сакаме да се ебаваме со глупости. Дај кеш, имаш м-кард работи не работи, имаш М-Таг работи не работи.
Можеше со М кард да се оди и во М-таг епа не сеа неможе. Чекај рампава дефектна е се поправа оди од другата.

Битно напикани на патарина 20 души што џаболебарат.

Отсутен FrozeN666

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 78
« Одговори #1257 на: 02 Август 2026, 18:15:34 pm »
Не е научна фантастика ова да се среди значи колку патарини имаме во земјава? На 2 раце ке ги изброиш.
Само гомно од народ сме, мрзливи, ретардирани, преваранти, се краде на све и свашта и затоа е ваков хаос.

Во Австралија е едноставно. Ако имаш М-Таг ке си титне и ке ти земе од балансот што го имаш.
Ако немаш М-Таг, на домашна адреса ке ти дојде фактура за да си ја платиш патарината. Не платиш патарина ке си платиш и казна и патарина све по пошта си стига.

Рампи нема, има големи високи столбови со камери и фино лепо нема застој во сообраќајот.

Ама не ние сакаме да се ебаваме со глупости. Дај кеш, имаш м-кард работи не работи, имаш М-Таг работи не работи.
Можеше со М кард да се оди и во М-таг епа не сеа неможе.

Битно напикани на патарина 20 души што џаболебарат.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4399
« Одговори #1258 на: 02 Август 2026, 20:30:39 pm »
Добро, стрелање или клецање за секој кој што ќе погреши.

10г подоцна сеуште се маткаме по патарини

Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен nikola98

• Редовен
  • Пораки: 1019
  • The best or nothing.
« Одговори #1259 на: 02 Август 2026, 21:05:42 pm »
Не сакаат нашиве да воведат вињета. Ископирај го системот од Бугарија, па и цените. 60 евра е пристојна цена за годишна вињета. Укини зелен картон, направи повеќе попатни мотели и занимација за транзит туристите и земај пари.

Се горенаведеново, после добар асфалтен пат, проектиран од човек што разбира сообраќај.