Автор Тема: Увоз на возило од Германија  (Прочитано 14570 пати)

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5342
Одг: Увоз на возило од Германија
« Одговори #105 на: 05 Март 2026, 09:59:55 am »
Да изгледа така ќе биди.

Онлајн осигурување или физички да се вади?
Во ADAC можи без термин да се извади осигурување и пробни да ми дадат?
online evb brojot go dobivas za 5 min. ne gledam zasto bi odel po salteri

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7549
  • French diamond
« Одговори #106 на: 05 Март 2026, 10:00:15 am »
Ако ти е само за трансфер од овде до онде, напрај ја балканската, земи табли од друго возило и терај по знаци, за да не те слика блицер. Шансата да те застани полиција е скоро непостоечка, ако возиш по пропис.
А дека ќе извадиш се во еден ден, незнам.

Присутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #107 на: 05 Март 2026, 10:01:07 am »
Пробните ми имаат логика ако можиш да извадиш одма од местото каде што купуваш за да не се враќаш, само дупло плаќање иди и за таблици и посебно осигурувањето, на два пати евб број да вадиш и платиш треба. Ама ако е подалеку градот сепак поисплатливо пробни изгледа е.

А наједноставно како шо читам, оналјн да се регистрира, и купат таблици, па со потврдата испечатена си возиш дури стигнат стикерите и документите. Ни термини ни шалтери.
Da ama nemoze online za site, treba da e voziloto posle odredena godina registrirano. postarite ne se vo sistem. I valjda treba kodot od pod lepenkaya i soobrakjajnata

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15057
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #108 на: 05 Март 2026, 11:01:08 am »
Ili ako ne mozis se vo eden den da zavrsis (so e tesko verojatno) pobaraj crveni tablici ima dosta so gi iznajmuvaat.Togas ne mora da pravis ni balkanska ni nisto,ke si ja odnesis kolata do gradot kaj so sakas i mirna glava posle toa na raet prijavuvaj ja.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7145
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #109 на: 05 Март 2026, 15:38:47 pm »
Колите се после 2016та и пререгистриани после 2018та, па ги имаа сите кодови за гребење.
Ќе видиме шо ќе бидни, и други работи дупат, не можи чоек да рента возило.   :D

• Легенда
« Одговори #110 на: 09 Март 2026, 08:47:33 am »
Германија испадна посложена од Македонија, на хартија розево, во пракса реално црвено ко ќе не оди работата.

Онлајн направивме резервација на рандом таблици, и ги испечативме, петокот. Во градот термини регуларно имаш по 3 недели најбрзо, ама пуштале од сабајле рано за истиот ден да резервираш, од муабети, ама сабота не работат.
Да биди малерот поголем некој датацентар испаднал почетокот на март некаде, што и-кфз го користел од градот и излегуваше грешка на пола пат, сакавме да видиме до каде ќе стигниме со онлајн регистрација.

Сабота одиме колата да ја купиме од селото и ако можиме на лице место да извадиме осигурување(ни требаат кодовите од сообраќајната) и онлајн да ја пријавиме и да тераме. Газдарицата си ја одјаве онлајн претходно.

Тука кочница, онлајн на Da-Direct и тоа нивно јетц/ софот, мадиња сабота, во гужва биле ќе добиете наскоро евб код, а на телефон со робот треба да зборуваш (вметни крстење).

Назад 100км до град дури работи ADAC и на лице место ново осигурување, и потоа во посредничка канцеларија шо работеше и во сабота и си ја оправда 5.0 оценката,
ја регистрира колата онлајн, што можеби ќе можевме и ние да го направиме ама заради кнап со време одевме на сигурно. Па со испечатена потврда, пак 100км до колата и назад 100км истиот ден.

По некој ден и ќе стигнат сообраќајните по пошта.

Значи, нема изгубен шофер, има само многу поминати километри.  ;D

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17947
« Одговори #111 на: 09 Март 2026, 08:52:48 am »
Кога ќе ми рече некој "што ќе даваш пари на посредници, оди ти во Германија донеси си кола"... ;D

• Легенда
« Одговори #112 на: 09 Март 2026, 09:00:21 am »
Најбудали се кај нас, за барање за лична карта кај посредник одат, неписмени се на сопствениот јазик.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6704
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #113 на: 09 Март 2026, 09:04:32 am »
За човек кој живее таму не е воопшто сложено, особено ако имаш луѓе да ти дадат евб број (има осигурано над 10 возила на фирмата и еднаш до два пати годишно осигурувањето му дава бесплатно евб број, инаку се плаќа 80€).

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15057
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #114 на: 09 Март 2026, 09:07:53 am »
Јас да сакам да пријавам возило по редовна постапка термин по 3 месеци,ама за дупло поскапо фирма посредник ќе ми го пријави за еден ден.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #115 на: 09 Март 2026, 09:13:14 am »
Германија испадна посложена од Македонија, на хартија розево, во пракса реално црвено ко ќе не оди работата.

Онлајн направивме резервација на рандом таблици, и ги испечативме, петокот. Во градот термини регуларно имаш по 3 недели најбрзо, ама пуштале од сабајле рано за истиот ден да резервираш, од муабети, ама сабота не работат.
Да биди малерот поголем некој датацентар испаднал почетокот на март некаде, што и-кфз го користел од градот и излегуваше грешка на пола пат, сакавме да видиме до каде ќе стигниме со онлајн регистрација.

Сабота одиме колата да ја купиме од селото и ако можиме на лице место да извадиме осигурување(ни требаат кодовите од сообраќајната) и онлајн да ја пријавиме и да тераме. Газдарицата си ја одјаве онлајн претходно.

Тука кочница, онлајн на Da-Direct и тоа нивно јетц/ софот, мадиња сабота, во гужва биле ќе добиете наскоро евб код, а на телефон со робот треба да зборуваш (вметни крстење).

Назад 100км до град дури работи ADAC и на лице место ново осигурување, и потоа во посредничка канцеларија шо работеше и во сабота и си ја оправда 5.0 оценката,
ја регистрира колата онлајн, што можеби ќе можевме и ние да го направиме ама заради кнап со време одевме на сигурно. Па со испечатена потврда, пак 100км до колата и назад 100км истиот ден.

По некој ден и ќе стигнат сообраќајните по пошта.

Значи, нема изгубен шофер, има само многу поминати километри.  ;D
Zatoa se koristat saglam firmi za registracija, ne bilo koja. jas so HUK nikogas sum nemal problem

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6704
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #116 на: 09 Март 2026, 09:15:14 am »
HUK, ама диреткно, не како јас што се заебав со HUK24, цела поддршка онлајн и плаќањаа ги доцнат, па земаат пари за пола година наеднаш...

• Легенда
« Одговори #117 на: 09 Март 2026, 10:23:11 am »
Пробав хук24 со податоци од друго исто возило, и немаше опција за месечно плаќање.
Секако дека има и други опции, ама кога си таму и кога ќе се заебеш неколку пати, потоа знаеш каде лесно и брзо да завршиш работа. Првиот пат секогаш најмалку дупло време за се ти треба.

Da-direkt ја рачунав за саглам пошто имаше некаде 4.5 оценка од иљадници, и дирек од нивниот вебсајт, ама ете... почекајте.  :D

Присутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #118 на: 09 Март 2026, 10:55:11 am »
Direktno HUK koristam, pojma nemam sto e huk24.

• Легенда
« Одговори #119 на: 09 Март 2026, 11:08:59 am »
Не знаев ни за HUK јас дека има без 24, прв резултат на гугл вика опрема за рибарење, на редит предложуваа за huk24 и check24.